אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פימי והברוניציקים הסכימו על מתווה לשליטה משותפת באורמת צילום: יונתן בלום

פימי והברוניציקים הסכימו על מתווה לשליטה משותפת באורמת

פימי תרכוש מדיתה ויורם ברוניצקי 12%-13% ממניות החברה ותגיע להחזקה של 22.5%-23.5%. מבנה הניהול הסופי בחברה לא נקבע

22.11.2011, 14:13 | שהם לוי

קרן פימי הגיעה להסכמה עם יהודה ודיתה ברוניצקי על מתווה לשליטה משותפת בחברת אורמת תעשיותהשולטת באורמת טכנולוגיות ומחזיקה ב-60% ממניותיה. המתווה הושג מתוך כוונה שלא לבצע השתלטות עויינת על החברה, אך באופן שבו כל צד יחזיק בשליטה משותפת בחברה ויוכל להביא את ערכו המוסף בכל הקשור לניהול החברה.

בשורה התחתונה בכוונת פימי היא להביא להשבחה משמעותית של החברה ואז בטווח הבינוני-ארוך לממש את ההחזקה במחיר גבוה משמעותית.

במסגרת העסקה תרכוש פימי 12%-13% ממניות אורמת ותגיע בסך הכל לאחזקה של 22.5%-23.5% בחברה בשיקלול של 10.5% מהמניות שהיא מחזיקה כרגע. סלע המחלוקת בין הצדדים טרם ההסכמה על המתווה היה גובה הפרמייה שתשלם פימי על מניות אורמת וזו נפתרה כעת.

שווי ההחזקה הכוללת של 35.11% ממניות אורמת המוחזקות על ידי משפחת ברוניצקי עומד על 917 מיליון שקל, בהתבסס על מחיר הבסיס של מניות אורמת הבוקר עם פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב. בעלת המניות השנייה באורמת היא כעת נורסטאר החזקות, הנמצאת בשליטת חיים כצמן והיא מחזיקה ב-10.96% מהמניות בשווי של 286 מיליון שקל. טרם כניסת המתווה לתוקף, מחזיקה פימי 10.53% ממניות אורמת בשווי של 275 מיליון שקל.

מלבד הסכם זה, לפימי יש הסכם לרכישה של מניות אורמת המוחזקות על ידי נורסטאר. האחרונה, סבלה מהפסדים כבדים בעקבות רכישת של מניות אורמת במהלך ניסוי השתלטות על החברה בשנת 2007, מאחר ומאז צנחה מניית אורמת בעשרות אחוזים.

אורמת תעשיות, החברה אם של אורמת טכנולוגיות הציגה הכנסות של 110.8 מיליון דולר ברבעון השלישי של השנה, בהשוואה להכנסות של 102.3 מיליון דולר ברבעון המקביל, עלייה של 8.3%.

למתווה בין הצדדים קדם הסכם הצבעה  עליו חתמה קרן פימי עם הפניקס, במסגרתו נקבע שהפניקס תצביע בהתאם להצבעותיה של קרן פימי בהחלטות הדירקטוריון של החברה.

אורמת פועלת בשני מגזרים: חשמל – מגזר העוסק בהחזקה והפעלה של תחנות כוח גיאותרמיות, ומוצרים – מגזר העוסק בייצור ופיתוח של טורבינות ויחידות כוח המשמשות לאספקת אנרגיה חשמלית.

העסקה אמורה לסייע למשפחת ברוניצקי לפרוע הלוואה של 600 מיליון שקל (שעמודת כיום על 665 מיליון שקל) שקיבלה מבנק הפועלים בדצמבר 2007. ההלוואה, שחלק מתשלומי הקרן בגינה אמורים להיפרע מדצמבר 2011. הלוואה זו מימנה למשפחת ברוניצקי רכישה של 7.6% ממניות אורמת, כחלק מהמאמץ להדוף את מה שהמשפחה תפסה כניסיון השתלטות עוינת של חברת נורסטאר.

משפחת ברוניצקי רכשה את החבילה תמורת 61.6 שקל למניה, אולם מאז נפלה המניה ב־61%. המשפחה שעבדה את כל אחזקתה בחברה, בשווי של 915 מיליון שקל, כבטוחה לפירעון ההלוואה.

הפעם לא נותרו לדיתה ברוניצקי אפשרויות  רבות ולכן היא נאלצת, כנראה בעל כורחה, למכור לקרן פימי את מרבית מניותיה ושישאיר את דיתה ברוניצקי, אחרי החזר ההלוואה לבנק, עם 10%–12% מהמניות.

תגיות