אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשייה האווירית: צניחה של 88% ברווח הנקי ברבעון צילום: עמית שעל

התעשייה האווירית: צניחה של 88% ברווח הנקי ברבעון

הרווח הנקי הסתכם ב-3 מיליון דולר לעומת 25 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד; הכנסות החברה עלו ב-18% ל-817 מיליון דולר

23.11.2011, 11:32 | מעין מנלה
התעשייה האווירית דיווחה היום (ד') על צניחה של 88% ברווח הנקי ל-3 מיליון דולר ברבעון השלישי. זאת לעומת רווח נקי של 25 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח ברבעון השלישי היווה 0.5% מהמכירות לעומת 3.6% ברבעון המקביל. את הירידה ברווח ברבעון השלישי מייחסים בחברה בעיקר להוצאות מימון והשפעות מס.

ברבעון השלישי הוצאות המימון של החברה הסתכמו ב-45 מיליון דולר לעומת הכנסות מימון של 13 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. המסים על ההכנסה של החברה ברבעון השלישי הסתכמו ב-11 מיליון דולר לעומת הטבה במס של 7 מיליון דולר ברבעון המקביל.

מכירות החברה ברבעון השלישי הסתכמו ב-817 מיליון דולר לעומת 690 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של 18%. את העלייה במכירות מסבירים בחברה בריבוי ימי עבודה ברבעון לעומת הרבעון המקביל בתקופה המקבילה אשתקד שגרם, בין היתר, לגידול בפעילות בחטיבות הצבאיות ובחטיבת בדק מטוסים. חגי תשרי של שנת 2011 חלו ברבעון הרביעי של השנה לעומת התקופה שנה שעברה אז חלו ברבעון השלישי.

הרווח מפעילות רגילה (רווח תפעולי) של התעשייה האווירית הסתכם ברבעון השלישי ב-59 מיליון דולר לעומת 5 מיליון דולר ברבעון המקביל. הגידול, מסבירה החברה, נובע מגידול של 15 מיליון דולר בחטיבת כלי טייס צבעיים בעיקר מפעילות של מפעל מלט, גידול של 12 מיליון דולר ברווח של חברת אלתא וקיטון בעלות פרישה מוקדמת של עובדים בסך 14 מיליון דולר.

על מחקר ופיתוח הוציאה החברה ברבעון השלישי של 2011 35 מיליון דולר, לעומת 28 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

תעשייה אווירית עוסקת בפיתוח וייצור מטוסים, לוויינים וכלי טייס בלתי מאויישים, מערכות נשק וחימוש ומערכות אלקטרוניות ואלקטרו-אופטיות. היא החברה הביטחונית הגדולה בישראל ועיקר פעילותה היא בשוק הצבאי והביטחוני.

עם פרסום הדוחות אמר מנכ"ל התעשייה האווירית יצחק ניסן כי:" ברבעון זה נמשך הגידול ברמת המכירות בחברה, המביא לידי ביטוי את קשת המוצרים הרחבה ואת יכולות החברה לספק פתרונות מערכתיים רחבי היקף ללקוחותיה. למרות ההאטה בכלכלה העולמית צבר ההזמנות של החברה עומד על 9 מיליארד דולר המאפשר לחברה להתמודד עם תקופה של ירידה בביקושים".

בהתייחס להוצאות המימון ברבעון הוסיף ניסן ואמר:" החברה שוקלת מחדש את שיטת הגידור של סיכוני המטבע במטרה לאפשר הכרה בכלי הגידור כהוצאה חשבונאית".

תגיות