אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתרי שיתוף קבצים: גוגל מצנזרת אותנו צילום מסך: http://thepiratebay.org/

אתרי שיתוף קבצים: גוגל מצנזרת אותנו

מנוע החיפוש הפסיק להשלים אוטומטית מונחים הקשורים לפיראטיות, כמו ביטורנט ו-Rapidshare. גוגל עדיין מציגה את תוצאות החיפוש אחר האתרים

24.11.2011, 10:49 | יוסי גורביץ
אתרי שיתוף התוכן נגד גוגל: החברה הרחיבה בשבועות האחרונים את המונחים שקשורים לפיראטיות שהחיפוש שלה איננו משלים אוטומטית, ובאתרים טוענים כי מדובר בצנזורה - כך דיווח אמש (ד') הבלוג TorrentFreak. גוגל אישרה את הידיעה ואמרה כי היא מחויבת להגנה על זכויות היוצרים. עם זאת, גוגל עדיין מאנדקסת את האתרים ומי שישלים את החיפוש יראה את תוצאותיו.

בתחילת ינואר 2011 החלה גוגל להכניס מונחים הקשורים לפיראטיות לרשימה השחורה שלה, שמונעת השלמה אוטומטית של מונחי החיפוש הללו על ידי תוכנת ההשלמה האוטומטית שלה או שירות החיפוש המיידי. כעת היא מרחיבה את המונחים ברשימה, ומשתמשים שירצו למצוא תוצאות הקשורות לטורנט, ביטורנט, פיירטביי, אתר הלוקרים הפופולרי Rapidshare ושורת מונחים אחרים - יצטרכו לכתוב את כל המילה ולא להסתפק בהקלדת חלק ממנה.

באתרי שיתוף הקבצים טוענים כי המשמעות של ההחלטה הזו היא צנזורה, וכי הם רואים ירידה חדה בחיפוש אחרי המונחים הרלבנטיים – אבל לא בהורדה הבלתי חוקית של קבצים. לטענת האתרים, גוגל פוגעת בעסקיהן של חברות שמעולם לא הורשעו בבית משפט – כגון ביטורנט ו-Rapidshare – רק בשל לחצים מצד חברות התקליטים ואולפני הסרטים.

באתרים הביעו חשש ממדרון חלקלק, שבו גוגל תעבור בעתיד לצנזור הכתובות של האתרים עצמם. חלק מבעלי האתרים האשימו את גוגל שהיא "רעה", בהתייחס למוטו המפורסם שלה: "אל תהיה רשע".

בראיון ל"כלכליסט" שהתפרסם השבוע אמר מייסד שירות הקבצים ביטורנט, בראם כהן, כי בשם המאבק בפיראטיות נפגעים גם שירותים לגיטימיים. "תסתכל על נטפליקס: זה שירות סטרימינג, כי זה מה שדורשים ממנו האולפנים", הסביר, "לו היה מותר להם, נטפליקס היו יכולים לשתף פעולה עם ביטורנט ולאפשר לאנשים לצפות בווידיאו באיכות HD מלאה ובעלות נמוכה הרבה יותר. אבל הם לא יכולים לעשות את זה, בגלל החוזים שמחייבים אותם להזרים את הכל, מתוך אשליה שזה משנה משהו מבחינת הפיראטיות".

המחאה מגיעה על רקע מספר הצעות חוק בארה"ב, שהידועה שבהן היא SOPA. מטרתן היא אכן למנוע מספקיות רשת לאפשר לגולשים להתחבר לאתרים המזוהים עם פיראטיות, ולמנועי חיפוש להפסיק לקשר אליהם. גוגל הביעה התנגדות פומבית לחוקים הללו, כשגם היא מתבססת על טענת המדרון החלקלק.

תגיות