אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות האביב הערבי: המזרח התיכון מצייץ הרבה יותר

בעקבות האביב הערבי: המזרח התיכון מצייץ הרבה יותר

משרד פרסום פריזאי מצא שבשנה האחרונה שיעור הציוצים בטוויטר שנכתבים בערבית זינק ב-2,200% - יותר מכל שפה אחרת. גם פרסית וטורקית צומחות במהירות

26.11.2011, 10:39 | הראל עילם

ערבית הפכה להיות השפה עם קצב הצמיחה הגבוה ביותר ברשת החברתית טוויטר. כך עולה ממחקר של משרד הפרסום הפריזאי SemiOcast, שניתח 180 מיליון ציוצים במהלך אוקטובר האחרון ו-5.6 מיליארד ציוצים מאז יולי 2010. בחודש האחרון, 1.2% מכל הציוצים היו בערבית - עליה של 2,200% לעומת אוקטובר אשתקד.

הסיבה העיקרית לכך, מעריכה החברה, הוא האביב הערבי. החברה גם מציינת שבאותה תקופה נרשמה עליה משמעותית בהיקף השימוש בערבית בפייסבוק, ויקיפדיה ואתרי סחר אלקטרוני. מספר סקרים הראו שהיקף השימוש בערבית ברחבי האינטרנט עלה בין 2,000% ל-3,000% במהלך השנה האחרונה.

אותם סקרים ציינו שקרוב ל-90% מהצעירים במצריים, קטאר, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות משתמשים ברשתות חברתיות כערוץ חדשות לא מצונזר - זאת למרות שאחוזי החדירה של הרשתות החברתיות בחלק מאותן מדינות עדיין נחשב לנמוך ועומד על פחות מ-10% מהאוכלוסייה.

המחקר קובע כי "בגלל אירועים אחרונים, טוויטר חוותה צמיחה מהירה במיוחד במזרח התיכון", ושיבח בלוגרים כגון בכיר גוגל המצרי, ואאיל רונים, על חלקו בדיווח על אירועי האביב הערבי. אתר טוויטר, הזמין ב-17 שפות שונות, עדיין אינו זמין בערבית.

למרות קצב הצמיחה המהיר שלה, ערבית עדיין ממוקמת כשפה השמינית בחשיבותה ברשת החברתית, כאשר חמש המקומות הראשונים שמורים לאנגלית עם 39% מכל הציוצים, יפנית עם 14%, פורטוגזית 12%, 8% לספרדית, 6% מלאית וכן 3% להולנדית ו-2% לקוריאנית - בעיקר בגלל אחוזי החדירה הגבוהה של טוויטר ליפן, דרום אמריקה ואינדונזיה, שהם אף גבוהים יותר מבארצות הברית. אחרי ערבית ממוקמת תאילנדית עם 1% ולכל שאר השפות יש נתח של 14% בלבד. סינית אינה ברשימה בגלל שהרשת החברתית עדיין חסומה במדינה הקומוניסטית.

לעומת שנה שעברה, לא נרשמה כמעט כל צמיחה לאנגלית בעוד שיפנית איבדה 23% מנתח השוק שלה - ככל הנראה בגלל הצמיחה המהירה של טוויטר במדינות שאר העולם. השפה התאילנדית צמחה ב-470% ואילו ספרדית ב-250%. פרסית וטורקית, בעוד שלא נכנסו לרשימת השפות המובילות, צמחו ב-350% ו-290%, בהתאמה.

תגיות