אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": לחלוק ברשת - כלי השיתוף הכי טובים שאתם לא מכירים צילום מסך

מדריך "כלכליסט": לחלוק ברשת - כלי השיתוף הכי טובים שאתם לא מכירים

לשתף קובצי ענק, לשלוח גלריות תמונות לחברים ולעדכן אותם בכל הפרופילים שלכם ברשתות החברתיות. שמונה דרכים נוחות לחלוק את העולם שלכם עם אחרים מכל מחשב ובעזרת דפדפן בלבד, ואף מילה על פייסבוק

27.11.2011, 16:07 | ליאור מורג ושי ענבל

1. לשתף גלריות תמונות במהירות שיא

 

רוצים לשתף קובצי מוזיקה או גלריית תמונות בלי להסתבך ולסבך אחרים? האתר Minus מציע פתרון פשוט. בוחרים את הקבצים שרוצים לשתף וגוררים אותם לתוך החלון של הדפדפנים פיירפוקס, כרום או ספארי. החומרים עולים מיד, עם מגבלה של עד 2 גיגה־בייט לקובץ, ונשמרים באתר לתקופה בלתי מוגבלת. כשמדובר בתמונות או בקובצי מוזיקה ניתן לנגן ולהציג אותם מיד, כשמגבלת האחסון הכללית היא של 10 גיגה־בייט - והאתר תומך בשיתוף של כל סוגי הקבצים הנפוצים.

את הכתובת הייחודית שייצר האתר עבורכם תוכלו להעביר באימייל למשתמשים אחרים, שיקבלו אלבום תמונות מוכן וקל לשימוש, שבו יוכלו לדפדף ולעבור בין התמונות. בנוסף ניתן להוריד את התמונות כאלבום או בנפרד. אפשר גם להתקין תוספים של האתר לדפדפנים פופולריים, או להוריד אפליקציות למכשירי אנדרואיד ואייפון.

2. להעביר קבצים ללא הגבלת גודל

 

הרשת מלאה בשירותים שמאפשרים העברה חינמית של קבצים, אך רובם ככולם תומכים בקבצים בגודל של עד 2 גיגה־בייט, וחלקם גם דורש הרשמה. אם אתם רוצים לשלוח קבצים גדולים יותר תוכלו להיעזר ב־Wikiupload, שמאפשר העלאה של קובץ בגודל 5 גיגה, וכל זאת בלי כאב הראש של פתיחת חשבון. לאחר העלאת הקובץ לאתר ייווצר קישור מקוצר, שאותו יש לשלוח אל הנמען באימייל, וזה יוכל להוריד את הקובץ בזמנו החופשי.

Wikiupload, צילום מסך Wikiupload | צילום מסך Wikiupload, צילום מסך

3. לנהל סיעור מוחות מרחוק

 

תתפלאו, אבל ברשת יש כלים טובים יותר להתייעצות ולביצוע סיעור מוחות מהאלה המובנים בפייסבוק. אחד מהטובים שבהם הוא tricider, שמאפשר לכם להציג שאלה ולהפנות אותה אל חבריכם באמצעות פייסבוק, טוויטר או אימייל. השותפים יוכלו להביע דעה או להציע פתרון, לחזק את דעתם של אחרים, להצביע לטובת פתרון שהם אוהבים או לחלופין לתת ניקוד שלילי לכזה שלא מוצא חן בעיניהם. בנוסף ניתן גם לקבוע דד־ליין להחלטה, וכשמגיע תאריך היעד לשלוח בצורה נוחה סיכום כללי אל המשתתפים.

4. ליצור כרטיס ביקור מקוון

 

אם אתם מחפשים אתר אחד שירכז את הנוכחות האינטרנטית שלכם, about.me יכול להיות הפתרון עבורכם. האתר החינמי, שההרשמה אליו לוקחת שניות ספורות, יקצה לכם כתובת שכוללת את שם המשתמש שלכם. הכתובת מובילה לעמוד אישי שניתן לערוך בקלות: החל בבחירת טפט, דרך תמונת פרופיל וביוגרפיה וכלה באייקונים שמקשרים לכל השירותים החברתיים שאליהם אתם מנויים ושיופיעו באופן מסודר בעמוד.

about.me תומך בכל הרשתות הפופולריות, ובעוד מגוון רחב של שירותי רשת נפוצים. לאחר שתוסיפו אותם הם יופיעו כאייקון בפרופיל, שלחיצה עליו תציג את כל התמונות, הסטטוסים או החברים - תלוי בשירות ולפי בחירתכם.

about.me, צילום מסך about.me | צילום מסך about.me, צילום מסך

5. ליצור ולשתף טקסטים בקלות ובמהירות

 

Notepad.cc הוא למעשה Clipboard שממוקם ברשת, ויכול לבוא לידי שימוש במגוון תרחישים: אם חשקה נפשכם בהעברת טקסט ארוך באופן זריז מהסמארטפון למחשב ובחזרה, אם אתם רוצים לשתף כמה פסקאות טקסט, או שאתם סתם רוצים שטקסט שלכם יישמר ישירות ברשת.

בעת הכניסה לאתר תקבלו מיד "פתק" ריק ובו תוכלו לכתוב כל העולה על רוחכם, וכדי ליצור כתובת לשיתוף פשוט לחצו על Share This, שייצור עבורכם כתובת שאותה תשתפו עם אחרים. כדי לתת גם הרשאה לעריכה תצטרכו לשתף את כתובת האתר שמופיעה בשורת הכתובת של הדפדפן וכך תוכלו לעבוד על מסמך בשיתוף עם חברים.

השירות לא כולל שום באנרים או פופ־אפים ואינו דורש שום הרשמה. כל האופציות שתוכלו לבצע ל"פתק" נמצאות בתחתית המסך, בהן שינוי הכתובת למשהו שקל יותר לזכור או אפשרות להצמדת סיסמה לפתק האישי שלכם, להגנה מרבית.

6. לערוך תמונות ולהפיץ לחברים

 

אם העיסוק שלכם בעיבודי תמונה מסתכם בביצוע Crop מפעם לפעם ובהוספת כיתובים, אתם לא צריכים פוטושופ. מספיק להשתמש באתר aviary שעושה את כל זה ויותר. כל שתצטרכו לעשות הוא להעלות תמונה ולערוך אותה באמצעות אחד מתוך עשרות הכלים שנמצאים בעמוד. תוכלו לשנות את הקונטרסט או החדות, להפעיל פילטרים של צבעים ועוד.

בנוסף, תוכלו לבחור מתוך מגוון של אפקטים מוכנים מראש שישוו לתמונה מראה רטרו, למשל. לאחר שתסיימו לעבד את התמונה, תוכלו לשתף אותה ישירות ברשתות חברתיות או באמצעות אימייל, ואף תקבלו קישור ישיר ומקוצר אליה.

Aviary, צילום מסך Aviary | צילום מסך Aviary, צילום מסך

7. להדגיש את מה שחשוב באינטרנט

 

אם ברצונכם להפנות מישהו ישירות אל קטע או פסקה מסוימים באתר אינטרנט, זהו הכלי עבורכם. BookmarkQ הוא כלי קטן שיושב בשורת הסימניות בדפדפן, שעליו יש ללחוץ לאחר סימון טקסט בדף באמצעות העכבר. לאחר מכן, תיפתח לכם האפשרות לשתף את הקטע המסומן ברשתות חברתיות או באמצעות אימייל, וכן ייווצר עבורכם לינק מקוצר אותו תוכלו לשתף. עכשיו, כל שהנמען יצטרך לעשות הוא ללחוץ על הקישור, ואז יופנה מיד לחלק הרלבנטי בכתבה ולפסקה שעברה מרקור עבורו.

8. לשתף כמה כתובות ברשת בלינק אחד

 

bridgeURL הוא כלי שימושי ליצירת אינדקס וויזואלי של כתובות אינטרנט. השירות יכול לקבל מספר אינסופי של כתובות אינטרנט — אתרים, כתבות, סטטוסים בטוויטר, וכל מה שתרצו, וליצור מהם כתובת אינטרנט שמובילה למעין "ספרון" באתר. מי שיקבל את הקישור יוכל לדפדף בין הכתובות שנתתם, לראות את העמוד המקורי מוצג במלואו, ובמידת הצורך גם לנווט אל הכתובת המקורית.

תגיות