אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: קרן המטבע הכינה תוכנית חילוץ בהיקף 600 מיליארד יורו לאיטליה צילום: בלומברג

דיווח: קרן המטבע הכינה תוכנית חילוץ בהיקף 600 מיליארד יורו לאיטליה

לפי הדיווח בעיתון איטלקי, ההלוואה תעניק לאיטליה חלון של 18-12 חודשים ליישם את קיצוצי התקציב והרפורמות השונות

27.11.2011, 13:31 | סוכנויות הידיעות

קרן המטבע הבינלאומית הכינה תוכנית חילוץ בשווי של עד 600 מיליארד יורו (794 מיליארד דולר), במידה שמשבר החובות באיטליה ידרדר, כך מדווח היום (א') העיתון האיטלקי לה סטמפה. ההלוואה שתנוע בין 400-600 מיליארד יורו תעניק לאיטליה חלון של בין 12-18 חודשים ליישם את קיצוצי התקציב והרפורמות השונות "על ידי כך שתבטל את הצורך לממן מחדש את החוב", נכתב בעיתון, שמתבסס על מקורות בקרן המטבע.

קרן המטבע תבטיח ריבית של בין 4-5% על ההלוואה, שיעור טוב יותר מאשר הריבית בשוקי האג"ח, שם הריבית על אג"ח איטלקיות לשנתיים ולחמש שנים טיפסה מעל ל-7%.

גודל ההלוואה יקשה על קרן המטבע להשתמש במשאבים הנוכחיים שלה, כך שכעת נשקלות מספר אפשרויות, כולל שיתוף פעולה אפשרי עם הבנק האירופי המרכזי, במסגרתו קרן המטבע תשמש כערבה.

"התרחיש הזה נועד לעקוף את ההתנגדות של ברלין להעניק לבנק המרכזי תפקיד גדול יותר בסיוע למדינות במצוקה, בראשן איטליה, שכן כך הקרנות יועברו תחת פיקוח הדוק של קרן המטבע", נכתב בדיווח בעיתון.

החוב הציבורי של איטליה, שעומד על 1.9 טריליון יורו (2.5 טריליון דולר), ושיעור הצמיחה האיטי, זעזעו את השווקים בשבועות האחרונים, והגבירו את החששות שגם היא תצטרך לקבל חילוץ מהאיחוד האירופי וקרן המטבע, בדומה ליוון, אירלנד ופורטוגל. לחץ רב מופעל על ראש הממשלה החדש מריו מונטי ליישם במהירות האפשרית את הרפורמות, שהתעכבו תחת כהונתו של סילביו ברלוסקוני.

החודש שלחו הבנק האירופי המרכזי והאיחוד האירופי נציגים לאיטליה כדי לבחון את החשבונות הציבוריים, וקרן המטבע צפויה לשלוח בקרוב מומחים מטעמה במסגרת מנגנון פיקוח חדש, עליו הסכימה הממשלה האיטלקית הקודמת בכנס מנהיגי מדינות ה-G20.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הבנק המרכזי ידפיס וירכוש את החובות כי אין אלטרנטיבה וגם
1. עם אינפלציה הכלכלנים יודעים כיצד לנהוג אבל עם "פשיטת רגל" של מדינה באיחוד אף אחד לא מסוגל לדמיין, לשער, לנתח, לבנות מודל מתאים. 2. סבך הקשרים הכלכליים והמדיניים בין מדינות אירופה מחייב תנועה רק בכיוון אחד - אחדות והגברת השליטה המרכזית, מלחמה משותפת בהון השחור, בעלמות המס, תיאום היצור והתעסוקה,,, 3. נניח שיוון תוכרז פושטת רגל (מה שארע בפועל) הרי כל אזרח ביוון (בכל אחת מהמדינות באיחוד) יכול להיכנס לרכב או לעלות לרכבת ולעבור "דירה". דמיינו את הקטסטרופה שעשרות מיליוני אנשים מהגרים מהמדינות הפושטות רגל ויד אל הלא נודע. 4. הבנק המרכזי, כמו בארה"ב, ידפיס וידפיס ויקנה את החובות ואת האג"ח ובמקביל יגבשו מדיניות כלכלית מייצבת. 5. רמת החיים של האזרח האירופאי תפחת דרסטית על מנת לשפר את כושר התחרות מול אסיה ועמ"נ להקטין את החובות הפנימיים בהווה ובעיקר בעתיד. 6. בסך הכל הכלכלה מתפקדת: יש ידע, טכנולוגיה, בנקאות, מערכת משפטית, מערכת בריאות וחינוך, תחבורה,צריכה וביקושים,, המערכות האזרחיות הפרטיות מתפקדות!!!
ראובן גרפיט  |  27.11.11