אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעת חוק: להרחיב את הפטור ממס שבח צילום: גיא אסייאג

הצעת חוק: להרחיב את הפטור ממס שבח

לפי ההצעה של ח"כ יוחנן פלסנר, הפטור מהמס שיחול גם על בניינים שנהרסים ונבנים מחדש; ההצעה ממתינה לקריאה טרומית לקראת הגשתה לוועדת השרים

28.11.2011, 08:14 | הדר קנה

בשבועות האחרונים פועלים מומחים לביטול עיוות מס המקנה עדיפות דווקא לפתרונות בנייה שעלולים לעלות בחייהם של מיליוני בני אדם, כך נודע ל"כלכליסט". המומחים, בהובלת עו"ד רועי שובל המתמחה בנדל"ן, מסייעים בגיבוש הצעת חוק שאותה מקדם ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) לביטול המצב הקיים שבו רק מבנים העוברים פעולת חיזוק זוכים לפטור ממס שבח בשעה שבניינים שעוברים הריסה והקמה מחדש לא זוכים לפטור שכזה. לטענת מובילי הצעת החוק החדשה, המצב הקיים מפלה לרעה את פתרון הבנייה הבטיחותי יותר.

ההצעה של פלסנר קוראת להחלת הפטור ממס שבח גם על בניינים שנבנים מחדש לאחר הריסה, והיא ממתינה לקריאה טרומית לקראת הגשתה לוועדת שרים בשבועות הקרובים.

העיוות החל כאשר המדינה ביקשה לעודד ביצוע פרויקטים של חיזוק מבנים ישנים מפני רעידות אדמה. לכן היא קבעה בחוק מיסוי מקרקעין סעיף המעניק פטור ממס שבח על קבלת שירותי בנייה כתוצאה מביצוע פרויקט חיזוק מבנה - הנעשה לפי הוראות תוכנית המתאר הארצית, תמ"א 38.

בתחילת 2010 אושר התיקון לתמ"א 38 הידוע כתמ"א 2/38. "בתיקון נקבע כי ניתן לבצע חיזוק מבנים גם בדרך של הריסת המבנה הקיים והקמתו מחדש", מסביר עו"ד איל צדקיהו ממשרד מ. דרוקר המתמחה בתחום המס. "בקרב מהנדסים קיימת תמימות דעים כי הקמת מבנה חדש עדיפה על פני חיזוק מבנה ישן. למרות התיקון של תמא 2/38, רשות המסים קבעה בהחלטה מקדמית כי הפטור ממס שבח יינתן רק במקרה של חיזוק מבנה קיים ולא יחול על חיזוק מבנה בדרך של הריסתו ובנייתו מחדש. לשיטתם, מדובר בעסקת קומבינציה רגילה החייבת במס".

שובל: "בנייה לפי תמ"א 38 המקורית מאפשרת פטור ממס וגם פינוי־בינוי מאפשר פטור ממס. רק בנייה לפי תמ"א 2/38 נפלה בין הכיסאות ואין היגיון להחריג אותה. זה יוצר עיוות חקיקתי שאין מאחוריו כל רציונל. הצעת החוק נועדה לתקן זאת".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תיקון מבורך
הבנין שלנו נבנה לפני כ- 40 שנה תוך חריגות משטח המגרש המקורי , לפיכך תמא 38/1 לא ניתן ליישום. נאמר לנו על ידי מספר קבלנים שלא ניתן ליישם את תמא 38/2 עקב הדרישה לתשלום מס שבח. כדאי לציין שמדובר באיזור מאד יוקרתי בו דירות של 5 חדרים נמכרות ב - 2.5 מליון שקל ויותר. למרות זאת הפרויקט אינו רווחי. עוד ראוי לציון שרב הדירות בבנין הן "דירות להשקעה", כך שהדבר היחיד שמעניין את בעלי הדירות הוא הרווח הכלכלי.
צחי , רמת גן  |  30.11.11
5.
ל-4 זה לא בהכרח נכון.
הריסת הבניין מאפשרת עיצוב הבניין מחדש ונכון יהיה לשמור במקרה הזה על קווי הבניין המקוריים ולא לחרוג מכך, התמ"א 38 מאפשרת ניוד זכויות בניין ולכן לא תיווצר כל פגיעה במטר'ז הכללי המאושר גם אם יגבילו את התפרסותה של קומה טיפוסית לגבולות ולקו הבניין המקורי. תמיד יש את האפשרות לנצל את השטח בבנייה גובה ואין צורך לחרוג מקווי הבניין. זוהי דווקא מגבלה נכונה לדעתי, היא לא אמורה לפגוע בערכן של הזכויות. הכותב- יאיר גמליאל, מנכ"ל חברת יובלים התחדשות עירונית בע"מ המלווה דיירים בהתקשרות מול יזמים פוטנציאליים למימוש תמ"א 38 או פינוי בינוי בבניינם
יאיר גמליאל , רמת גן  |  30.11.11
4.
ישנו עוד עיוות שיש לתקנו - ע"פ תמ"א 38 קונטור הבנין נשמר, לעומת זאת עם הולכים לפי
תמ"א 38/2 העירייה (לפחות בת"א) דורשת נסיגה מקו גבול ע"פ הדרישות היום (ולא ע"פ הבנין המקורי) - מה שאומר הפסד של כ-1/2 מטר לאורך כל הבנין ולגובה כל הקומות כלומר הפסד של הרבה מ"ר. יש צורך לישר קו ולאפשר לישמור על קונטור הבנין גם עם עושים 38/2 מאחר ובסופו של דבר בניה חדשה תמיד תהה טובה יותר משיפוץ של בנין ישן.
28.11.11
לכל התגובות