אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסדר חוב? פטרוכימיים מציעה המרה של האג"ח הקצרות שלה צילום: ראובן שוורץ

הסדר חוב? פטרוכימיים מציעה המרה של האג"ח הקצרות שלה

לפי ההצעה, מחזיקי אג"ח ה' שאמורות להיפדות בסוף 2012 ימירו אותן לאג"ח שמועד פירעונן ב־2017. לחברה חוב של 1.66 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח ולבנקים, מתוכם עליה לשלם 290 מיליון שקל כבר ב־2012 — ובקופתה ייוותרו 61.7 מיליון שקל בלבד

29.11.2011, 07:07 | אסף גילעם

חברת מפעלים פטרוכימיים שבשליטת דיוויד פדרמן, יעקב גוטנשטיין ואלכס פסל, מנסה לייצב את מצב התחייבויותיה לבעלי איגרות חוב, מבלי להגיע להסדר רשמי. אתמול הודיעה החברה למשקיעים כי היא בוחנת הצעת מדף שלפיה יוכלו כל מחזיקי אג"ח ה' הקצרה להמיר את האג"ח שברשותם לאג"ח ג' הארוכה שמובטחת בשעבוד של מניות בזן. ההחלפה צפויה להתקיים לפי יחס הערך המתואם (פארי) - כלומר ללא תספורת.

אג"ח ה' בעלת המח"מ הקצר נסחרת כיום בשוק בתשואה של יותר מ־35% בשל היעדר הביטחונות. הסדרה, בהיקף של כ־297 מיליון שקל, אמורה להיפדות במלואה עד דצמבר 2012, ומולה מציעה פטרוכימיים את אג"ח ג' הארוכה שנסחרת כיום בשוק בתשואות של כ־14% ומשלמת ריבית חצי שנתית. לטובת מחזיקי אג"ח ה' העמידה פטרוכימיים בטוחה בדמות 65.5 מיליון מניות בזן השוות כ־130 מיליון שקל (נכון להיום, למניות אין מנגנון התאמה) לעומת היקף התחייבות לאג"ח ה' של 200 מיליון שקל (האג"ח נסחרות כיום בשווי שוק של 134 מיליון שקל). לפי הצעת המדף, גם בעלי האג"ח החדשה יזכו לכיסוי דומה של 3,279 מניות בזן לכל 1,000 אג"ח.

משמעות ההצעה היא שבעלי אג"ח ה' יקבלו אג"ח ארוכה, שפדיון הקרן שלה מתחיל רק בסוף 2017 ומציעה כרית ביטחון של מניות בזן ללא מנגנון הצמדה (אם ערך מניות בזן יורד, החברה לא תשעבד מניות נוספות). בנוסף לכך, אם בעלי אג"ח ה' יסכימו להצעה, הם עשויים לקבל ריבית נמוכה יותר: הריבית הנקובה של אג"ח ה' היא 6.87% לעומת 6.7% שמציעה כיום אג"ח ג'. ההצעה תועבר למשקיעים ביומיים הקרובים, מאחר שתשקיף המדף להנפקת האג"ח פוקע ב־30 בנובמבר.

מצבת ההתחייבויות של פטרוכימיים לשנים הבאות מציבה את החברה, לפני המרת האג"ח המוצעת, בבעיה החל מ־2012. נכון לסוף המחצית הראשונה, לחברה חוב של 1.21 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח ו־445 מיליון שקל לבנקים, מתוכם היא אמורה לשלם כבר בשנה הבאה כ־290 מיליון שקל - מה שישאיר בקופתה כ־61.7 מיליון שקל בלבד.

את המחצית הראשונה של 2011 סיימה פטרוכימיים עם הפסד של 54 מיליון שקל, ודו"חותיה לרבעון השלישי טרם פורסמו. עם זאת, בזן, אחזקתה המרכזית של פטרוכימיים, כבר דיווחה על הפסד של 25 מיליון דולר ברבעון השלישי. בזן נמצאת בימים אלו בתהליך הקמת פרויקט המתקן לייצור דלקים נקיים (מיד"ן), שצפוי להיכנס לפעולה עד תום הרבעון השני של 2012 ולהעביר את החברה לרווח. לאור זאת, מנסה פטרוכימיים לפרוס את התחייבויותיה עד לשיפור המיוחל בתוצאות בזן - מהלך שיאפשר לבעלת השליטה למשוך דיבידנדים כדי לעמוד בתשלומי האג"ח.

בתחילת החודש הודיעה חברת מידרוג על הורדת דירוג האג"ח של פטרוכימיים מ־Baa1 ל־Baa2 באופק שלילי. בסקירה של מידרוג נרמז כי "הורדת הדירוג המתונה יחסית הינה נוכח זאת שהחברה פועלת במספר דרכים לשיפור הנזילות, שעשויות לבוא לידי ביטוי בטווח הזמן הנראה לעין". אתמול נחשפו הצעדים הראשונים של הנהלת פטרוכימיים לדברים.

תגיות