אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדוגמניות במתח? כלי חדש יבדוק האם תמונות עובדו בפוטושופ צילום: cc by Askarsson Photography

הדוגמניות במתח? כלי חדש יבדוק האם תמונות עובדו בפוטושופ

על רקע הקריאות בארץ ובעולם לחוקים שיבלמו את "שיפוץ" המפורסמים, פיתחו שני חוקרים אלגוריתם שיזהה תמונות מעובדות: "הדוגמניות לא ירצו שכולם יידעו שתמונותיהן עברו שינויים משמעותיים"

29.11.2011, 16:40 | סוכנויות הידיעות

ההצעה להחיל בישראל את "חוק הפוטושופ", שהוגשה לפני שנתיים ואוסרת על שיפוץ תמונות של דוגמניות לצורכי פרסום, עדיין תקועה בצינורות הכנסת. עם זאת, תוכנה חדשה עשויה לפתור את הבעיה, לפחות באופן חלקי.

תצלומים של מפורסמים ודוגמניות בפרסומות ובמגזינים עוברים באופן שגרתי מקצה שיפורים בעזרת התוכנה המפורסמת מבית אדובי. השיפוצים יכולים להיות מזעריים, כמו סידור שערה סוררת או הסתרת חצ'קון, אך הם גם עשויים להיות דרסטיים יותר - כמו הצרת היקפים, הוספת כמה סנטימטרים לגובה, הגדלת החזה ומחיקת קמטים. התופעה הפכה לנפוצה כל כך שהיא הובילה ליצירת מטבע הלשון "זה בטח פוטושופ", ולשלל סרטונים שמתעדים תמונות של מפורסמים לפני ואחרי השיפוץ.

השימוש התכוף בתוכנה העלה את זעמן של מחוקקות פמיניסטיות גם בצרפת, בריטניה ונורבגיה, שדורשות לתייג תמונות שעברו שינויים דיגיטליים. ביוני אימץ איגוד הרפואה האמריקאי מדיניות המעודדת את המפרסמים "להימנע משינוי תמונות באופן שעשוי לקדם ציפיות לא מציאותיות בנוגע לדימויי הגוף", על רקע ההערכה שלפיה תמונות המציגות פרופורציות שאינן אפשריות במציאות עלולות לעודד הפרעות אכילה.

הכלי שיצר האני פאריד, פרופסור למדעי המחשב ומומחה לזיהוי דיגיטלי באוניברסיטת דרמות', יחד עם הדוקטורנט הארי קיין, עשוי לסייע בפתרון הבעיה הזאת מכיוון אחר לחלוטין. התוכנה נועדה לבדוק עד כמה התצלומים שונו, בסקאלה של 1 עד 5.

המחקר שערכו השניים צפוי להתפרסם השבוע בכתב העת The Proceedings of the National Academy of Sciences. לפי שעה לא ניתן להוריד את הכלי ולהפעיל אותו על תמונות שונות, אך ניתן לצפות בתמונות לדוגמה כאן.

"מתקנים משהו אחד ואז עוד אחד ועוד, ובסוף נשארים עם ברבי", אמר פאריד ל"ניו יורק טיימס". לדבריו, הכלי צריך לשמש כתמריץ לצמצום השינויים שמבוצעים באמצעות התוכנה. "דוגמניות, למשל, יחליטו שהן לא רוצות שכולם יידעו שתמונותיהן עברו שינויים ניכרים", הוא אומר.

לטענת סת' מטלינס, סוכן שחקנים לשעבר שייסד מגזין נשים מקוון, המחקר יכול לשמש ככלי חשוב למדידה אובייקטיבית של היקף השינויים שנערכו התמונות. למרות זאת הוא מנסה, ביחד עם אשתו , לגייס תמיכה לחקיקה בארה"ב שתחייב הוספת תיוג לתמונות שעברו "שינוי משמעותי". "אם משנים באופן דרסטי תמונה של אדם, צריך להיות ברור שמה שאנחנו רואים אמיתי בערך כמו הסרט 'אווטאר'", אמר ל"ניו יורק טיימס".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
החוק מפספס בגדול
מה שקרה בתעשיה, שבמקום להשקיע המון זמן ומשאבים באיפור ושיפור החזות של הדוגמנים, נהיה יותר קל, מהיר וזול לעשות את התיקונים באופן דיגיטלי. אם החוק יתקבל, פשוט יחזרו לאיפור מחדש כדי שהתמונה לא תשונה באופן דרסטי ולכן לא יהיו חייבים להוסיף הערה בקשר לעיבוד המשמעותי של התמונה. הרי אף אחד לא רוצה לראות דוגמנית עם חצ'קונים או קמטים.
זוזו , כאן  |  29.11.11
לכל התגובות