אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אולימפיה: הכונס הוציא את נכסי החברה למכרז  צילום: אוראל כהן

אולימפיה: הכונס הוציא את נכסי החברה למכרז

עו"ד מטרי חושש מחבירת שותפי אולימפיה בנאנט, שתוביל לירידה בשווי אחזקותיה בחברה־הבת

30.11.2011, 07:14 | ענת ציפקין

עו"ד רונן מטרי, כונס הנכסים של חברת הנדל"ן אולימפיה, אינו מבזבז זמן. שבוע בלבד לאחר שהתמנה לתפקיד, הודיעה אולימפיה אתמול כי מטרי הגיש דו"ח ראשוני המפרט את עיקר נכסיה לבית המשפט בתל אביב. הדו"ח מזמין גופים שונים להציע הצעות להשקעה בחברה או לרכישת נכסיה.

מטרי פועל למימוש נכסיה של אולימפיה בהקדם האפשרי במטרה לשמור על ערכם של נכסי החברה. "מטבע הדברים לא ניתן יהיה להחזיק בנכסיה המגוונים והמורכבים של אולימפיה בארץ ובחו"ל לאורך זמן במסגרת הליכי כינוס גירעוניים וזאת מבלי להביא לפגיעה בנכסים ובשוויים", נכתב בדו"ח כינוס הנכסים. עו"ד מטרי מציין בדו"ח גם שישאף להימנע ממצב של מכירת חיסול של הנכסים.

אולימפיה פועלת בשבוע האחרון במסגרת תוכנית הפעלה מצומצמת לאחר שבנק לאומי הגיש בקשה למינוי כונס נכסים. בנק לאומי הוא נושה מובטח של החברה, שלו היא חייבת כ־32 מיליון שקל.

חובות של כ־240 מיליון שקל לבעלי האג"ח

מעמדה המשפטי של אולימפיה מאפשר לה לפעול במסגרת מצומצמת למשך שלושה חודשים בלבד, כאשר במהלך תקופה זו צריך כונס הנכסים לנסות ולהפיק את התמורה המקסימלית מנכסיה כדי לפרוע את התחייבויותיה של אולימפיה. מלבד החוב לבנק לאומי, חייבת אולימפיה לבעלי איגרות החוב שלה כ־240 מיליון שקל, לבנק הפועלים 14 מיליון שקל ולבנק אגוד ובנק דיסקונט כ־4.5 מיליון שקל. חובותיה לבנקים מובטחים בשעבוד על הנכסים שבגינם קיבלה אולימפיה את האשראי.

מהדו"ח שהגיש עו"ד מטרי עולה כי נכסיה של אולימפיה בישראל מסתכמים ב־716 יחידות דיור וב־66 אלף מ"ר של משרדים ומסחר בצורן, פתח תקווה, גבעת שמואל ורמת גן. אולימפיה מחזיקה ב־32.6% ממניותיה של חברת נאנט נדל"ן, הפועלת בתחום הנדל"ן במזרח אירופה. בנוסף, ברשותה אחזקות של בין 50% ל־100% ב־24 פרויקטים שונים של נאנט, הכוללים מעל 14 אלף יחידות דיור בשלבים שונים של ביצוע.

21.3% נוספים מנאנט מוחזקים על ידי חברת הנדל"ן משולם לוינשטיין. בשבוע שעבר דיווחה חברת לוינשטיין כי היא מנהלת מגעים עם בעל מניות אחר בנאנט, ככל הנראה האזרח ההונגרי פרנץ קארל המחזיק ב־16.8% ממניותיה, וזאת כדי להגיע להסדר הצבעה משותפת באסיפת בעלי המניות של החברה. לדעת הכונס, הסכם כזה יוביל לפגיעה בשווי אחזקותיה של אולימפיה בחברה.

איש העסקים גד רווה הציע לרכוש את אולימפיה

בתחילת השבוע הגיש איש העסקים גד רווה הצעת רכישה לאולימפיה, באמצעות החברה הקפריסאית אדמי השקעות שבבעלותו. רווה הציע לבעלי האג"ח של אולימפיה הסדר הכולל תשלום מזומן של 24 מיליון שקל, הקצאה של 30% ממניות אולימפיה והנפקת סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 105 מיליון שקל במקביל לביטולן של שתי סדרות האג"ח הנוכחיות. רווה מבקש להקפיא זמנית את מכירת נכסי החברה, כלומר לעצור את הליך הכינוס.

תגיות