אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": האוצר ממליץ להחזיר את מחיר הגז הביתי לפיקוח באדיבות משרד התשתיות הלאומיות

בלעדי ל"כלכליסט": האוצר ממליץ להחזיר את מחיר הגז הביתי לפיקוח

ועדת טרכטנברג העריכה כי הסרת הפיקוח על מחיר הגז הביתי עולה לצרכנים 150 מיליון שקל בשנה. מאז הפרטת בתי הזיקוק זינק המחיר ב־30%–40%

30.11.2011, 06:59 | תומר אביטל וליאור גוטמן

בשורה למשקי הבית: משרד האוצר החליט לאחרונה להחזיר לפיקוח את מחיר הגז לבישול, כך נודע ל"כלכליסט". ההחלטה, המתייחסת למחיר הסופי לצרכן, התקבלה בעקבות בדיקה מעמיקה של שוק הגז הביתי שביצע בחודשים האחרונים צוות פנימי באוצר, וממנה עלה כי יש להחזיר את הפיקוח לאלתר. הצוות פעל באגף תקציבים תחת ראש האגף גל הרשקוביץ. את העבודה ריכז סגנו שאול מרידור.

ההחלטה להחזיר את הפיקוח היא יישום של אחת מהמלצות ועדת טרכטנברג, שמצאה שמאז ההסרה הסופית של הפיקוח על מחיר הגפ"מ (גז פחממני מעובה) באוקטובר 2007, עלתה עלות הגז לצרכנים בכ־150 מיליון שקל בשנה. כ־90% משוק הגפ"מ, שהיקפו נאמד ב־2.5–3 מיליארד שקל בשנה, מוחזקים כיום על ידי ארבע חברות גדולות - אמישראגז, דורגז, פז־גז וסופרגז.

לפני כ־15 שנה הסירה הממשלה את הפיקוח על מחיר הגז לצרכן, וב־2007 הוסר גם הפיקוח על המחיר שחברות הגז משלמות בשער בית הזיקוק, המפיקים את הגז. הסרת הפיקוח נעשתה במסגרת הפרטת בתי הזיקוק ומכירתם לבזן (חיפה) ולפז (אשדוד) בניסיון להגביר את התחרות. אבל זינוק של 30%–40% במחיר הגז הוכיח שהמהלך נכשל, ואף שהממשלה ניסתה להתמודד עם כשל השוק באמצעות קביעת מחירי עלות ודיווח פומבי של החברות על המחיר הסיטונאי, לא חל שינוי משמעותי במחירים.

במקביל להחזרת הפיקוח ממליץ האוצר לבצע רפורמה, שתאפשר לעקוף את הנטייה של קבלנים בבניינים חדשים לסכם מראש עם אחת מחברות הגז על אספקה לאותם בניינים. כיום נדרש אישור של רוב גדול של דיירי בניינים כדי לאשר כניסת ספק חדש לבניין, והכוונה היא להוריד את הרף ולהסיר את החסם בפני תחרות.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מעל 90% פריירים כי יש תחרות
בקלי קלות מתנתקים מחרות אמישראגז,סופרגז ופזגז ועוברים לחברות קטנות עם אותו גז אך במחיר הוגן. שלמתי גם אני לאמישראגז כל חודשיים סביב 100-12- ש"ח היום 50 שקל בחברת גז-גל יש גם מרכז-הגז שדמי שימוש יותר נמוכים אך מחיר הגז קצת יותר גבוה. מוכן לעזור במייל אם שאלה בנושא. דרך אגב אף אחד לא יחזור עלכם אם הצאת מחיר יותר טובה (מחברות אמישראגז וסופרגז.....נסיתי) כל משפרייר שישלם מחיר כפול....:-)
לב , פתח-תקווה  |  30.11.11
7.
כל הכבוד אך לא נראה שיצליחו
כל הכבוד שהתעוררו באוצר לאחר כל כך הרבה שנים שחולבים בעיקר את הצרכנים הבינוניים והקטנים של חברות הגז. על אף הרצון הטוב לא נראה שיצליחו יכול להיות שמאחורי חברות הגז עומדים גורמים רבי כוח ולפי המצב הנוכחי נמשיך לשלם מיליוני שקלים בשנה מיותרים לחברות החולבות.
30.11.11
6.
חייבים גם להפיחת עת עלות החיוב החודשי למי שכבול לצובר בבניין משותף!!
העלות הנוכחית...עומדת על 29 שקלים (אמישראגז) ולעתים עוברת את עלות השימוש בפועל. זה גרוע לפחות אם לא יותר, מעלות החיוב הקבוע של החברות הסלולריות. גם חברת החשמל נוהגת כך. ועל זה נאמר "2 עוולות לא הופכות את ההתנהלות הנ"ל למוצדקת"! two wrongs don't make a right
דני  |  30.11.11
5.
מי משתמש בגז בכלל? חשמל עדיף וממש לא מסוכן והרבה יותר זול!
יש לי כיריים חשמליות שאחרי כ-5 דק הדלקה שלהם החום נשמר לי באותה טמפרטורה ל-5 דקות נוספות על חשבון הבית! בגז זה גם מסוכן ... וגם אתה מכבה את האש והחום נעלם! תיפטרו מהבלוני גז הבזבזניים האלה! נסו כיריים חשמליים ! זה עובד!
אלון , מרכז  |  30.11.11
4.
ועוד הוסיפו לגנוב בחסות הצוברים
הרי אין ספק שאספקת גז בצוברים זולה יותר מאספקה ע"י בלוני גז ששייכים לדירה מסויימת ולמרות זאת מצאו להם לנכון חברות הגז לחייב חיוב חודשי גם כאשר אינך צורך גז בכלל, כלומר חיוב חודשי, רק לסבר לכם את האוזן מחיר דמי החיבור החודשיים לפני צריכה גבוהים יותר מרכישת בלון הגז כלומר הצריכה בפועל לכשהייתי רוכש לפני התקנת הצובר. נכון, כאן המקום לציין שהצוברים בטיחותיים יותר ואלי למביני דבר לא ממש... והמבין יבין פשוט בזיון לחברה הישראלית. לאחר בדיקה וסקר שערכתי, ביקשתי מחברת הגז לנתק את הדירה מהצובר. ופניתי לאופציה הקודמת באמצעות בלונים - לא צרכת - לא שילמת. למרות שהמחיר היום גבוה ב 60% מזה שהיה לפני 7 שנים - עדין זאת האופציה הזולה יותר. בהצלחה ברפורמה בריאות ואושר לכל עם ישראל - תחזיקו מעמד שלכם, יהודה
יהודה , אשדוד  |  30.11.11
לכל התגובות