אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ויוה לה רפובליקה צילום: אלה סברדלוב קרן

ויוה לה רפובליקה

מסעדת רונימוטי עברה מרמת החייל ללב תל אביב, ועל הדרך גם שינתה את שמה. בטרטוריה שהשתדרגה לריסטורנטה רוב המנות מדויקות וטובות

05.12.2011, 09:48 | גלי וולוצקי

בשלוש שנות קיומה ברמת החייל הצליחה מסעדת רונימוטי להציע לעובדי המתחם אלטרנטיבה ביתית ונעימה למסעדות הנוצצות שקמו (וגם נפלו) באזור, ודבקה בקו הקולינרי האיטלקי והצנוע שלה.

במיקום החדש ברחוב מזא"ה בתל אביב היא זכתה לשם חדש ומעט יומרני - לה רפובליקה די רונימוטי - ולמשכן מרווח ומעוצב יותר. כבר לא צריך לטפס במדרגות חורקות לקומה העליונה, ואפשר פשוט לשבת ולהשקיף לרחוב מבעד לחלונות הגדולים. גם התפריט התרחב, והוא מציע עתה מבחר גדול יותר של מנות בשר, דגים ופיצות.

העסקית של רונימוטי מציעה במחיר המנה העיקרית סודה, לחם, ראשונה (לבחירה מארבע אפשרויות הרשומות על הלוח), עיקרית וריבוע טראפל.

התחלנו בסלט פנצנלה נהדר, כמעט מושלם. נהדר כי היו בו עגבניות טריות שנחתכו רגע לפני ההגשה, טבעות של בצל סגול, זיתים שחורים, פלפלים בשני צבעים ותיבול עוקצני ומדויק בחומץ ושמן זית. חבל רק שברונימוטי משתמשים בקרוטונים ולא בלחם ישן (כמו בגרסת המקור), שהיה סופג את מיציו הנהדרים של הסלט טוב יותר.

ראשונה מצוינת נוספת היתה צלחת האנטיפסטי: מבחר צנוע אך מובחר של ירקות צלוים, שכלל שומר, פלפלים צהובים עסיסיים עם טעמי חריכה, בצל סגול וכרובית, שתובלו אף הם במינימליזם, במעט שמן זית ולימון, והוגשו עם גילופי פרמזן נדיבים. בליווי שני סוגי לחם טרי, חמאה וזיתים, זו היתה פתיחה מבטיחה מאוד לארוחה.

העיקריות קיימו את ההבטחה באופן חלקי. פילה לברק (94 שקל) ברוטב חמאה, מרווה ולימון, עם חצאי ארטישוק, נצלה בעדינות ונותר עסיסי. גם הרוטב (המעט דליל מדי) החמיא לו ויצר עיקרית קלילה ועדינה. הפולנטה שהוגשה כתוספת הוכנה, כך נראה, מתערובת של קמח תירס וגרגירי תירס טרי, והיתה אף היא טובה מאוד.

סלט פנצנלה. לו היו משתמשים בלחם ישן ולא בקרוטונים, המנה היתה מושלמת, צילום: אלה סברדלוב קרן סלט פנצנלה. לו היו משתמשים בלחם ישן ולא בקרוטונים, המנה היתה מושלמת | צילום: אלה סברדלוב קרן סלט פנצנלה. לו היו משתמשים בלחם ישן ולא בקרוטונים, המנה היתה מושלמת, צילום: אלה סברדלוב קרן

העיקרית הנוספת היתה מוצלחת פחות. קנלוני במילוי בשר וכבד עגל (78 שקל) הורכבו מבצק משובח וטבלו ברוטב עגבניות פשוט וטוב. אך המילוי היה יבש ולא מתובל דיו, וטעמי כבד הבקר הדומיננטי השתלטו עליו.

קרני שמש הציפו את המרפסת היפה, ואנחנו יצאנו להתחמם ולקנח את הארוחה בשתי קוביות טראפלס מצוינות הכלולות בעסקית ובשתי כוסות קפה טוב (14 שקל לאחת). לעת עתה, הרפובליקה של רונימוטי נראית כאילו הצליחה לשלב בהצלחה בין יתרונות המסעדה הביתית (טרטוריה) שהיתה לבין המשכן החדש והמהודר שלה, שהופך אותה לריסטורנטה.

שם: לה רפובליקה די רונימוטי

ז'אנר: מסעדה איטלקית

מיקום: מאז"ה 3, רובע לב העיר ת"א, 03-6470247

מחיר העסקית: 59–110 שקל, א'־ה' 12:00–17:00

התחככות: אנשי הסיטי וחובבי אוכל איטלקי

כשרות: אין

שירות: חביב ולרוב גם מקצועי

חניה: בתשלום באחד מחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: רפובליקה טעימה ונעימה

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
למספר 3..
אוכל לא טרי?? על מה אתה מדבר בכלל.. אני, כאחת שעבדתי שם, יכולה להגיד לך שיש שם את המצרכים ברמה הכי גבוהה, הכי נקייה והכי טרייה! הכל שם נקי ומתוקתק כמו ארמון בקינגהאם אם לא יותר כנראה אכלת משו לפני וזה מה שגרם למה שגרם לך.. הבעלים הכי מקסימים בעולם והלוואי שכל האנשים בעולם הזה יהיו כמוהם. יש לציין שהכתבת היא בחורה (ולא בחור כפי שציינת) - וחובבנות לא תצליח למצוא במסעדה הזו, גם אם חיפשת ממש טוב. בקיצור - מסעדה מעולה! מקסימה! אוירה כייפית ונפלאה! אוכל מדהים וטעים שאין כמותו! ושלא נדבר על הקינוחים שממש לא כדאי לפספס! מסעדה ברמה מאוד גבוהה.
הילה! , תל אביב  |  06.12.11
3.
מסעדת רוני מוטי
מכיר את המסעדה מספר שנים-התפריט אותו תפריט,בפעם אחרונה שהינו במסעדה -כמעט הרעילו אותנו-אוכל לא טרי,אפילו מקולקל ,!! נכון הם עברו למקום חדש,אך הבעלים נשארו,ממליץ לא להתקרב למסעדה\!! ולכתב הנכבד,אין לך מושג באוכל איטלקי,כמו ב רב המסעדות בארץ -חובבנים גמורים,-ראו הוזהרתם!!
יוסי , פתח תקווה  |  06.12.11
לכל התגובות