אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבי וייס: "בלשכת רה"מ החליטו לעשות סדר בתקשורת ולשים 'אנשים משלנו'" צילום: יואב גלאי

אבי וייס: "בלשכת רה"מ החליטו לעשות סדר בתקשורת ולשים 'אנשים משלנו'"

מנכ"ל חדשות 2 דיבר בפאנל הפתיחה של כנס העיתונות באילת. מנכ"ל ערוץ 10: "אי פריסת החובות נובעת מכך שדרכנו לאנשים על יבלות"

04.12.2011, 22:51 | שלי פריצקר

מתקפת נגד של עורכים בכירים בתקשורת על הנסיונות של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפגוע בעיתונות, אפיינה אמש (א') את פתיחת כנס העיתונות המתקיים באילת.

אבי וייס, מנכ"ל חדשות 2, אמר בפאנל הפתיחה של הכנס, כי "בלשכת ראש הממשלה החליטו לעשות סדר בתקשורת. מישהו החליט לעשות סדר ולשים 'אנשים משלנו'. עם כל הכבוד, ראש הממשלה לא צריך להתעסק עם מינוי מנכ"ל החינוכית. אני משוכנע שראש הממשלה אפילו לא התעסק בסוגייה מי תהיה מנכ"לית ביטוח לאומי - שזה קצת יותר קריטי ממנכ"ל החינוכית". 

הכנס עוסק, בין השאר, בתיקון לחוק לשון הרע. לצד סוגיות כמו איומי הפיטורים ברשות השידור, הטלוויזיה החינוכית ו ערוץ 10.

יוסי ורשבסקי, מנכ”ל ערוץ 10, נשאל האם מתנכלים לערוץ בגלל רביב דרוקר. לדבריו, “אי פריסת החובות נובעת מכך שדרכנו לאנשים על יבלות, וכך עשינו מאז ומתמיד. הפעם, כנראה, דרכנו קשה. אני מדגיש שזה פריסת חובות ולא מחיקת חובות. זה גם לא רק ערוץ 10, כך היה לאורך כל קיומה של מדינת ישראל. הגרגרנות הפוליטית מעבירה אותם על דעתם עם החוקים והרצון לסגור את ערוץ 10”.

מו"ל "כלכליסט", יואל אסתרון, אמר כי ״אני מהאנשים שמעריכים את ראש הממשלה וחושבים שהוא אדם רציני. אני מציע לא לזלזל ברוחב ועומק המתקפה על התקשורת ועל מוסדות נוספים שנתניהו מוביל. אנחנו רואים מצב שבו ראש הממשלה אינו מסתפק בעיתון אחד אובייקטיבי לטובתו. בחסותו ובעידודו פועלים אנשים נגד העיתונות וחופש העיתונות. זו אחת המתקפות החמורות אי פעם נגד חופש העיתונות״.

עורך גלובס, חגי גולן, אמר כי ״השלטון רואה בנו חיידקים. הבעיה היא שאנחנו חיידקים מוחלשים והיכולת לפגוע בנו הרבה יותר גדולה. הטיטניק הולכת לטבוע ואנחנו חושבים איך לסדר את הכיסאות״.

נשיאת מועצת העיתונות השופטת (בדימוס) דליה דורנר, אמרה בכנס כי “אלה ימים קשים לתקשורת שלנו, אפילו רעים. התקשורת החופשית, בדומה לשופטים בלתי תלויים, היא מיסודות המשטר הדמוקרטי. לא יכול להתקיים משטר דמוקרטי בלי מבקרי השלטון”.  

לדברי דורנר, "התקשורת הפרטית נחלשה מאוד כלכלית, ונכנסו אליה בעלי אינטרסים מחוץ לעיתונות. חוק איסור לשון הרע הוא סימפטום של כל זה. עיתונות חלשה מבחינה כלכלית לא תיכנס לתחקירים שעלולים לכלול פרט או שניים שאינם מדויקים לגמרי או נכונים, גם כשהתחקיר בכללו נכון. החוק לא בא למנוע אי אמת - הוא בא למנוע גילוי אמת. הוא מצנן. אם לא יהיו תחקירים לא יגלו את האמת. חופש הביטוי הוא לא רק של העיתונאים, אלא של כל עם ישראל".

מנחה הפאנל שלום קיטל ציין כי בכיסא הריק אשר ניצב על הבמה היה אמור לשבת אלדד קובלנץ, שמינויו למנכ"ל החינוכית מתעכב. "אני מקווה שביום מן הימים הממשלה תמנה את מי שבחרה ועדת האיתור”, ציין.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
התקשורת חושבת שמותר לה (פריסת חובות) מה שאסור לאחרים
וזה סימפטום שהולך לכל אורך הדרך: צריך לעשות להם פריסת חובות צריך לבטל להם תשלומי תמלוגים צריך לבטיח את עתידם הכלכלי אסור לפטר עובדים בעלי אג'נדות שמאלניות מותר למנות רק אנשי שלומנו אסור להעביר ביקרת על התקשורת בקיצור כל מה שהם מוקיעים אצל אחרים אסור אצלהם. מזכיר קצת את בית המשפט העליון לא ?
אילן הדר , נתניה  |  05.12.11