אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הכי חשוב - להגביל את בעל השליטה" צילום: גיא אסיאג

"הכי חשוב - להגביל את בעל השליטה"

פרופ' אבי בן בסט הציג לוועדת הריכוזיות את השגותיו על אופן הגבלת בעלי השליטה. השאלה הגדולה: איך ישפיעו שימועי החברות על הדו"ח הסופי

05.12.2011, 19:41 | כתבי כלכליסט

ועדת הריכוזיות קיימה היום (ב') את יום השימועים האחרון לנציגי החברות הגדולות במשק. רשימת המתייצבים בפני הוועדה כללה בין השאר את נציגי בזן, יורוקום, גזית גלוב ולשכת רואי החשבון. בתום שלב השימועים יצטרכו חברי הוועדה, בראשות מנכ"ל האוצר הפורש חיים שני, להכריע האם להתחשב בבקשות הדוברים השונים ולרכך, לשנות או לבטל את ההמלצות המקוריות.

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר פרופ' אבי בן בסט היה הראשון להתייצב בפני הוועדה. בדבריו לחבריה, טען בן בסט כי המלצותיהם המקוריות אמנם מרככות את הבעיות בשוק, אולם אין בהן די. "ההמלצות לשינוי בכללי הממשל התאגידי לא יביאו לשינוי ניכר במצב הנוכחי, והן כרוכות בהוצאות גדולות", הוא אמר. "הרבה יותר חשוב להפוך את ההמלצה על הגבלת כוחו של בעל השליטה להמלצה המרכזית של הדו"ח". בן בסט הוסיף, כי לדעתו "עדיף היה למנוע בכלל אחזקה משולבת של תאגיד ריאלי ותאגיד פיננסי".

בעל השליטה בגזית גלוב חיים כצמן, השוהה בחו"ל, עבר את השימוע בשיחת וידיאו. כצמן לא היה מוכן לחשוף את טענותיו וגם סירב בשבועות האחרונים לחשוף את פרטי מסמך העמדה הראשוני שהוגשו לוועדה. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי הוא שכר את שירותיו של פרופ' אסף חמדני, מי שכיהן כיו"ר הוועדה לבחינת הצעדים הדרושים להגברת מעורבות הגופים המוסדיים בשוק ההון. בנייר העמדה טען חמדני כי גזית גלוב, שמרב פעילותה בחו"ל, אינה משפיעה על הריכוזיות והתחרותיות במשק.

מי שהתייצבה בפני אנשי ועדת הריכוזיות היא נציגת התנועה לאיכות השלטון עו"ד נילי אבן חן. גם לדבריה, נוכחות חברי הוועדה בזמן השימוע היתה דלה.

בהכנת הידיעה השתתפו אמנון אטד, ליאור גוטמן, לירוי פרי וליאור בן דוד

תגיות