אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אורי שילה: "העתיד מתחיל ב-2012" צילום: אוראל כהן

אורי שילה: "העתיד מתחיל ב-2012"

ההתאחדות לכדורגל מציגה "תוכנית עשור". משפשפים עיניים ולא מאמינים? אורי שילה המנכ"ל חושף: "נשקיע 10 מיליון שקל בשנה במערך נבחרות הנוער, נביא איש מקצוע מחו"ל, נעבוד עם אוהדים"

08.12.2011, 10:32 | אוריאל דסקל

את מאמני הנבחרות הצעירות מכיר הציבור בישראל כשחקנים או כפרשנים. מבחינת הישגים כמאמני הנבחרות הצעירות, קצת קשה לראות התקדמות כלשהי. זאת אף על פי שאלי אוחנה, במתקפת ראיונות חסרת תקדים, חגג תיקו 2–2 מול ליטא שהוביל את נבחרת הנוער, רק בזכות תוצאות של גיאורגיה, לוקסמבורג ואיסלנד (זה לא מערכון של החמישייה), לשלב שלפני טורניר הגמר. לא טורניר הגמר. השלב של לפני הגמר.

מערכות טיפוח הנוער ברמת המועדונים והנבחרות בכל רחבי אירופה זכו לקפיצה משמעותית בשנים האחרונות. הידע והנתונים שנאספו הם אדירים, וגם התמקצעות דרכי העבודה עברה דרך כבירה. כיום מדינות בשיעור גודל ישראלי כגון שוויץ, אירלנד, יוון, איסלנד ואפילו בלארוס, אימצו דרכי פעולה ומודלים שהוכחו כמוצלחים ושדרגו את עצמן ברמת הנבחרות. ישראל תקועה מאחור. למרות תיקו 2–2 עם ליטא.

ההתאחדות לכדורגל נותרה מאחור בכל הקשור לנושא הזה ורואים זאת בנבחרת הבוגרת, שלמרות הגרלות "נוחות" לא הצליחה למצוא את עצמה בטורנירים הגדולים.

אורי שילה (מימין) עם אבי לוזון היו"ר וממלא המקום שטרן חלובה.  "רוצים ליזום ולא רק להגיב", צילום: ראובן שוורץ אורי שילה (מימין) עם אבי לוזון היו"ר וממלא המקום שטרן חלובה. "רוצים ליזום ולא רק להגיב" | צילום: ראובן שוורץ אורי שילה (מימין) עם אבי לוזון היו"ר וממלא המקום שטרן חלובה.  "רוצים ליזום ולא רק להגיב", צילום: ראובן שוורץ

"אנחנו מארחים מצוינים"

בכל מקרה, בהתאחדות מבטיחים לחשוב לטווח הארוך, עם תוכנית אסטרטגית והכל. תרשמו תרשמו — שנת 2012 היא השנה שבה מתחילים בהתאחדות לכדורגל "ליזום ולא רק להגיב", כפי שאומר אורי שילה, מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל. 

"טורניר החורף קורה ממש עכשיו", אומר שילה. "השבוע נערים ב' (U16) ובשבוע הבא נוער ב' (U18). מסורתית, משנת 1974 ישראל מארחת טורנירי ידידות לצעירים בחורף. הטורניר של הנוער הוא עם גרמניה, שאנחנו בעלי אמנה איתם לפיתוח משותף של הכדורגל; ופורטוגל ויפן, שמגיעה לפה כחלק משיתוף הפעולה עם גרמניה וכחלק מתהליך השיקום שלה מהצונאמי. הטורניר ייערך באצטדיון החדש בפ"ת. טורניר הנערים ייערך באילת עם הונגריה, סרביה ואיטליה".

מה המטרה בטורנירים הללו?

"מבחינה מקצועית מדובר במפגש של הנבחרות הצעירות שלנו עם נבחרות חזקות מאוד. זה ניסיון בינלאומי חשוב. בחו"ל נבחרות מנהלות כל הזמן טורנירים אזוריים אבל אנחנו לא יכולים לעבור את הגבול ולעשות פה קרוב לבית טורניר אזורי ולכן זה עולה לנו 700 אלף שקל (על אירוח, לינה, השכרת מגרשים, שופטים, מסיבות סיום וכו'). זה טורניר שמכירים טוב מאוד באירופה - ה-Israeli winter tournament. הרבה שחקנים מוכרים עברו כאן – פיגו, לאודרופ, קין ואחרים".

לפי שילה, גם מבחינה פוליטית מדובר בטורנירים חשובים מאוד. "היחסים הפוליטיים של ישראל באופ"א שודרגו בשנים האחרונות פלאים, ואנחנו רוצים למצב את ישראל כמדינה שמארחת טורנירי נוער. אנחנו עכשיו הגשנו הצעות לאירוח טורנירי ה־U17 וה־U19. אלו טורנירים שיעלו לנו כסף אבל בכל מה שקשור לשדרוגים מקצועיים - שחקנים שצוברים ניסיון, שת"פ מקצועיים עם התאחדויות אחרות - ומבחינה פוליטית זה מצוין לנו. גם מבחינה הסברתית, אנחנו ידועים בתור מארחים מצוינים באירופה: מרמת המתנות שאנחנו נותנים לשחקנים, דרך הסעודות, ועד הנסיעות - כל טורניר כזה הוא לשחרר 400 שגרירים של ישראל לאירופה. זה רווח. ולכן ההשקעה הזאת של ה־600–700 אלף שקל בשנה מאוד חשובה לנו".

כל זה מוביל אותנו לדבר הגדול - יורו 2013.

"זה סדרי גודל שונים. לא מדובר בטורניר נוער אלא במיני יורו כפי שמגדירים זאת באופ"א. זה תקציב של 5 מיליון יורו, ש־80%, אולי 85% ממנו, מגיעים מאופ"א והשאר אמורים להגיע, כחלק מההבטחה שלנו שמדובר באירוע לאומי, ממשרדים רלבנטיים: משרד הספורט, התיירות, החוץ, הפנים והרשויות המקומיות".

כיום עובדים על ההכנה שני אנשים במשרה מלאה ובמהרה יעלה המספר ל־15.

אוקיי, אז אירוח טורנירים - צ'ק; הכנות ליורו 2013 - צ'ק; חיזוק קשרים פוליטיים ומקצועיים עם התאחדויות אחרות - צ'ק. אבל מה עם הכדורגל המקומי?

 

"אנחנו עכשיו בתחילת תהליך אסטרטגיה כללית לכדורגל הישראלי. התחלנו בבניית התוכנית עם חברת רותם אסטרטגיה. זה בהליך עבודה. זה ייקח כמה חודשים. וזה תהליך שנעשה לראשונה - משקיעים בו כמה מאות אלפי שקלים כדי לחשוב קדימה. לא לחשוב מהרגע להרגע ולא להיות גוף מגיב, אלא להיות גוף יוזם שחושב על עצמו בעוד עשר שנים. התהליך, שמשרדי הספורט והטוטו משתפים איתו פעולה, אמור להתניע מחשבה אסטרטגית רצינית".

שילה גם מגלה תוכנית חדשה, שכבר החלה.

מדובר בתוכנית נוער חדשה. ההתאחדות מחלקת את הארץ לכמה אזורים שבהם יהיו מרכזי אימון לילדים בגיל 13 עד 14, שאמורים להיות העתודה לנבחרות הצעירות. "אנחנו לוקחים תשתית פיזית ונותנים תשתית מקצועית אנושית של אנשי מקצוע, שיאתרו באזורים שלהם ילדים מוכשרים", מספר שילה על תוכנית שמבוססת על התוכנית הגרמנית. "במרכזים האלה הילדים יקבלו פעם בשבוע אימונים נוספים וגם תמיכה ברמת הכושר וברמה המקצועית. מתוך המאות - נדע לסנן את אלו שייכנסו לנבחרות".

נבחרת ישראל.  "המועמדים לתפקיד המנהל המקצועי של מערך הנוער של ההתאחדות לכדורגל בישראל הקימו מערכים מקצועיים כבר במקומות שהיו צריכים. המועמדים הם הולנדים וגרמנים", צילום: איי פי נבחרת ישראל. "המועמדים לתפקיד המנהל המקצועי של מערך הנוער של ההתאחדות לכדורגל בישראל הקימו מערכים מקצועיים כבר במקומות שהיו צריכים. המועמדים הם הולנדים וגרמנים" | צילום: איי פי נבחרת ישראל.  "המועמדים לתפקיד המנהל המקצועי של מערך הנוער של ההתאחדות לכדורגל בישראל הקימו מערכים מקצועיים כבר במקומות שהיו צריכים. המועמדים הם הולנדים וגרמנים", צילום: איי פי

בית הנבחרות = מרכז תורני

המרכזים יעלו להתאחדות לכדורגל מיליון שקל בשנה. ולפי שילה מדובר ב"מודל קטן" שהוא רק חלק מתוך הפירמידה המקצועית המתוכננת, שהיא ההבטחה הגדולה בעצם של ההתאחדות.

כבר שנתיים שאתם מדברים על הבאת מנהל מקצועי בכיר מחו"ל ולא קרה שום דבר.

"זה נכון, היו דיבורים על זה אבל לא היה מה להביא אותו בלי בית לתת לו. אנחנו מחכים כעת לבית הנבחרות שייפתח ושם יהיה לו בית שהוא יוכל לעבוד איתו".

על פי שילה, המועמדים לתפקיד המנהל המקצועי של מערך הנוער של ההתאחדות לכדורגל בישראל הקימו מערכים מקצועיים כבר במקומות שהיו צריכים. המועמדים הם הולנדים וגרמנים. "בית הנבחרות אמור להיות המרכז המקצועי של ההתאחדות לכדורגל. שם יישב המנהל המקצועי הזר ולצדו דמות מקומית - מתחתם תהיה פירמידה שלמה. וזה יהיה עם תקצוב אחר לגמרי ממה שאנחנו מכירים. לא הכל יקרה בחודש הקרוב, אבל העתיד מתחיל ב־2012".

שילה מדבר על בית הנבחרות, שעלות התחזוקה שלו תעמוד על 2–3 מיליון שקל בשנה (הוא הוקם בעלות של כ־20 מיליון שקל מכספי אופ"א ופיפ"א), כ"מרכז תורני". "מרכז לא רק של תשתיות אלא תורה מקצועית. זה מתחיל בינואר 2012 - אנחנו מתחילים שם במרכזים האזוריים. במרץ 2012 ייפתח בית הנבחרת באופן רשמי - בהמשך השנה אנחנו נעביר לשם את הקורסים של המאמנים, שכיום מתנהלים בהתאחדות. את אנשי המקצוע הבכירים נביא בחלק השני של 2012. כל בניית הפירמידה הזאת דורשת השקעות גדולות מאוד - מדובר ב־10 מיליון שקל בשנה לפחות".

אופ"א תשדרג את ליגת־העל?

הקולות הללו מההתאחדות לכדורגל מבורכים, אבל הם עוד צריכים לעבור את שלב העסקנות והפוליטיקה. זהו השלב המסוכן שבו אינטרסים צרים מפילים יוזמות ברוכות. וזה גם משהו ששילה והצוות שלו רוצים לשנות.

לשם כך נעזרה ההתאחדות לכדורגל באופ"א. הוזמנו אנשי מקצוע מהתאחדויות אחרות כדי לעזור להתאחדות לכדורגל המקומית לשדרג את תדמית הליגה, לקדם את מספר הצופים ובכלל לשפר את התדמית של הכדורגל הישראלי. זה חלק מהתוכנית האסטרטגית ארוכת הטווח.

"אלו דברים שאנחנו חושבים עליהם ביומיום. רוב ההתאחדויות לא אהובות בארצן, אם הן טובות ואם לא - זו בעיה תדמיתית של כלל רשויות הכדורגל. אז ישבו כאן אנשים של אופ"א, בדקו דמוגרפיה, נפגשו עם בעלי הקבוצות, הגיע לכאן מומחה מאירלנד. גם כאן אנחנו מאמצים מחשבה לטווח הארוך. אמורים לבנות כאן תוכנית פרקטית של איך לקחת את הליגה ולשפר אותה. נדון בהרבה נושאים כגון פנייה ליותר ממיליון עולים מרוסיה שלא קשורים לכדורגל כאן בכלל, והוצאה למכרז של שלטי פרסום אלקטרוניים, לדים שיהיו בכל אצטדיון שממנו משודרים משחקים".

כאן חייב להיות שיתוף פעולה מלא עם המועדונים.

"לא תמיד האינטרסים של כולם תואמים אבל התהליך הזה הוא משהו שהתעקשנו שהמועדונים יהיו בו. כל הדבר הזה ייעשה בשיתוף פעולה. סתם לדוגמה, כחלק מהרישיון של אופ"א, כל קבוצה צריכה קצין אוהדים. זה תפקיד אמיתי ואחראי. זה משהו שאנחנו רוצים לקדם - קשרי אוהדים ופעילות אוהדים. מינינו כבר מישהי שאחראית על זה בהתאחדות. זה דבר שעובד מצוין באירופה וזה משהו שמאוד חשוב לנו".

אז המנכ"ל של ההתאחדות הבטיח כאן כמה דברים: מערך מקצועי, תוכנית שיווק מקצועית לליגת־העל ושיתוף פעולה ממוסד עם אוהדים. 2012, לפי בני המאיה, אמורה להיות השנה שבה העולם משתנה לחלוטין, לא?

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ההצלחה תמדד בעשייה וחשיבה ארוכת טווח ועקבית
אורי שילה הנכבד התוכנית נראית מלהיבה ועם אורות ברצדים בקצה המנהרה הדרך להצלחה היא באבני היסוד ובאנשים שיעבדו בשטח יש אנשים מצויינים בישראל בתחומים שנקבת אבל צריך לבחור אותם באמת לפי כישורים ואמות מידה וקריטוריונים לתפקידים ואז להלביש את האדם לתוך החליפה ולא את החליפה על האדם אני מאמין גדול שאכן בדרך זו עם אנשיםוים ניתן יהיה לחכות את המודל שמצליח במדינות כמונו - שוויץ שבדיה ולא לרדוף אחרי גרמניה - מה לעשות גרמניה היא אימפריית ובעלת אוכלוסייה ענקית יחסית אלינו בהצלחה אין סיבה שבכל תחום שנרצה - מלבד ספורט קבוצתי עד כה - נגיע להשיגים - טכנולוגיה פיסיקה כימיה צבא חקלאות המצאות סטארט אפ אבל בספורט בכלל ואולי יותר בספורט הקבוצתי אנחנו כל כך מאחור מיותר לציין שגם לי יש מה להציע בהרבה מן התחומים שבכתבה בהצלחה רוני
רוני , נתניה  |  12.12.11
7.
אורי אתה אלוף !! דבריך ומעשיך נאמרים ונעשים בקפידה , בהצלחה !!
אין אדם מתאים יותר לנהל את ההתאחדות לכדורגל בישראל מאשר אורי שילה , שימו לב שאת הדברים הטובים שההתאחדות עושה בראשותו של אורי שילה אירופה אוהבת ותומכת . אם אנחנו רוצים אירופה אנחנו חייבים להתחיל לעבוד כמו באירופה , הרעיון של ארגון יוזם ודינמי להתרחשויות בתחום הנו שוב ומבורך . אסור להיות מגיב לאסונות , תכנון קדימה זה מתכון להצלחה בתחום הספורט . יניב
יניב , אזורי חן  |  09.12.11
לכל התגובות