אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש לב. יאיר: דברו עם המשקיע אלבוים על השכר צילום: אבנר צרפתי

ביהמ"ש לב. יאיר: דברו עם המשקיע אלבוים על השכר

הסכם השכר של האחים ביטון, בעלי השליטה בב. יאיר, מעוכב מזה כשנה בשל התנגדותו של אלבוים

08.12.2011, 07:49 | לירוי פרי

סאגת הסכמי השכר בחברת הנדל"ן ב. יאירמקבלת תפנית מעניינת. בעל המניות דב אלבוים ממשיך להתנגד לאישור הסכמי השכר של בעלי השליטה - האחים יאיר ביטון, יו"ר החברה, ויוסף ביטון, סגן יו"ר החברה - ולכן על פי תיקון 16 לחוק החברות, לא מורשים השניים למשוך שכר מתחילת השנה. אלא שאתמול דיווחה החברה כי בית המשפט ביקש מהצדדים להגיע להסכמות במהלך השבועות הקרובים בנוגע לשכר שיקבלו האחים ביטון עד שייקבע סופית כיצד לסווג את קולו של אלבוים.

משפחת ביטון מחזיקה בכ־86% ממניות ב. יאיר, כאשר אלבוים עצמו מחזיק בכ־6.5%. יתר המניות נמצאות בידי הציבור. על פי תיקון 16 לחוק החברות, אישור שכרם של האחים ביטון צריך לקבל רוב של בעלי המניות שאינם בעלי עניין אישי. בהתחשב בכך שהציבור לא נוטה להצביע באסיפות כלליות, הרי שקולו של אלבוים לבדו מהווה את לשון המאזניים.

בהודעה שפרסמה אתמול החברה נכתב כי "בית המשפט המחוזי בירושלים ביקש מבאי כוח הצדדים להידבר ביניהם ולהגיע להסכמה בדבר סכום סביר של שכר עבודה זמני. אם הצדדים לא יגיעו להסכם, יתקיים בעוד כשבועיים וחצי דיון בשאלת גובה התשלום של שכר העבודה הזמני".

בית המשפט קבע בעבר כי אלבוים לא נחשב כבעל עניין אישי, תוך שהוא נעזר בעמדת רשות ני"ע שסברה גם היא כי אלבוים הוא משקיע מן המניין. אלא שהחברה הגישה ערעור לבית המשפט העליון וכן בקשת סעד לבית המשפט המחוזי, ולכן העניין עדיין לא הוסדר. עצם הקביעה כי האחים ביטון יוכלו לקבל שכר זמני היא מעין עקיפה זמנית של תיקון 16. הסדר השכר שמבקשים האחים ביטון יקנה לכל אחד מהם דמי ניהול של 227 אלף שקל בחודש בנוסף לבונוס שנתי בהתאם לרווחי החברה. ב־2010 עמדה עלות שכרם של שני האחים יחד על 9.1 מיליון שקל.

תגיות