אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זה לא מספיק להיות מפורסם: קבלו את העסקים הכושלים של הסלבריטאים צילום: shutterstock

זה לא מספיק להיות מפורסם: קבלו את העסקים הכושלים של הסלבריטאים

מפורסמים רבים השקיעו בעסקים שונים - ממסעדנות ועד נעליים - אך לא כולם הצליחו בכך, וחלקם אף נכשלו כישלון חרוץ

08.12.2011, 22:10 | סוכנויות הידיעות

בשנים האחרונות ניסו סלבריטאים רבים בארה"ב להרחיב את המותג שלהם באמצעות כניסה לעולם העסקים בתחומים שונים. השחקן והבדרן וויל פארל זכה להצלחה אדירה עם האתר שלו funnyordie.com, והראפר שון קומבס מחזיק בשורה ארוכה של עסקים, החל מלייבל הקלטות ועד הלבשה. אולם לא כולם מצליחים ביוזמות שלהם, וחלקם אף נכשלים קשות. הנה 10 דוגמאות בולטות:

1. בריטני ספירס ומסעדת NYLA: המסעדה קרויה על שם שני המקומות האהובים ביותר על כוכבת הפופ – ניו יורק ולואיזיאנה. NYLA נועדה להגיש אוכל המשלב בין מטבח אמריקאי למטבח צרפתי-קולוניאלי, אולם בששת החודשים הראשונים שלה נחלה כישלונות בתחום הביקורות, ואף פורסם כי היא עברה כמה עבירות בריאות, מה שהביא לניתוק קשריה של הכוכבת עם המוסד.

מסעדת NYLA מסעדת NYLA מסעדת NYLA

 

2. סטיבן שפילברג ומסעדת DIVE: מסעדתם של הבמאי האגדי ומנכ"ל אולפני דרימוורקס ג'פרי קצנברג עוצבה בצורת צוללת, כאשר בכל חצי שעה המקום דימה צלילה המלווה באורות אדומים וצלצולים. המסעדה נפתחה ב-1994 בלוס אנג'לס ושנה מאוחר יותר בלאס וגאס, אולם היא לא הצליחה למשוך לקוחות, מה שהביא לצניחת הרווחים וסגירת שני הסניפים ב-1999.

DIVE. הרווחים צללו, cc by Vintage Lulu DIVE. הרווחים צללו | cc by Vintage Lulu DIVE. הרווחים צללו, cc by Vintage Lulu

 

3. ניקי הילטון ומלונות ניקי-או: ניתן היה לצפות שעסק המלונאות יזרום בדמה של היורשת לאמפריית המלונאות הילטון, אולם נסיונה של ניקי הילטון להיכנס לעסק המשפחתי ולהקים רשת מלונות בוטיק נכשל נחרצות. המלון – שלצורך עיצובו אף נשכרו שירותיו של מעצב העל רוברטו קוואלי – אמור היה להיפתח במיאמי ב-2007, אולם אחרי עיכובים חוזרים ונשנים בבנייתו הוא פשוט ננטש. מאוחר יותר נתבעה הילטון בידי בעלי הנכס כי לא קידמה אותו כפי שהבטיחה. הפרויקט ננטש.

ניקי-או. החוש העסקי לא עבר בתורשה ניקי-או. החוש העסקי לא עבר בתורשה ניקי-או. החוש העסקי לא עבר בתורשה

4. נטלי פורטמן וקו נעליים ידידותי לחיות: השחקנית המפורסמת היא דוברת ידועה למען זכויות בעלי חיים ולובשת ונועלת רק פריטים שלא מכילים מוצרים מן החי. בתחילת 2008 היא נכנסה לשותפות עם המעצב טה קסאן כדי ליצור קו נעליים המתאים להשקפתה. הלקוחות חשבו שמחיר של 200 דולר עבור זוג נעליים הוא מוגזם, והעסק נסגר זמן קצר לאחר הקמתו.

נטלי פורטמן, צילום: shutterstock נטלי פורטמן | צילום: shutterstock נטלי פורטמן, צילום: shutterstock

 

5. ארנולד שוורצנגר, דמי מור, סילבסטר סטאלון, ברוס וויליס ושחקנים נוספים עם רשת פלאנט הוליווד: בעקבות הצלחת הרשת "הארד רוק קפה" הוחלט להקים מסעדות בשם פלאנט הוליווד. הרעיון דומה: הסועדים יושבים מוקפים במזכרות ופריטים מיוחדים מהוליווד. השחקנים המפורסמים התגייסו לקדם את המקום תמורת רווחים, אך המסעדה לא החזיקה מעמד ונסגרה בתחילת 2001.

סילבסטר סטאלון, צילום: אי פי איי סילבסטר סטאלון | צילום: אי פי איי סילבסטר סטאלון, צילום: אי פי איי

6. האחיות קרדשיאן וכרטיס האשראי "קרדשיאן קארד": ב-2008 השיקו האחיות וכוכבות הריאליטי את המוצר הפיננסי הראשון שלהן. אולם ההתלהבות שלהן שככה במהרה לאחר שלקוחות התלוננו על העמלות הגבוהות שנגבות בכרטיס ועל העובדה שהוא מכוון לקהל צעיר. האחיות יצאו מהעסק בטענה שלא ידעו במה מדובר.

קים קרדשיאן. לקוחות התלוננו על עמלות גבוהות , צילום: shutterstock קים קרדשיאן. לקוחות התלוננו על עמלות גבוהות | צילום: shutterstock קים קרדשיאן. לקוחות התלוננו על עמלות גבוהות , צילום: shutterstock

7. קלאודיה שיפר, נעמי קמפבל ודוגמניות צמרת נוספות עם מסעדת "פאשן קפה": דוגמניות העל קיוו שקריירת ההסעדה שלהן תצלח יותר מהקריירה הקולנועית, והקימו מסעדה בכיכר רוקפלר בניו יורק. את פני הסועדים קיבלו סטנדים עם שמלות, ומסכי טלוויזיה הקרינו תצוגות אופנה. המסעדה הגישה המבורגרים, פיצות, כנפי עוף ומילקשייקים שנקראו כולם על שם הדוגמניות. בסופו של דבר המקום התרוקן מלקוחות ופשט את הרגל. 

נעמי קמפבל, קלאודיה שיפר ואל מקפירסון. המסעדה פשטה את הרגל נעמי קמפבל, קלאודיה שיפר ואל מקפירסון. המסעדה פשטה את הרגל נעמי קמפבל, קלאודיה שיפר ואל מקפירסון. המסעדה פשטה את הרגל

8. קים בסינג'ר ועיירת הנופש ברייזלטון ג'ורג'יה: הכוכבת ההוליוודית השקיעה 20 מיליון דולר ברכישת עיירה קטנה בדרום ארה"ב ב-1989, שבאותה העת מנתה 400 תושבים בלבד. המטרה הייתה להפוך את המקום ליעד לתיירות קולנוע, ולקיים בו פסטיבל סרטים, אך לא עלה בידה לממש את ההבטחה, וכמה שנים מאוחר יותר היא נאלצה למכור את הנכס תמורת מיליון דולר בלבד.

קים בסינג קים בסינג'ר. רצתה למשוך תיירות קולנוע | צילום: MCT קים בסינג

9. אווה לונגוריה ומועדון הלילה והמסעדה "בסו": כוכבת הסדרה "עקרות בית נואשות" חברה לשף הסלבריטאי טוד אינגליש כדי לפתוח מסעדת בשרים עם טוויסט לטיני. לנגוריה ואינגליש הקימו מסעדה אחת בהוליווד ואחת בלאס וגאס, אולם המסעדה בווגאס נחלה כישלון חרוץ וצברה כ-6 מיליון דולר בחובות, עד שנסגרה. המסעדה בהוליווד עדיין פתוחה והיא אף מצליחה.

אווה לנגוריה. נכשלה בלאס וגאס, צילום: אי פי איי אווה לנגוריה. נכשלה בלאס וגאס | צילום: אי פי איי אווה לנגוריה. נכשלה בלאס וגאס, צילום: אי פי איי

10. האלק הוגן ומסעדת פסטה-מאניה: המתאבק הססגוני פתח מסעדת פסטות שבה יכלו הסועדים לאכול מנות שונות הקרויות על שמו. המסעדה אף זכתה לקידום בתוכניות ההיאבקות של ה-WWF, אך שום קידום לא הספיק כדי להחזיק את המקום בחיים, והוא נסגר כשנה לאחר שנפתח. לאחר מכן הקים הוגן שורת עסקים מצליחים אחרים, כגון משקה אנרגיה או המבורגרים וסנדוויצ'י עוף קפואים למיקרו.

האלק הוגן, צילום: אי פי איי האלק הוגן | צילום: אי פי איי האלק הוגן, צילום: אי פי איי

תגיות