אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה הישראלית שתפתור את הבעיות של משתמשי מיקרוסופט צילום: בלומברג

החברה הישראלית שתפתור את הבעיות של משתמשי מיקרוסופט

"סופורט ספייס" תפעיל את אתר התמיכה מרחוק של ענקית התוכנה במסגרת הסכם שיתוף פעולה המוערך בעשרות מיליוני דולרים. החברה של אלי ברקת גייסה מעל 36 מיליון דולר

08.12.2011, 16:24 | אסף גלעד
חברת הסטארט-אפ הישראלית Support Space של אלי ברקת, שחמקה בשנים האחרונות מהרדאר התקשורתי, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם מיקרוסופט שעשוי להכניס לה עשרות מיליוני דולרים בשנים הקרובות.

מיקרוסופט בחרה בחברה הישראלית להפעלת אתר התמיכה מרחוק במוצריה, Microsoft Answer Deck, המאפשר למשתמשים פרטיים לספק שירותי תמיכה לגולשים אחרים. כך, לדוגמה, שאלות גולשים על תפעול מערכת ההפעלה ווינדוס נענות בידי אנשי תמיכה פרטיים מביתם המקבלים תשלום לפי השירות שסיפקו. Support Space מסננת את הטכנאים המעוניינים לספק תמיכה דרכם באמצעות אבחון המתבצע אונליין.

השקת השירות החדש של החברה הישראלית התבצע אתמול (ד') באתר של מיקרוסופט והוא פתוח בשלב זה לגולשים מארה"ב בלבד. דורון אלגרסי, נשיא Support Space וממייסדי החברה אומר כי יחד עם שירות דומה שמספקת החברה לרשת האלקטרוניקה האמריקאית בסט-ביי, היא הופכת החברה לשחקנית המובילה בעולם בכל הנוגע לאתרים המספקים תמיכה בשימוש במוצרים באמצעות גולשים פרטיים. לקוחות נוספים הם צ'ק פוינט, לאבהסופט ו-Trend Micro.

Support Space מתחרה בשדה זה ב-AT&T , ב-Genius Bar המספק תמיכה לאפל, וב-Geek Squad המשרת גם הוא את בסט-ביי. החברה הישראלית התמחתה עם הזמן באספקת שירותי תמיכה להפעלת מחשבים ורשתות תקשורת. בניגוד למתחרות נוספות כמו Support.com, השירות של Support Space ניתן דרך הענן ואינו דומה למוקד שירות לקוחות.

רוכשי מחשבים בחנויות יכולים לחתום על חבילות תמיכה תמורת מאות דולרים למשתמש, ולקבל אותה באתר של Support Space הנראה כאתר של היצרנית - מיקרוסופט במקרה זה. מרבית הלקוחות הזקוקים לתמיכה מרחוק פונים בבעיות כגון הסרת וירוס מהמחשב, בעיות בהפעלת רשתות תקשורת, איטיות מחשב, דואר אלקטרוני ובעיות הדפסה.

Support Space נחשבת לאחת מחברות הסטארט-אפ הצומחות בשנה האחרונה, והכנסותיה בשנת 2010 הסתכמו בכ-40 מיליון דולר, על פי אתר המחקר IVC. היא הוקמה בידי יאיר גרינדלינגר המשמש כמנכ"ל ובידי דורון אלגריסי, המכהן כנשיא החברה וכסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה.

עד כה גייסה החברה 36.2 מיליון דולר מ-BRM של אלי ברקת, קרן ג'מיני ו-Emergence - קרן המתמחה בהשקעות בחברות בתחום טכנולוגית הענן ושירותים הנצרכים דרך הרשת, ובין השקעותיה נמצאת גם Salesforce.

תגיות