אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אל תשכחו את הזיכרון הנייד צילום: shutterstock

אל תשכחו את הזיכרון הנייד

האם אנחנו נזהרים בשימוש בדיסק און קי, ומה עלול לקרות כשהוא מגיע לגורמים הלא נכונים? חברת סופוס חקרה את הנושא - והממצאים מדאיגים

08.12.2011, 16:24 | רפאל קאהאן

יצרנית האנטי וירוס סופוס פרסמה מחקר שנעשה באוסטרליה, ובמסגרתו נרכשו 50 החסנים ניידים (דיסק און קי) במכירה פומבית. החוקרים הוציאו סכום של מעל 400 דולר אוסטרלי על האוסף, שכלל כוננים בגדלים שנעו בין 256 מגה-בייט ועד 8 גיגה-בייט, והיו שייכים לרשות רכבות מקומית.

כוננים ניידים, במקרים רבים, מכילים מידע אישי רב במיוחד. הם גם נוטים ללכת לאיבוד לעתים קרובות, בגלל גודלם, זמינותם, ואולי גם מחירם הנמוך. רשות הרכבות האוסטרלית הודתה כי עובדיה מוצאים בכל יום כוננים בכמות שיכולה למלא מספר דליים.

חוקרי האבטחה של סופוס גילו שבשני שליש מהכוננים שנמצאו הופיעו וירוסים, נוזקות או סוסים טרויאנים מסוגים שונים. כוננים שניכר היה כי בעליהם השתמשו בהם בעיקר על מחשבי מקינטוש הכילו וירוסים שיכלו לתקוף מחשבי פי.סי.

אף קובץ מאלה שנבדקו, גם לא אלו שהכילו מידע שאמור להיות רגיש או עסקי, לא היה מוצפן ולו ברמה הבסיסית ביותר. המשמעות היא שכל אדם עם קצת סקרנות ורצון יכול היה למצוא מידע שמתייחס לא להעדפותיו, עיסוקיו ודעותיו של בעל הכונן. רשימה חלקית של הקבצים שנמצאו כללה פרוטוקול של ישיבת פעילים פוליטיים, הצהרות מס, עבודות אקדמיות, תוכניות להקמת בניינים, תמונות ותוכנות שונות.

על מנת להגן על המידע מומלץ להשתמש בתוכנת אנטי-וירוס מעודכנת, וכמובן - להצפין קבצים שאתם לא רוצים שיגיעו לידיים הלא נכונות. נקודה למחשבה כשמוציאים את הדיסק און קי מהמחשב.

תגיות