אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
HP פותחת את מערכת ההפעלה הניידת: "טאבלטים חדשים ב-2013" צילום: בלומברג

HP פותחת את מערכת ההפעלה הניידת: "טאבלטים חדשים ב-2013"

החברה החליטה שלא למכור את webOS, ובמקום זאת להפוך אותה לפלטפורמה מבוססת קוד פתוח כדי לשפר את "הדור הבא של המכשירים". המנכ"לית וויטמן: "הכוח של HP טמון ביכולת לפעול בשוק הפרטי והארגוני כאחד"

10.12.2011, 12:33 | דור צח
HP הולכת על פתוח: אחרי חודשים של שמועות והערכות בנוגע לעתידה של webOS, הודיעה הלילה (שבת) המנכ"לית מג וויטמן כי החברה לא תמכור את מערכת ההפעלה הניידת, אלא תהפוך אותה לפלטפורמה מבוססת קוד פתוח - בדומה לאנדרואיד של גוגל. כמו כן הצהירה וויטמן כי HP צפויה להוציא ב-2013, ואולי אף לפני כן, טאבלטים חדשים המבוססים על webOS.

"נמשיך להיות פעילים בפיתוח ובתמיכה ב-webOS", נכתב בהודעת HP על המעבר לקוד פתוח, "באמצעות השילוב בין הפלטפורמה החדשנית ליכולת הפיתוח של קהילת הקוד הפתוח, יש הזדמנות לשפר באופן משמעותי את האפליקציות ושירותי הרשת לדור הבא של המכשירים". בהודעה נאמר כי HP תנקוט מדיניות "טובה ושקופה" על מנת למנוע פיצול (פרגמנטציה) של מערכת ההפעלה - בעיה המזוהה עם מכשירי אנדרואיד, השונים זה מזה משמעותית.

HP רכשה את הזכויות על מערכת ההפעלה בשנה שעברה במסגרת העסקה לקניית חברת פאלם, תמורת 1.2 מיליארד דולר. למרות הביקורות החיוביות על מערכת ההפעלה, המכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה כישלון בשוק: סמארטפוני ה-Pre לא הצליחו להשיג נתח שוק של ממש, ואילו הטאבלט טאצ'פד נחשב לכישלון צורב - עד שהחל להימכר ב-99 דולר במסגרת מכירת חיסול, והפך ללהיט. להערכת HP, העסקה הכושלת עלתה לה בסך הכל 3.3 מיליארד דולר.

מכשירי webOS. לא הצליחו בשוק, צילום מסך מכשירי webOS. לא הצליחו בשוק | צילום מסך מכשירי webOS. לא הצליחו בשוק, צילום מסך

באוגוסט האחרון הודיע מנכ"ל HP דאז, ליאו אפותקר, על הפסקת פיתוח webOS, ונראה היה שמערכת ההפעלה בדרך למכירה. במקביל רכשה HP את אוטונומי הבריטית ביותר מ-10 מיליארד דולר, על מנת לחזק את כוחה במגזר העסקי והארגוני, ונראה היה שהיא עומדת לוותר על חטיבת המחשבים האישיים שלה. מאז הוחלף אפותקר בוויטמן, שהחליטה לפעול בדרך שונה - ולא לוותר על השוק הפרטי.

בשיחה עם הבלוג הטכנולוגי טק-קראנץ' הסבירה וויטמן את עמדתה, ולפיה עוצמתה של החברה נובעת מהיכולת לפעול בשני השדות - הפרטי והארגוני. "אם תשאל את האדם ברחוב מדוע HP מפורסמת, התשובה תהיה שהיא ידועה בזכות המחשבים שייצרה", טענה וויטמן.

התגובות למהלך של HP נראות לפי שעה מעורבות: בעוד שלינה ראו מטק-קראנץ' טענה כי החברה נראית טוב יותר תחת מנהיגותה של וויטמן, הגדיר רוג'ר צ'נג מ-Cnet את המעבר לקוד פתוח כ"הימור רע". לדברי צ'נג מדובר במהלך שהוא בגדר "מעט מדי, מאוחר מדי", והוא מצטט את האנליסט מריבל לופז מ"לופז ריסרץ'", שאמר: "בשורה התחתונה, אני לא רואה כיצד זה יעזור".

בלילה שבין ראשון לשני (2:00 שעון ישראל) תנסה HP לשחזר את הצלחת מכירת החיסול הקודמת של הטאצ'פד, שהפכה אותה באופן זמני ליצרנית הטאבלטים השנייה בארה"ב. החברה תמכור דרך איביי כמות מוגבלת של מכשירים פגומים שתוקנו, ב-99 דולר לגרסה עם נפח אחסון של 16 גיגה-בייט, וב-149 דולר לגרסה עם 32 גיגה-בייט.

תגיות