אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: 64% מחפשים מידע רגיש מתוך סקרנות צילום: בלומברג

מחקר: 64% מחפשים מידע רגיש מתוך סקרנות

HP מפרסמת מחקר שחושף את סיכוני האבטחה בניהול לקוי של הגישה למערכות. 52% מהנסקרים דיווחו כי ביכולתם לגשת למידע סודי החורג מדרישות התפקיד שלהם

12.12.2011, 15:47 | כתב כלכליסט

חברת HP מפרסמת מחקר חדש שחושף את סיכוני האבטחה בניהול לקוי של הגישה למערכות. 52% מהנסקרים דיווחו כי ביכולתם לגשת למידע סודי החורג מדרישות התפקיד שלהם; יותר מ-60% הודו כי הם ניגשים לנתונים חסויים מתוך סקרנות בלבד וללא צורך עסקי אמיתי.

המחקר שנחשף היום (ב') מצביע על סיכון גובר לחשיפת נתונים רגישים או חסויים. זאת, כתוצאה מהיעדר בקרה ופיקוח על משתמשים בעלי זכויות גישה נרחבות, ובהם מנהלי מסדי נתונים (DBA), מהנדסי תקשורת ואנשי אבטחת מידע בארגונים.

המחקר שבוצע עבור HP על ידי מכון Ponemon, הקיף יותר מ-5,500 אנשי IT ומנהלי אבטחה בארגונים שונים, ממגוון מגזרים, ב-13 מדינות. תוצאותיו פורסמו בדו"ח המסכם "חוסר-האבטחה של משתמשים בעלי זכויות יתר" (The Insecurity of Privileged Users).

המחקר העלה את הנתונים הבאים: 52% מהנשאלים יכולים לגשת למידע סודי באופן חורג מדרישות התפקיד שלהם. כמו כן 64% מהנסקרים מסרו כי הם ניגשים לפריטי מידע חסויים או רגישים מתוך סקרנות בלבד ולא רק עקב צורך עסקי.

כמעט 40% מהנשאלים אינם יודעים בוודאות אם ישנה שקיפות חוצת-ארגון של זכויות הגישה הפרטניות והאם ישנה הקפדה בפועל על המדיניות הארגונית - על אף שמרבית הנסקרים דיווחו כי ישנה מדיניות מוגדרת היטב בנושא.

המחקר מצא כי החסמים העיקריים לאכיפת מגבלות הגישה על משתמשים בעלי זכויות יתר היו הקצב המהיר של הדרישות לביצוע שינויים, חוסר-אחידות בתהליכי האישור ועלות הניטור והקושי לאשרר שינויים בזכויות הגישה.

באופן לא מפתיע מידת הניצול לרעה של זכויות היתר משתנה ממדינה למדינה: רמת הניצול הגבוהה ביותר נמצאה בצרפת, איטליה והונג קונג, ולעומתן התופעה נדירה יותר ביפאן, סינגפור וגרמניה.

טום ריילי, סגן נשיא ומנהל מוצרי Enterprise Security ב-HP, מסר כי: "המחקר מאיר את הסיכונים שארגונים אינם ערים להם, ואינם עומדים בשורה אחת עם התקנת טלאי אבטחה, יצירת מערכי הגנה היקפיים וסוגיות נפוצות אחרות בעולם האבטחה - אך מדובר בנושא שמהווה פתח גישה עיקרי למידע רגיש. תוצאות המחקר מצביעות באופן ברור על הצורך בניהול טוב יותר של מדיניות הגישה בארגונים."

תגיות