אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוועדה המחוזית הכריעה: יוקם מלון בעמק ססגון

הוועדה המחוזית הכריעה: יוקם מלון בעמק ססגון

זאת בניגוד לעמדת המשרד להגנת הסביבה והירוקים. בתוכנית: מלון בן 400 חדרים ומרכז מסחרי, על שטח של 300 דונם בבקעת תמנע

12.12.2011, 16:35 | ליאור בן דוד

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה היום (ב'), ברוב של 10 קולות מול 4, בניית מלון ומרכז מסחרי בלב עמק ססגון שבבקעת תמנע. ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת המשרד להגנת הסביבה והארגונים הירוקים.

המאבק על הקמת מתחם תיירות בעמק ססגון נמשך כבר שנים רבות. עוד בשנת 1996 יועד האזור למתחם מלונאי לפי תוכנית המתאר המחוזית, וב-2005 אושרה תוכנית מפורטת שהגיש יואב איגרא, אדריכל ויזם ובעליו של מלון הרודס באילת, להקמת מתחם מלונאי שיתפרס על 300 דונם משטח העמק. תוכנית המתחם כוללת מלון ובו 4 אגפים, המכילים 400 חדרים, שני פארקים של אטרקציות למשפחות, מתחם מזון, חנויות ובתי קפה.

תושבי האזור הבינו רק ב-2007 את אופי המיזם והיקפו, ויצאו למאבק נגד הקמתו. למאבק התגייסו גופים ירוקים שונים, ביניהם ארגון אדם טבע ודין, החברה להגנת הטבע ומגמה ירוקה. עמותת אדם טבע ודין בדקה ומצאה פגמים בהליך התכנוני, שהובילו במרץ 2008 לעתירה לבג"ץ. בפסק הדין בעתירה שהתקבל בסוף דצמבר 2008, קיבל בית המשפט את רוב הטענות שהועלו בעתירה. השופט אומנם לא ביטל את התוכנית, אך קבע שיש להחזיר אותה לדיון חוזר בוועדה המחוזית.

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, החליט להופיע באופן אישי בפני חברי הוועדה ולנסות לשכנעם לאשר את בניית המלון בחלופה הדרומית שנבחנה כאפשרות להקמת המלון ולא בעמק ססגון. בדבריו בפני הוועדה אמר השר ארדן: "גם אני בעד פיתוח מלונאי בערבה, אך אין שום סיבה שהוועדה תפעל רק לפי האינטרס הכלכלי של היזם ותאפשר לו לבנות בתוך הטבע ולהחריבו, במקום להנחות אותו לבנות בחלופה הדרומית עליה המליץ היועץ האובייקטיבי אותו שכרה הוועדה המחוזית". ארדן ציין כי: "לפי גישת הוועדה, אם מחר יזם יחליט שהוא רוצה לבנות ברחבת הכותל כי תיירותית מדובר באטרקציה, האם גם אז המדינה תעדיף את שיקוליו? אנחנו צריכים ללמוד להתפתח לצד הסביבה והטבע ולא להרוס אותם".

הוועדה, כאמור, החליטה בניגוד לעמדתו, אך צמצמה מעט את היקף הפרויקט. בהחלטת הוועדה נרשם כי: "על היזם להציע תיקון לתוכנית באופן שיצמצם את זכויות הבנייה בשטח העיקרי ובשטח השרות ל-24,000 מ"ר, תוך התייחסות למזעור הפגיעה הסביבתית". לאחר ההצבעה הביע ארדן צער על ההחלטה השגויה לדעתו, והודיע כי משרדו יערער על ההחלטה בפני המועצה הארצית לתכנון ובנייה.

"מבטיחים שנעשה את הפרויקט הכי אקולוגי"

היזם, יואב איגרא, מסר בשיחה עם "כלכליסט": "אני מאוד שמח על ההחלטה. אנחנו מבטיחים שנעשה את הפרויקט הכי אקולוגי ומשמעותי מבחינה תיירותית שהמדינה ראתה. התכנון בוצע בסטנדרטים גבוהים מאוד מבחינה אקולוגית. אנחנו עדיין בודקים את משמעות ההחלטה, ואילו עוד משוכות מחכות לנו בדרך. אבל בסך הכל מאוד מרוצים". איגרא לא שכח לשבח את הגופים הירוקים: "כאנשים ירוקים במהותם, אנחנו מודים שהנחישות של הגופים הירוקים היתה מאוד משמעותית, ואני חושב שהם ראויים למחיאות כפיים על המלחמה הזאת. אני שמח שיש גופים שנלחמים בצורה כזו נועזת כדי לתהות על קנקנם של פרויקטים מהסוג הזה, אבל בנושא הזה אני חושב שהם טעו. רק חבל שזה לקח 10 שנים".

ראש המועצה האזורית איילות, אודי גת, תומך גם הוא בהקמת המלון. בשיחה עם "כלכליסט" ביוני האחרון הוא אמר: "אנחנו מאמינים שהמלון יביא ברכה כלכלית לחבל איילות. הוא יעסיק עובדים ויתן פרנסה לאנשי מקצוע, יביא תיירים למלון שיטיילו ויצרכו מזון ושירותי תיירות. חבל איילות פרוס על 13% ממדינת ישראל, ובשטח הזה חיים רק כ-4,000 תושבים. חזון המועצה הוא להכפיל את האוכלוסיה תוך 20 שנה, ושום פיתוח לא יכול להתרחש בלי פגיעה בטבע. הכל שאלה של מידתיות".

עמק ססגון. אודי גת, ראש המועצה האזורית איילות התומך בפרויקט: "שום פיתוח לא יכול להתרחש בלי שתהיה פגיעה בטבע" עמק ססגון. אודי גת, ראש המועצה האזורית איילות התומך בפרויקט: "שום פיתוח לא יכול להתרחש בלי שתהיה פגיעה בטבע" עמק ססגון. אודי גת, ראש המועצה האזורית איילות התומך בפרויקט: "שום פיתוח לא יכול להתרחש בלי שתהיה פגיעה בטבע"

גת המשיך והסביר: "באזור תמנע יש 40 אלף דונם של שמורת טבע. הקצנו 200 דונם שאינם חלק משמורה לפרוייקט מלונאי. בכוונה נבחר מקום נסתר ונמוך, בסמוך לשמורה. אם יחליטו לבטל לא יקום פרויקט מלונאי אחר באזור תמנע ב-20 השנים הקרובות".

מנגד, עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין' תקף בחריפות את החלטת הוועדה המחוזית: "ביהמ"ש הורה לוועדה לדון בהשלכות הסביבתיות של התוכנית. ואולם, חברי הוועדה התעלמו מדו"ח מקצועי אובייקטיבי שקבע שאסור להקים את המלון בעמק ססגון והצביעו בניגוד מוחלט לאינטרס הציבורי. מבחינתנו, המאבק יתחדש בכל הכוח, נדרוש שהנושא יעבור להכרעת המועצה הארצית ובמידת הצורך גם נפנה לערכאות משפטיות".

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "את ערכי הטבע והנוף הייחודיים של עמק ססגון יש לשמור ולא להרוס, ולכן החברה להגנת הטבע תמשיך לפעול לשמירת עמק ססגון ותתנגד לפרויקט במיקומו הנוכחי. החברה להגנת הטבע קוראת ליזם להודיע על ביטול הפרויקט בעמק ססגון וקידומו באתר חלופי מוסכם במרחב תמנע".

מהוועד להצלת עמק ססגון נמסר בתגובה: "במקום להיות אמיצים, חברי הוועדה המחוזית בחרו לנקוט בצעד פחדני ולהתעלם מהדו"ח הסביבתי. ברור שהמאבק לא נגמר עד שהדחפורים יעלו על הקרקע ונעשה הכל שזה לא יקרה".

 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
עוד החלטה של ה"הולילנדיזם"
למה צריך לתת ליזם פרטי להרוס שטח ציבורי על מנת לארח את חבורת העשירונים כדי שהוא יתעשר עוד? למה שלא יצטנע האדון יזם למקום שכבר הרוס ושיקם אותו הנמצא כמה מאות מטר משם? למה שיתחבא מאחורי מילים של אקולוגיה כאשר הוא עושה נחל באמצע המדבר ? למה למה למה ? כי הוא יכול.
ברק , זז  |  16.12.11
לכל התגובות