אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": אפל במגעים לרכישת אנוביט מהרצליה צילום אריאל: אוראל כהן צילום טים קוק: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": אפל במגעים לרכישת אנוביט מהרצליה

הסטארט-אפ הישראלי, שמפתח טכנולוגיה לשיפור זיכרונות של סמארטפונים, במשא ומתן עם ענקית הטכנולוגיה האמריקאית. תג המחיר לעסקה נע בין 400 ל-500 מיליון דולר. אם היא תצא לפועל, זו תהיה הרכישה הראשונה של אפל בישראל, ואנוביט תהפוך למרכז הפיתוח המקומי של החברה. שלושת מייסדי החברה כבר מכרו בעבר סטארט-אפים במאות מיליוני דולרים

13.12.2011, 06:54 | אסף גלעד

חברת הענק הבינלאומית אפל רוקמת בימים אלה את הרכישה הראשונה שלה בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי אפל מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת חברת הסטארט־אפ אנוביט (Anobit) בסכום המוערך ב־500-400 מיליון דולר.

מוצר הדגל של אנוביט מזרז הסמארטפונים הרשמי השבב שמפתחת אנוביט משפר את מהירות ואמינות שבבי זיכרון הפלאש במכשירים ניידים. לכן הוא מועדף דווקא על יצרניות סמארטפונים וטאבלטים אסף גלעדלכתבה המלאה

אנוביט, הממוקמת בהרצליה פיתוח, מפתחת שבב המתמחה בייעול עבודת זיכרונות פלאש באמצעות טכנולוגיה ייחודית לעיבוד אותות (DSP). השבב משולב כבר כיום במכשירים הפופולריים של אפל, בהם האייפון, האייפד ומחשבי מקבוק אייר. במקביל למגעים עם אפל בוחנת אנוביט סבב השקעה גדול מאחת מיצרניות זיכרון הפלאש הגדולות באסיה. ייתכן כי גם המגעים עם אפל יתמצו בהשקעה אסטרטגית.

ככל הנראה, אפל מעוניינת לרכוש את היכולת הזאת כדי להגדיל את כמות הזיכרון בכל מכשיר וכדי לשפר את אמינותו של הזיכרון. לדוגמה, השבב יאפשר שילוב של כונן זיכרון פלאש בעל נפח כפול באותה עלות במכשירי האייפד או המקבוק מהדגמים החדשים.

התוכניות של אפל לעתידה של אנוביט, המעסיקה כיום כ־200 עובדים בהרצליה פיתוח, עוד לא ידועות. ההערכות הן כי אפל תמשיך להעסיק את העובדים בישראל, וייתכן כי אף תקים מרכז פיתוח מקומי שיגייס עוד עובדים (ראו מסגרת).

התוכניות של אפל בישראל: התפוח יקים מרכז פיתוח? אם העסקה לרכישת אנוביט תושלם, אפל תצטרך להחליט גם מה לעשות עם 200 עובדי החברה בהרצליה פיתוח אסף גלעד, תגובה אחתלכתבה המלאה

המרוויחים מהעסקה הנרקמת הם בראש ובראשונה מייסדי החברה פרופ' אהוד (אודי) וינשטיין, אריאל מייסלוס ואופיר שלוי. עוד צפויים לגזור קופון כשהעסקה תיחתם הגופים שהשקיעו בחברה 76 מיליון דולר בארבע השנים האחרונות: קרן פיטנגו הישראלית, קרן באטרי האמריקאית וקרנות ההון סיכון של יצרניות השבבים אינטל ומיקרון. בדירקטוריון אנוביט יושבים מלבד שלושת מייסדיה גם רמי ברכה מקרן פיטנגו וסקוט טובין מקרן באטרי.

לפיטנגו עסקת אנוביט מסתמנת כאקזיט השני בתוך חודש, אחרי שהקרן מכרה למיקרוסופט את Video Surf.

צעד נדיר של אפל: עסקת רכישה מתחום החומרה

אם העסקה תצא אל הפועל לפי הסכומים המוערכים, היא תירשם בתור אחת מהרכישות הגדולות ביותר שביצעה אפל מאז ומעולם. עד כה רכשה אפל 33 חברות. רק אחת מאותן רכישות עלתה יותר מ־400 מיליון דולר - חברת NeXT, שהקים מייסד אפל סטיב ג'ובס בעצמו. אותה רכישה החזירה בשנת 1997 את ג'ובס לעבודה באפל ותרמה להפיכתו למנכ"ל החברה בשנית לאחר שפוטר ממנה. ג'ובס נשאר בתפקיד עד שנאלץ לפרוש מסיבות בריאותיות השנה, ופינה את מקומו למנכ"ל החברה כיום - טים קוק.

העסקה הנוכחית היא גם אחת מהרכישות הבודדות שמבצעת אפל בתחום החומרה. למעשה, מתוך 33 הרכישות לאורך

השנים, ביצעה אפל עד כה רק שתי רכישות בתחום החומרה: חברת השבבים PA Semi שנרכשה תמורת 278 מיליון דולר ב־2008, וחברת Intrinsity שנרכשה ב־121 מיליון דולר ב־2010. שתי החברות היו אמריקאיות.

הרקורד של אנוביט: ספקית שבבים מהמובילות בעולם

בשנתיים האחרונות הפכה אנוביט לאחת מספקיות השבבים המרכזיות בעולם לניהול זיכרון פלאש, ושבביה שולבו בין השאר במכשירי הדגל של אפל, בהם אייפון 4S ואייפד 2.

לקוחותיה הישירים של אנוביט הן יצרניות פלאש דוגמת סמסונג והייניקס הקוריאניות. לאחרונה הפכה הייניקס (עם טושיבה) לספקית זיכרון הפלאש הראשית של האייפון 4S. לפי ההערכות, השבב של אנוביט משולב בכונן הפלאש של הייניקס ומגביר את איכות הזיכרון העומד לרשות משתמשי המכשיר. אפל היא הצרכנית המרכזית של זיכרון פלאש בעולם ונראה כי היא מעוניינת במוצרי אנוביט באופן אקסקלוסיבי.

ניסיון מוצלח של המייסדים: אקזיט שני לכל אחד

באוגוסט דיווחה אנוביט על מכירות מרשימות של 20 מיליון שבבים מתחילת השנה. השקת האייפון החדש של אפל לפני כחודשיים בארה"ב עשויה להגדיל משמעותית את הכנסות אנוביט ל־2011 (בישראל יושק האייפון 4S ביום שישי הקרוב).

נבחרת הכוכבים של אנוביט כוללת אנשי הייטק ותיקים שהיו מעורבים במגה־אקזיטים ישראליים. המייסדים פרופ' אודי וינשטיין וד"ר אופיר שלוי מכרו את חברת ליבית ב־365 מיליון דולר ב־1999. והמייסד השלישי אריאל מייסלוס היה שותף למכירת פסעבה ב־305 מיליון דולר ב־2006.

לפני שהגיעה ההצעה המפתה של אפל, התכוונו ראשי אנוביט להנפיק את החברה בנאסד"ק. אנוביט דורגה במקום השמיני ברשימת הסטראט־אפים המבטיחים של "כלכליסט" ביום העצמאות.

מאנוביט ומאפל לא התקבלה תגובה.

לכתבה באנגלית לחץ כאן

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
22 אתה טועה ומטעה
מתודולוגיות ה High-speed design של Intrinsity מאפשרות את הביצועים של A4/A5 באופן כללי רוב יכולות פיתוח השבבים של אפל נבנו ע"י רכישת חברות והטמעת צוותי הפיתוח, לאחר שנים רבות שבהן באפל לא פיתחו שבבים ולגבי SIRI אני לא צריך להגיד כלום... המוצר כבר בחוץ ומהווה את פריצת הדרך המשמעותית (היחידה) של iPhone 4S לסיכום, אפל משתמשת בקניין הרוחני, ביכולות ובצוותים של החברות שרכשה כדי להוציא מוצרים מעולים ותחרותיים.
שבביסט  |  13.12.11
לכל התגובות