אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברודקום במשא ומתן לרכישת ברודלייט הישראלית, אך אין הצהרת כוונות צילום: תומי הרפז

ברודקום במשא ומתן לרכישת ברודלייט הישראלית, אך אין הצהרת כוונות

עד כה הכחישו בכירי החברות כי מתקיים משא ומתן בין ענקית השבבים העולמית לסטארט-אפ הישראלי. ברודקום היא בעלת מניות בברודלייט ומשקיעה בה מאז 2004

13.12.2011, 10:31 | אסף גלעד ומאיר אורבך
בשבועות האחרונים נפוצו שמועות על רכישתה האפשרית של חברת הסטארט-אפ הישראלית ברודלייט בידי ענקית השבבים העולמית ברודקום. בכירי החברות הכחישו שוב ושוב את קיומו של משא ומתן שכזה, ואילו היום (ג') נודע כי החברות אכן מקיימות ביניהן משא ומתן, אך טרם הגיעו להסכם הצהרת כוונות.

כמה גורמים המקורבים לברודלייט מציינים כי העסקה "קרובה לכדי מיצוי" בתוך מספר שבועות. הסכום עליו דנים אינו סגור, אך מוערך בין 200 ל-300 מיליון דולר. בחברה הושקעו 55 מיליון דולר מאז שנוסדה בשנת 2000. בעלי המניות המרכזיים בחברה הן קרנות ההון סיכון אז'ור ובנצ'מרק. בנוסף ישנן שלוש קרנות שכבר אינן פעילות אך השקיעו בברודלייט הון ראשוני ועדיין מחזיקות מניות בחברה: סטאר ונצ'רס, דלתא ויזראל סיד.

בשנתיים האחרונות הפכה ברודלייט לאחת מהספקיות המובילות של ציוד תקשורת אופטי בתקן התקשורת GPON בעולם, תקן שהתקבל במדינות כגון סין, רוסיה, אוקראינה ואינדונזיה. ברודלייט שהיתה אחת מהחלוצות העולמיות של התקן, נהנתה מעמדת הובלה על פני ענקיות תקשורת כגון ברודקום, מארוול ו-PMC, הפעילה בתחום זה מישראל. עד לאחרונה, שלטה על לא פחות מ- 50% משוק התקשורת האופטית בתקן GPON הצומח על חשבון התקן המתחרה והותיק יותר, EPON. בין לקוחותיה המרכזיים של ברודלייט: ענקיות התקשורת הסיניות הואוויי, ZTE, צ'יינה טלקום, וענקית תקשורת מערביות כגון אריקסון ומוטורולה.

יש לא מעט חברות שעשויות להתעניין ברכישת ברודלייט, בהן מתחרותיה, ובמיוחד אלה להן פעילות קיימת בישראל: PMC שרכשה בישראל את פסעבה ואת וינטגרה, וברודקום, שביצעה בישראל שמונה רכישות, האחרונה שבהן היא פרוביגנ'ט, שנרכשה בתחילת השנה תמורת 313 מיליון דולר. ברודקום היא בעלת מניות בברודלייט ומשקיעה בחברה מאז 2004. גם ענקית השבבים מארוול עשויה לרכוש את ברודלייט, אם כי בעבר כבר רכשה כאן חברה ישראלית העוסקת בתקשורת אופטית מסוג GPON, חברת iamba, שרכישתה נחשפה לראשונה ב"כלכליסט".

רוכשות פוטנציאליות נוספת הן אתרוס, חטיבת התקשורת הביתית של קוואלקום, וחברת אנטרופי מתחרתה, אם כי מקורות המקורבים לחברה מכחישים כל משא ומתן שהתרחש עם ברודלייט בעבר.

ברודלייט מעסיקה כיום כ-130 עובדים במרכזי המו"פ בהרצליה ובסין. הכנסותיה לשנת 2011 מוערכות בכ-50-40 מיליון דולר, לאחר שאת שנת 2010 סיימה עם הכנסות של כ-40 מיליון דולר. לטענת בכירים בענף, ברודלייט סובלת מתחרות גוברת עם ענקיות השבבים דוגמת ברודקום ומארוול, אשר הצליחו לאמץ בזמן פתרון GPON מתחרה ומפריעות למעשה לשיעורי הצמיחה הגבוהים ממנה נהנתה ברודלייט בעבר. האטה צפויה זו בצמיחה גרמה למשקיעים בחברה לתהות לגבי המחיר שיוכלו לקבל על מכירת ברודלייט. 

תגיות