אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוד ארצי פנה לביהמ"ש: לא מוותר על ההתמודדות לתפקיד נשיא התאחדות התעשיינים צילום: אסף שילו

דוד ארצי פנה לביהמ"ש: לא מוותר על ההתמודדות לתפקיד נשיא התאחדות התעשיינים

המועמד שנפסל על ידי הוועדה המכינה מבקש מבית המשפט לקבוע שהוא כשיר להתמודד לתפקיד. בנוסף, מבקש ארצי לדחות את מועד הבחירות המתוכננות בעוד כשבועיים וחצי

13.12.2011, 12:12 | טל ליטמן

המחלוקת סביב הבחירות לנשיאות התאחדות התעשיינים מגיעה לבית המשפט. דוד ארצי, המועמד שנפסל על ידי הוועדה המכינה ביום חמישי האחרון, הגיש הבוקר תביעה לבית המשפט ובקשה לסעד זמני שיורה על דחיית מועד הבחירות המתוכננות לתחילת ינואר, עד להכרעת בית המשפט. 

בהמרצת הפתיחה שהוגשה על ידי עוה"ד אופיר צברי וחן בכר ממשרד צברי - יובל ושות', מבקש ארצי כי בית המשפט יורה כי הוא כשיר להתמודד לתפקיד נשיאות התאחדות התעשיינים בהתאם לתקנון, וכי יש לאפשר לו להתמודד על התפקיד במועד הבחירות הקבוע ליום 1.1.12 או בכל מועד נדחה אחר.

בנוסף, מבקש ארצי מבית המשפט לקבוע כי החלטת הוועדה המכינה ניתנה בחוסר סמכות, תוך פגיעה בכללי הצדק הטבעי ובזכות הטבעית והיסודית לבחור ולהיבחר, ולכן היא בטלה.

כן מבקש ארצי למנות מפקח-משקיף מטעם בית משפט, שופט בדימוס, שיבדוק ויוודא תקינות הליך הבחירות לנשיא ההתאחדות התעשיינים, ובכלל זה יבדוק את כשרות המצביעים ביום הבחירות; או לחילופין הצהרה על זכותם של כל אחד מן המתמודדים (דוד ארצי וצביקה אורן), למנות מפקח-משקיף מטעמם, אשר תהא לו הסמכות לבדוק ולוודא את תקינות הליך הבחירות, ובכלל זה לבדוק את החלטות הוועדה המכינה בעניין כשירות המצביעים ביום הבחירות.

המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב שאלת כשירותו של ארצי לכהן כנשיא התאחדות התעשיינים. התנאי להגשת מועמדות לתפקיד על פי תקנון ההתאחדות הוא כי המועמד יהיה דירקטור או בעל מניות בחברה החברה בהתאחדות. בתחילת נובמבר הגיש ארצי טפסי מועמדות, בטפסים ציין ארצי כי הוא יו"ר דירקטוריון בחברת אופק עיבוד שבבי.

בעקבות תלונה שהגיש תעשיין, בדקה הוועדה המכינה את הצהרתו של ארצי ומצאה כי על פי רישומי רשם החברות ארצי איננו מופיע כדירקטור, כבעלים או כעובד בשכר של חברת אופק עיבוד שבבי. הוועדה פנתה לארצי להבהרות, ארצי השיב כי הוא מכהן כדירקטור החל מ-22.12.09, ובנוסף הינו בעל מניות בחברה החל מינואר 2011 (עובדה המכשירה אותו להגיש מועמדות לכשעצמה), לטענת ארצי מחמת טעות עובדות אלו לא דווחו לרשם החברות.

הוועדה לא הסתפקה בתשובותיו של ארצי והציעה לו לפנות במשותף לשופט העליון בדימוס, תיאודור אור, על מנת שיברור בסוגיה. ארצי סרב להצעה זו.

לאור סירובו של ארצי, הוועדה פנתה פרופ' שרון חנס, לשעבר סגן דיקאן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, למתן חוות דעת בשאלת כשירות מועמדותו של ארצי. פרופ' חנס קבע כי בניגוד לטענותיו של ארצי, הוא לא היה דירקטור בחברת אופק במועד הנטען. באשר לטענתו של ארצי כי הינו בעל מניות בחברה קבע פרופ' חנס כי אינו יכול להכריע בשאלת האותנטיות של המסמכים שהגיש ארצי, אך פירט את הסוגיות שעולות מהמסמכים שגרמו לו ללבטים לגבי האותנטיות, וביניהן העובדה שארצי לא ציין עם הגשת מועמדותו כי הינו בעל מניות, אי דיווח לרשויות המס אודות הקצאת המניות, וחתימה של בעלת מניות בהווה על הסכם הקצאת מניות מינואר 2011, כאשר באותה העת לא היתה כלל בעלת מניות.

טרם התקבלה תגובת התאחדות התעשיינים לידיעה.

משרד עמית פולק מטלון מייצג את התאחדות התעשיינים. דוד ארצי מיוצג על ידי עוה"ד אופיק צברי וחן בכר ממשרד צברי - יובל ושות'.

תגיות