אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר עשור: העליון דחה את הערעור, ואקירוב ישלם 20 מיליון דולר להילטון צילום: עמית שעל

לאחר עשור: העליון דחה את הערעור, ואקירוב ישלם 20 מיליון דולר להילטון

חברת אלרוב שבשליטתו של אלפרד אקירוב ערערה על ההחלטה לחייבה בפיצויים לרשת המלונות, לאחר שביטלה עמה הסכמי ניהול במלון מצודת דוד בירושלים

13.12.2011, 16:06 | מארק שון

בית המשפט העליון דחה היום (ג') את הבקשה של חברת אלרוב, שבבעלות אלפרד אקירוב, וקבע למעשה כי החברה תשלם להילטון העולמית את הסכום שנקבע בשנת 2009 בפסק הבוררות, 20 מיליון דולר. בית המשפט מסיים בכך סכסוך שהחל לפני עשר שנים, בשנת 2001.

הערעור של אלרוב הוגש על החלטתה של שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, מיכל אגמון גונן, שדחתה ביולי האחרון את בקשת ביטול הבוררות שהגיש אלרוב, בטענה לניגוד עניינים של הבורר, ד"ר רלי לשם ממשרד עורכי הדין מיתר ליקוורניק לשם.

מקור הסכסוך הוא ניהול של מלון מצודת דוד בירושלים שבבעלות אלרוב. הבורר מונה כאמור בשנת 2001 כדי להכריע איזה צד הפר את הסכם הניהול.

הבוררות היתה טעונה מאוד מתחילתה, בעיקר מצידו של אקירוב. "עוצמות הכעס והעוינות שהתפתחו בין הצדדים ניכרו היטב לכל אורך הבוררות", נכתב בפסק הבורר מדצמבר 2008 שהכריע לטובת הילטון, "ואין לך ביטוי טוב יותר לאווירה העכורה שנוצרה בין הצדדים מאשר דבריו של מר אקירוב במהלך הבוררות: 'המלון הזה יישרף ולא יהיה בידיים של הילטון'".

המסקנה של הבורר היתה כי אלרוב ביטלה את הסכמי הניהול וסילקה את הילטון מן המלון בניגוד לדין, תוך הפרתם היסודית של ההסכמים. לכן חייב את אלרוב בפיצויים בגין אבדן הרווחים הצפויים להילטון מהפעלת המלון במשך 10 שנים.

אלרוב יצאה למסע משפטי כדי לבטל את ההכרעה, בטענה לניגוד עניינים של הבורר, והיום נקבע סופית שהיא נכשלה.

"הגעתי לכלל מסקנה כי לא אוכל להיעתר לבקשה להגיש ערעור", קבע היום השופט אליקים רובינשטיין, "רשות ערעור על החלטת בית משפט לפי חוק הבוררות לא תינתן אלא אם מתעוררת שאלה משפטית או ציבורית החורגת מעניינם של הצדדים לסכסוך, או במקרים בהם נדרשת התערבותו של בית משפט זה לשם מניעת עיוות דין".

השופט הבהיר כי במקרה הזה הקשר של הבורר להילטון היה עקיף מאוד - שותף במשרדו רשם שעבודים על נכסי הילטון לצד שלישי שסיפק מימון בעסקת הרכישה של רשת הילטון הבינלאומית. "קשר זה להילטון הוא רחוק, וצדק בית המשפט כשקבע כי אינו מקים בנסיבות חשש ממשי למשוא פנים", נכתב בפסק הדין. השופט ציין גם כי "אין להתעלם מהעובדה שאלרוב העלתה את טענותיה רק לאחר שפסק הבוררות ניתן, ותוצאתו הפתיעה אותה לרעה".

את אלרוב ייצגו עורכי הדין רם כספי וגד טיכו. את הילטון ייצגו עורכי הדין אלקס הרטמן, חגי דורון ואוריאל פרינץ ממשרד ש.הורוביץ.

תגיות