אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: העלאת גיל הפרישה של נשים ל-64 תימשך מספר שנים רב צילום: אביגיל עוזי

מסתמן: העלאת גיל הפרישה של נשים ל-64 תימשך מספר שנים רב

לפי העסקה המסתמנת בין משרד האוצר ליו"ר ועדת העבודה, ח"כ חיים כץ, יופחתו בנוסף דמי הניהול בחיסכון הפנסיוני, ונשים מבוגרות יקבלו סיוע בהשתלבות בשוק העבודה

13.12.2011, 19:51 | תומר אביטל ומיקי פלד
הורדת דמי הניהול בחיסכון הפנסיוני, פריסת העלאת גיל הפרישה של נשים על פני מספר שנים רב, סיוע בהשתלבות נשים בגילאים מבוגרים בשוק העבודה ותמיכה בנשים מובטלות מבוגרות על-ידי הביטוח הלאומי – אלו עיקרי העסקה המסתמנת בין משרד האוצר ליו"ר ועדת העבודה של הכנסת, ח"כ חיים כץ (ליכוד) תמורת העלאת גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64. עד סוף השבוע צפויים אנשי האוצר להשיב לדרישותיו של כץ.

בימים האחרונים מיקד האוצר את עיקר המאמצים בוועדת העבודה, לאחר שבשבועות האחרונים מגעים עם ועדת הכספים כשלו. כעת באוצר ניסו להגיע אל לבו של ח"כ כץ, שביקש היום (ג') לאשר לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שתכפה על הממשלה את השארת גיל הפרישה על כנו ולא להעלותו, כפי שמעוניין שר האוצר, יובל שטייניץ.

אתמול התכנסו בכירי האוצר, כולל שטייניץ, לדיון לילי בהשתתפותו של כץ, אך לא הושגה פריצת דרך. היום בבוקר, לפני כינוס הוועדה בנושא, הסתגרו שוב כץ, והבכירים במשרד האוצר- פרופ' עודד שריג, ואייל אפשטיין מאגף התקציבים. ל"כלכליסט" נודע כי נציגי האוצר ניסה לשכנע את כץ בעזרת תמריצים שונים, שיכולים לדבריהם לפצות על הפגיעה בנשים. בין השאר דנו במתן הטבות פנסיוניות לכלל החוסכים, מאחר שלא ניתן להעניק הטבות דיפרנציאליות רק לציבור מסוים.

כץ ונציגי האוצר דנו בין השאר על הורדת תקרת דמי הניהול הנגבים מהחוסכים, והעלאת רכיב האג"ח הממשלתי שרנות הפנסיה יכולות לרכוש, העומד כיום על תקרה של 30%. גורמים שנכחו בדיונים הדגישו כי מדובר במגעים קדחתניים וכי אפשטיין, סגן הממונה על התקציבים, אמר בפגישה לכץ בשלב מסוים: "You are killing us softly". כץ הסביר להם כי הוא מקבל אינספור פניות מנשים שמשדרות מצוקה, וכי מדובר ב"מיליארדי שקלים, ולכן ההחלטה תתקבל רק לאחר בדיקה קפדנית של כל האפשרויות. זה השלב בו אנו נמצאים". 

במהלך הדיון בוועדה היום חזר כץ מספר פעמים על כך שהוא מתנגד להעלאת גיל הפרישה של נשים כפי שמעוניין האוצר, כלומר השלמת העלייה של גיל הפרישה ל-64 בשלוש השנים הקרובות. כמו כן ציין כי דמי הניהול הגבוהים הנגבים בקרנות הפנסיה "אוכלים 20%-30% ממה שהעובדים חסכו לקראת גיל הפרישה. בישראל היום אין באמת חיסכון פנסיוני, יש רק חיסכון".

מגיש הצעת החוק, ח"כ אילן גילאון, אמר: "אני לא חושב שחיים כץ יסתנוור מהבטחות הסרק של האוצר, וידאג קודם להעביר את החוק; רק אחר כך יראה מה האוצר מוכן לתת בתמורה להעלאת גיל הפרישה ואם זה מספיק בשביל לפצות על העוול הנורא הכרוך בזה".

שני חברי הוועדה שמינה שטייניץ והמליצה על העלאת גיל הפרישה, הפרופ' איתן ששינסקי ואפרים צדקה, אמרו בדיון כי יש לשקול את פריסת ההעלאה של גיל הפרישה על פני יותר שנים.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
גיל פרישה
יפה מאוד ממשלה למופת .שיעסקו נשים מבוגרות ואת הצעירים ישאירו בבית. אני אשה בת 58 מובטלת חודש וחצי הציעו לי עבודה ,שלא מתאימה לי. את הלשכה זה לא מעניין .מקום העבודה רשם סירוב . כאשר המעביד רושם סירוב בטוח לאומי מפסיק לשלם את האבטלה . שיפסיקו להגיד שמעסיקים נשים מבוגרות . שולחים אותם לכול עבודה העיקר שיגידו שיש עבודה לנשים מבוגרות. לא משנה איזה עבודה העיקר לשלוח ולא לשלם אבטלה.
רונה  |  22.12.11
16.
אבסורד
כולם באוצר יודעים שהם מגלגלים את העלויות העתק על המעבידים שאין להם מה לעשות עם כוח עבודה לא יעיל ביםקום להעסיק חברי צעירים עם תוארים ושליטה במערכות םתוחכמות,לדעתי די ב40 שנות עבורה כדי ליצבור 70 אחחוז פנסיה....הליכה הביתה של אלפי עובדים תוריד בעוד .[2או3אחוזים את ההבטלה ומצעד כזה כולם ירוויחו... מנהלי הקרנות עם שכר של 6 ספרות וכל אלה שמםובבים אותם הם הסיבה ל 67,,,,,,,,,64.
גתקי איפרגן , נהריה  |  20.12.11
לכל התגובות