אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": ששת בני משפחת פישר לא מביאים את פאלאס לרווח צילום: אבי ולדמן

בדיקת "כלכליסט": ששת בני משפחת פישר לא מביאים את פאלאס לרווח

לא פחות משישה בני משפחתו של בעל השליטה מועסקים בחברה לייצור ושיווק של מוצרי צריכה. חברה ציבורית עם ניחוח משפחתי

14.12.2011, 07:34 | אסף גילעם

תיקון 16 מביא את שולם פישר, מבעלי השליטה בשופרסל ואיקאה, לאסיפת בעלי המניות של החברה הפחות מוכרת (ופחות מצליחה) שבשליטתו, פאלאס תעשיות. פאלאס עוסקת בייצור ושיווק של מוצרי צריכה ביתיים כגון נרות, מגבונים וכלים חד־פעמיים, בישראל ובארצות הברית. החברה רשמה הפסד של 3.5 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, לאחר שב־2010 כבר רשמה הפסד של כ־2 מיליון שקל. כעת רוצה פישר לקבל אישור מחודש לתנאי העסקתו ולתנאי העסקת בני משפחתו בפאלאס. ויש לא מעט מהם.

פישר מכהן בתפקיד יו"ר פאלאס בהיקף של 25% משרה, בנוסף לתפקידיו האחרים, כיו"ר ישראלום (החברה־האם של פאלאס) ויו"ר שופרסל. לפי הסכם העסקתו דרך חברת ברונפמן־פישר השקעות (המוחזקת 50.2% על ידי פישר והיתר על ידי מתיו ברונפמן) שאותו הוא בא לאשר מחדש באסיפה, מקבל פישר דמי ניהול חודשייים של 20 אלף שקל, החזר הוצאות, ורכב מדרגה 7. העלות השנתית הכוללת של שכרו צפויה לעמוד על 324 אלף שקל.

אבל פאלאס לא דואגת רק לבעל השליטה, והיא מספקת תעסוקה מלאה גם לבני משפחה נוספים - ראשית בנותיו של פישר, רחל בעער ובת שבע ויינפלד, שמועסקות כ"מנהלות מגזר לקוחות וגבייה". עלות השכר החודשית של כל אחת מהן עומדת על 13 אלף שקל, כשהן זכאיות להעלאה שנתית בשיעור של 15% ולבונוס שנתי בהיקף של שתי משכורות.

פישר לא מקפח גם את כלותיו, דבורה פישר וחיה פישר, שנשואות לשלמה פישר ושמשון פישר, בהתאמה, בניו של בעל השליטה שמכהנים כדירקטורים בחברה. דבורה מועסקת כאחראית הליכי גבייה ומקבלת תנאים זהים לבנותיו של פישר, וחיה שהיא העובדת הבכירה מבין הארבע, מועסקת כמנהלת לקוחות וגבייה בעלות שכר חודשית 21 אלף שקל, וזכאית להעלאה ובונוס כמו שאר הבנות.

הסכמי העסקתם של החמישה (פישר והבנות) אושרו במקור בפברואר 2008, וכעת הם נדרשים לאישור מחדש לפי תיקון 16, וכעת מצטרף אליהם בן משפחה נוסף, שהעסקתו מצריכה אישור גם אם "אינו עובד מפתח" כפי שמסבירה פאלאס בזימון האסיפה. מדובר בבן נוסף של בעל השליטה, ישראל פישר, שמיועד להיות מנהל מחסן באגף המגבונים. לפי ההסכם שיובא לאישור, הוא נהנה מעלות העסקה חודשית של 15 אלף שקל, מהעלאה שנתית קבועה, בונוס ורכב מדרגה 2.

פאלאס ממשיכה להציג תוצאות חלשות בשנים האחרונות, כשהוצאות המימון מוחקות את כל השיפור התפעולי שלה. בסוף הרבעון השלישי של השנה ההון העצמי של פאלאס עמד על 40 מיליון שקל - ירידה של 12% במהלך של שנה.

לפאלאס סדרת איגרות חוב אחת בהיקף של 55 מיליון שקל שנסחרת כיום בתשואה של כמעט 22%. האג"ח אינן מובטחות בשעבוד, אך החברה התחייבה לעמוד בכמה התניות פיננסיות, בהן יחס של הון עצמי מוחשי למאזן של מעל ל־13%. נכון לסוף הרבעון השלישי, היחס של ההון העצמי עמד על 12.2%, אך בעזרת הלוואות הבעלים, הגיע היחס ל־17%.

בעל השליטה הנוסף בפאלאס, מתיו ברונפמן, הודיע בספטמבר על תוכניתו לרכוש במהלך השנה אג"ח בהיקף של עד 3 מיליון שקל כדי לתמוך בחברה.

תגיות