אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המומחים הישראלים הגדולים לאקזיטים עושים זאת שוב צילום: אריאל בשור

המומחים הישראלים הגדולים לאקזיטים עושים זאת שוב

יותר מ־20 שנה פועלים מייסדי אנוביט, אודי וינשטיין, אופיר שלוי ואריאל מייסלוס, בשוק הסטארט־אפים. אם העסקה עם אפל תצא לפועל, יעמוד הסכום הכולל של האקזיטים שביצעו על לא פחות מ־1.5 מיליארד דולר

14.12.2011, 06:55 | מאיר אורבך ואסף גלעד

מבלי ליפול לתוך קלישאות מוגזמות, אפשר כנראה לומר בקלות כי שלושת מייסדי אנוביט, פרופ' אודי וינשטיין, ד"ר אופיר שלוי ואריאל מייסלוס, הם מומחים לאקזיטים. אם המגעים המתקיימים למכירת הסטארט־אפ הישראלי שלהם לאפל יצליחו, יעמוד הסכום הכולל של האקזיטים שביצעו השלושה בחייהם על יותר מ־1.5 מיליארד דולר. אלא שבשונה מיזמים רבים בתעשיית ההייטק המקומית, השלישייה המוצלחת הזו מעדיפה כבר שנים לשמור על שקט תקשורתי וממעטת בראיונות או בחשיפה תקשורתית. זה הזמן לספר בקצרה את סיפורה.

בשנת 1978 סיים וינשטיין את לימודי הדוקטורט. וינשטיין נחשב כיום לאחד המומחים הגדולים בעולם לעיבוד אותות, ומשמש גם כמרצה בכיר באוניברסיטת תל־אביב. שמו חתום גם על מספר רב של פטנטים בתחום עיבוד אותות בשבבי זיכרון ותקשורת.

ב־1994 הקים וינשטיין עם שלוי את ליבית. החברה, אשר עסקה בפיתוח מודמים לכבלים, הניבה לשניים את ההצלחה העסקית הגדולה הראשונה, כאשר חמש שנים לאחר הקמתה נמכרה לחברת טקסס אינסטרומנטס תמורת כ־365 מיליון דולר. בעקבות עסקת ליבית תרם פרופ' וינשטיין מיליון דולר לפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל־אביב. "מדובר ביזם חכם בעל מגע יד זהב, שיודע להריח היכן ניתן לעשות כסף", הסביר ל"כלכליסט" אתמול בכיר בתעשיית ההייטק המקומית.

2006 היתה השנה הגדולה של מייסלוס. בשנה זו מייסלוס, בוגר תוכנית תלפיות היוקרתית של חיל האוויר, הצליח למכור את חברת פסעבה שייסד לפי.אם.סי סיירה האמריקאית בתמורה לכ־300 מיליון דולר. ד"ר שלוי ופרופ' וינשטיין היו שותפים בפסעבה כמשקיעים. השניים היו מושקעים גם בחברת ג'נגו, שנמכרה גם היא ב־2006 ל־NDS ב־100 מיליון דולר. שנה לאחר מכן נהנה וינשטיין גם מעסקת מכירת טרנס צ'יפ, שבה היה אחד המשקיעים, לענקית סמסונג בכ־150 מיליון דולר.

ב־2010 הפתיע מייסלוס כשכינה את האקזיטים "חולי בתעשייה". הוא עשה זאת במסגרת פאנל שערך "כלכליסט", ואף הסביר כי "מדובר בתרבות הגורמת ליזמים לעשות פליפ מהיר, ופליפים בכלל הם סימן ההיכר של התרבות והכלכלה הישראלית". הוא הוסיף כי "אנחנו בישראל צריכים לשאוף להיות החברה העולמית הטובה בתחומה, ולא הישראלית הטובה בתחומה. העולם רוצה להשקיע בווינרים".

דבריו עשויים להתממש כעת, בסוף 2011. אם עסקת אנוביט ואפל תצא לפועל בסופו של דבר, תזרים ענקית הטכנולוגיה האמריקאית כ־450 מיליון דולר לחברה שייסדה שלישיית וינשטיין, שלוי ומייסלוס. כך, לכיסו הפרטי של כל אחד מהם יוזרמו עשרות מיליוני דולרים.

תגיות