אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השטחים הפתוחים חשובים, אבל אי אפשר לבנות על משטחים דמיוניים"

"השטחים הפתוחים חשובים, אבל אי אפשר לבנות על משטחים דמיוניים"

ד"ר שוקי אמרני, הממונה על תוכנית הווד"לים, בכנס הקיימות באשדוד: "צריך לחשוב על הדורות הבאים ולהשתמש במשאבי קרקע"

14.12.2011, 14:16 | דותן לוי

"השטחים הפתוחים חשובים, אין ספק, אבל צריך לחשוב על הדורות הבאים, ולכן יש להשתמש במשאבי קרקע ,כי הדור הנוכחי צריך לבנות ולחיות ואי אפשר לעשות דיור ותעסוקה במשטח דמיוני מעל הקרקע", כך אמר היום ד"ר שוקי אמרני, המשנה למנכ"ל משרד הפנים ומי שממונה על תוכנית הוודל"ים. הדברים נאמרו במסגרת פאנל בנושא תיכנון עירוני בכנס הארצי לקיימות באשדוד, שבו השתתפו גם ניסים בובליל נשיא התאחדות הקבלנים, ורגב קונטס ממובילי המחאה החברתית.

במהלך הפאנל העלה בובליל את נושא הוודלים ושאל, "מדוע לוקח כל כך הרבה שנים לקדם חוקים כמו חוק הווד"לים ונושא התמ"א? למה לא הכניסו פרויקטים פרטיים לתחום הווד"לים?". אמרני התייחס לנושא ואמר, כי "כמי שמרכז את נושא הוד"לים אני פועל על פי מינהל תקין: אני מכנס אחת לשלושה שבועות את ראשי הוועדות המחוזיות. אני עוסק בפאן התיכנוני ותפקידי לדאוג שהווד"לים יספקו כמה שיותר יחידות דיור".

רגב קונטס התייחס למצוקה החברתית ואמר כי "בגדול המודל החירומי על פיו קמה מדינת ישראל ממשיך. יש מצוקה. אז בואו נבנה היום בדיוק כמו במודל של שנות החמישים".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
עוול ,מעל 10 שנים עיכוב !!!! תב"ע הר/1302 בהוד השרון - תכנית שהוגשה להפקדה ע"י אדריכלים ומתכננים
עוול ,מעל 10 שנים עיכוב !!!! תב"ע הר/1302 בהוד השרון - תכנית שהוגשה להפקדה ע"י אדריכלים ומתכננים מהרשות המקומית הוד השרון,זה האבסורד שמשקף את בועת מחירי הדירות במדינת ישראל ובהוד השרון בפרט, וצריך לפנות בשטף של תלונות מכתבים ופניות על העוול המתמשך שנעשה למעל 1000 משפחות בישראל שגורם בינהאר לבועת מחירים בהוד השרון...למשרד הפנים למשרד השיכון לעיתונות לרשות המקומית הוד השרון משרד המישפטים ,איגודי קבלנים , משרדי ע"ד פניות הציבור בכל משרדי הממשלה וראש הממשלה.....צריך לעצור את העוול שנעשה לאלפי משפחות שרכשו זכויות בהר/1302כבר מעל 10 שנים בהוד השרון
1300 משפחות מחכות , הוד השרון  |  14.12.11
2.
יש מספיק מקום לבנות לא צריכים לשווק מ"ר אחד נוסף, המדינה שתסגור את החנות ותתן לנו זכויות
הורינו, והוריהם השקיעו דם יזע ודמעות בפיתוח המקום הזה שבורח לנו בין הידיים. הם כבר קנו, שלמו עבדו והשתעבדו למשכנתאות ומיסים ורקע למנת שילדיהם יקבלו ארץ חדשה עם תקוה ועתיד, ירוקה פורחת עם אופק. ממשלות ישראל האחרונות, משתמשות בכל הרזרבות של הקרקע, מצדיקות את מעשיהן במגוון תרוצים, אך העיקר הוא שאין צורך בכך או יותר נכון - חובה היתה להמנע מפעילות זו ולחזק את הקיים ולא ליצר חדש חלש ולמה כוונתי: בערים האוכלוסיה מזדקנת המערכות מזדקנות כמו בכל הערים בעולם, אך אם לכולנו ניתנו הזכויות שמתאפשרות לפרוייקטים של "גינדי, אקירוב, תשובה ואחרים העושים זאת אם ברכישה או בקיבוע זכויות וחוזים בפרוייקטי בינוי פינוי גדולים" אם כל בניין מגורים משותף היה מקבל במסגרת תמ"א 38 אפשרות ל- 250 עד 500 אחוז זכויות בנייה - ודאי עם התנאיות מסויימות, דוגמאת: בנייה חדשה, חובה ליעד יחידות לשכירות, גודל יחידות גדול למשפחות, בנייה ירוקה מחזור וכיוצא בזאת. כי אז, כל בעל בית היה נהפך עמיד יותר, היתה חלוקה שיוויונית יותר במשאבים - לא רק מקורבים ובעלי הון חזקים כלכלית, לבנקים היו לקוחות עמידים יותר, משפחות היו מאוחדות יותר ועוד ועוד. ברור הוא כי הערים היו צריכות אז לחדש תשתיות, אך לפחות תשתיות לא היו נאבדות כמו בתי ספר, מרפאות, מעונות, בתי כנסת ושאר מבני ציבור שנסגרים מהזדקנות ודילול האוכלוסיה.
גיא , תל אביב  |  14.12.11
1.
מה שאמרני (וכותב הידיעה!) לא מספרים
זה על האופציה לפרויקטי התחדשות עירונית כגון פינוי בינוי. בפריקטיפ אלה גם בעלי הדירות וגם הסביבה וגם העיר וגם הקבלנים מרוויחים! חוץ מהמדינה כמובן, לכן היא מעדיפה להרוס שטחים פתוחים ולהרוויח ממחיר הקרקע. מעיתון כלכלי המתיימר להיות רציני הייתי מצפה לשמוע ולו במילהעל שלל הנושאים שעלו הפאנל כגון דיור במגזר הערבי, התחדשות עירוני וקיימות. די לדמגוגיה ולהכחדת הציבור שאין לנו פתרונות חוץ מחוק הודלים ההרסני!!
התחדשות עירונית , תל אביב  |  14.12.11