אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - שחקן אחד פחות בשוק החלב: מחלבנה נסגרה

בלעדי ל"כלכליסט" - שחקן אחד פחות בשוק החלב: מחלבנה נסגרה

מחלבת הבוטיק נאלצה לסגור את פעילותה לאחר שנקלעה לחובות של 5 מיליון שקל ולא הצליחה למצוא משקיע. מנכ"ל החברה: "כניסת מולר לשוק פגעה בנו"

19.12.2011, 07:02 | גיל קליאן

מחלבת הבוטיק מחלבנה נאלצה לסגור בתחילת החודש את פעילותה ולפטר את כל עובדיה, בעקבות קשיים שאליהם נקלעה. סגירת הפעילות נעשתה לאחר תקופה ארוכה שבה חיפשה המחלבה משקיע, ובמהלכה אף היתה במגעים שלא עלו יפה עם בעלת מותג "הצהובה הטובה", צ.י. תעשיות מזון.

מחלבנה נחשב למחלבה קטנה שייצרה בעיקר יוגורטים וגבינות איכות לשוק הפרימיום. בעלי המניות שלה היו המנכ"ל והמייסד קובי שרעבי (50%) וקיבוץ אלמוג (50%). בשוק העריכו את מחזור המכירות של החברה ב־20 מיליון שקל. החברה מכרה את מוצריה ברשתות רבוע כחול (מגה), טיב טעם, חצי חינם וחנויות נוספות.

העובדים לא קיבלו שכר מאז נובמבר

50 עובדי מחלבנה פוטרו מהחברה ב־4 בדצמבר. כמה ימים קודם לכן כינס אותם שרעבי וסיפר להם על ההחלטה. העובדים עצמם לא קיבלו שכר מאז נובמבר, ולטענתם החברה חייבת להם כמיליון שקל. נוסף על כך, למחלבה יש חובות בהיקף של 4 מיליון שקל לספקים ולרשויות.

בינתיים מונה לחברה מפרק זמני, עו"ד אביתר קנולר, הפועל לתפוס את נכסי החברה, לרבות מפעלה בנתניה, וכעת מעמיד את הציוד שלה למכירה.

במשרדו של קנולר מתכננים לגבות בצורה עצמאית את החובות של הרשתות לחברה, כדי לנסות להחזיר את החובות הכבדים. לפי הצהרת מנהל הכספים של המחלבה משה בכר, ערך הציוד שלה אינו משמעותי ועומד על 20–50 אלף שקל בלבד, היות שחלק מהמכונות במפעל אינן שמישות.

בבקשה שהגיש קנולר לבית המשפט למכירת הציוד הוא ציין כי יש למכור את נכסי החברה במהירות, מאחר שרק עלות אחסנתם עומדת על כ־50 אלף שקל בחודש. קנולר קרא להגשת הצעות לקניית הציוד בתוך שבוע ימים.

לא הצליחו לשדרג את הציוד הישן במחלבה

מפרוטוקול ראיון שערך עו"ד קנולר עם שרעבי, ואשר הוגש לבית המשפט במסגרת הליך הפירוק, עולה כי הסיבה המרכזית לקריסת החברה היתה חוסר יכולתה לשדרג את הציוד הישן שלה בגלל מחסור במימון. שרעבי הסביר כי "היינו תקועים בשוק אחד... כולם עשו שדרוג ומי שלא שדרג נפל... רצינו לשדרג, אבל היה פרק זמן ארוך שבו גם היינו בפיגור, נתקענו עם אישורים ובנייה ועוד".

שרעבי טען כי הפגיעה הקשה בעסקי מחלבנה נגרמה עם כניסת מולר של טרה לשוק החלב ב־2008. לדברי שרעבי, "מאז שמולר נכנס וקנה שטח מדף, צמצמו אותנו ופגעו בנו קשות".

לא מן הנמנע כי צמצום שטחי מדף שממנו סבלה מחלבנה לטובת השחקנים הגדולים היה בין הגורמים לכך שאף גוף לא רצה להשקיע במחלבה הקטנה.

תגובת שרעבי טרם נמסרה.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
המדינה צריכה לעזור
המדינה צריכה לאפשר למחלבות קטנות לתת מחירים שווים מול החברות הגדולות ולסבסד חקל מהמחיר. ברגע שהמחלבה מגיעה לכמות רווחים שמאפשרת לה להילחם לבד, המדינה צריכה להפסיק את הסבסוד. ככה החברות הגדולות בעצם נלחמות במדינה על המדף, והמחלבות הקטנות מקבלות סיכוי לגדול. והצרכנים, כמובן, נהנים ממגוון מוצרים ומחירים נוחים ושווים לכל כיס.
19.12.11
7.
הרי לכם דוגמה ל"עידוד חברות קטנות" אם שטראוס לא קנתה אותם אז הם נאלצו לסגור
העסקים הקטנים נסגרים או נבלעים בחברות הגדולות תהליך הרסני זה הולך ומתגבר לאחרונה עקב מחנק אשראי מצד אחד ירידה בקניות מצד שני וליצואנים נוסף גם שער דולר נמוך הממשלה במקום לעודד תחרות עי יבוא צריכה לעודד עסקים קטנים ולא להעלות את מס החברות וליבש את שוק האשראי
חבל מאד  |  19.12.11
לכל התגובות