אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מינטקביץ תובע מבנק דיסקונט 17 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

מינטקביץ תובע מבנק דיסקונט 17 מיליון שקל

הבנק התנגד למינוי עו"ד פיני רובין כבורר חלופי בסכסוך בינו לבין היו"ר לשעבר בנוגע לכספי הפיצויים המגיעים לו, ומינטקביץ החליט לתבוע

19.12.2011, 08:20 | מארק שון

יו"ר בנק דיסקונט לשעבר אריה מינטקביץ הגיש לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה תביעה בת 17 מיליון שקל נגד הבנק. מדובר בסכסוך ישן בין היו"ר לשעבר לבין הבנק, שנמשך מאז סיום כהונתו ב־2006. כעת החליט מינטקביץ לתבוע לאחר שהבנק התנגד למינוי עו"ד פיני רובין כבורר חלופי במקום שר המשפטים יעקב נאמן. התנגדות הבנק נובעת ככל הנראה מכך שרובין ייצג את מינטקביץ לפני 14 שנה במו"מ מול הבנק על תנאי העסקתו.

מינטקביץ שימש יו"ר הבנק ב־1997–2006 וסיים את כהונתו בעקבות מכירת גרעין השליטה בבנק. ב־2004 קבע הדירקטוריון כי במידה והיו"ר יסיים את כהונתו כתוצאה מהפרטת הבנק, הוא יהיה זכאי ל־15 חודשי משכורת מלאים, בנוסף לסכומים שמגיעים לו מחוזהו האישי. באותה שנה החליט הדירקטוריון לאשר למינטקביץ תוספת שכר של 6.5% ומענק בגובה 7 חודשי משכורת, וב־2005 הוחלט לאשר לו בונוס של 1.2 מיליון שקל. מהדו"ח השנתי של הבנק ל־2010 עולה כי בכוונת הבנק היה להביא לאישור הדירקטוריון תשלום חד פעמי של 10 מיליון שקל כפיצוי עבור הפסקת כהונתו, אבל האוצר התנגד לתשלומים המיוחדים כבר ב־2006, ומאוחר יותר התנגדו גם נציגי קבוצת ברונפמן־שראן, בעלי השליטה בבנק. ב־2009 הודיע הבנק למינטקביץ כי הוחלט למנות מומחה חיצוני שיכריע מה התשלום שיש לתת לו, והתיק הועבר לבוררות אצל נאמן. בסמוך לתחילת הבוררות הוסכם בין הבנק למינטקביץ כי במידה ונאמן לא יוכל להמשיך לתפקד כפוסק בעניין יועבר הנושא למומחה אחר.

מינטקביץ טוען כי על אף ההסכמה על מינוי רובין הבנק לא נמנע מלקיים את ההליך. "כרעם ביום בהיר, ככל הנראה בעקבות לחץ בלתי מוסבר של אחד מחברי הדירקטוריון, העלה הבנק טענה חדשה – התנגדות למינויו של עו"ד רובין". נראה כי מטרת התביעה היא להאיץ את הטיפול בנושא.

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה, כי "הנושא מובהר בדוחות הכספיים וצר לנו שזאת הדרך שבחר בה מינטקביץ לפתרון הסוגיה".

תגיות