אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: יציבות בשיעור האינפלציה הצפויה צילום: נועם מושקוביץ'

בנק ישראל: יציבות בשיעור האינפלציה הצפויה

בשלושת החודשים האחרונים מסתכמת האינפלציה הצפויה ל- 12 החודשים הבאים בשיעור ממוצע של 2.2%, לעומת 2.4% בספטמבר ו- 2.7% באוגוסט

19.12.2011, 13:37 | אמנון אטד

האינפלציה הצפויה במשק מתייצבת ברמה נמוכה יותר מבעבר. מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (א') בנק ישראל מתברר כי בשלושת החודשים האחרונים מסתכמת האינפלציה הצפויה ל- 12 החודשים הבאים בשיעור ממוצע של 2.2%, לעומת 2.4% בספטמבר ו- 2.7% באוגוסט.

האינפלציה הצפויה שמחשב בנק ישראל על פי הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב עלתה בחודש האחרון ב- 0.2%, והיא מסתכמת כעת ב-2%. אולם נתון זה נחשב לבעייתי ולפחות אמין, ובנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים. מנתונים שפרסמה הלמ"ס בשבוע שעבר מתברר כי גם האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, ירדה בחודש שעבר בשיעור קל, והיא מסתכמת כעת ב- 2.6%.

התבססות האינפלציה הצפויה סמוך למרכז תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%), יחד עם הירידה בשיעור האינפלציה בפועל, מקלות על בנק ישראל לשוב ולהפחית בסוף החודש את הריבית. אולם ההערכה היא שהוועדה המוניטרית של בנק ישראל, שאליה הועברו לאחרונה הסמכויות לקבוע את מדיניות הריבית, תשקול להשאיר הפעם את הריבית ללא שינוי. זאת גם על רקע הרגיעה הזמנית בחזית משבר החובות באירופה והרצון לשמור את מאגר הריבית שברשותו לימים קשים יותר, וגם בשל העובדה שבנק ישראל נמנע בדרך כלל לבצע שתי הפחתות ריבית רצופות. בחודש שעבר הפחית בנק ישראל את הריבית ב- 0.25%, לרמה של 2.75%.

תגיות