אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשמית: הטכניון ואוניברסיטת קורנל יקימו קמפוס טכנולוגיה בניו יורק צילום: בלומברג

רשמית: הטכניון ואוניברסיטת קורנל יקימו קמפוס טכנולוגיה בניו יורק

ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, הכריז על זכייתם של שני המוסדות בתום התמודדות בה השתתפו כ-15 אוניברסיטאות

19.12.2011, 22:37 | כתב כלכליסט

ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, הכריז הערב (ב') במסיבת עיתונאים על הקמת אוניברסיטה טכנולוגית באי רוזוולט על ידי הטכניון ואוניברסיטת קורנל.

מימין: נשיא קורנל, פרופסור דיוויד סקורטיון; בכיר בעיריית ניו יורק, סת מימין: נשיא קורנל, פרופסור דיוויד סקורטיון; בכיר בעיריית ניו יורק, סת' פינקסי; נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא מימין: נשיא קורנל, פרופסור דיוויד סקורטיון; בכיר בעיריית ניו יורק, סת

 בהתמודדות על הקמת המרכז ההנדסי יישומי השתתפו כ-15 אוניברסיטאות. ההצעה של קורנל והטכניון כוללת הקמת קמפוס בגודל של כ-185 אלף מ"ר על האי רוזבלט - בו ילמדו כ-2,000 סטודנטים. עיריית ניו יורק צפויה להשקיע כ-100 מיליון דולר בשיפור התשתיות במקום.

הדמיה של הפרויקט, צילום: בלומברג הדמיה של הפרויקט | צילום: בלומברג הדמיה של הפרויקט, צילום: בלומברג

לפי בלומברג, המיזם עשוי לייצר פעילות כלכלית בהיקף של 6 מיליארד דולר, למשוך 400 חברות חדשות וליצור 22 אלף משרות קבועות - ב-30 השנים הראשונות לאחר הקמתו.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בירך את המשנה לנשיא ולמנכ"לית הטכניון, ד"ר אביטל שטיין, ואת הטכניון על ההישג.

בלומברג אמר במסיבת העיתונאים בה הוכרזה זהות הזוכים כי "מדובר בשתי אוניברסיטאות מובילות בעולם שיביאו לעיר שלנו חדשנות, חברות נוספות, עוד מקומות עבודה, עוד חולמים ועוד יזמים".

לדברי בלומברג, "בעתיד הלא רחוק 600 חברות חדשות ייצאו מהקמפוס הזה. בחרנו בהצעה הזאת כי היא הייתה הכי שאפתנית, עם ארכיטקטורה מדהימה, עם חממות טכנולוגיות ועם התוכנית הבינתחומית הטובה בארה"ב. הטכניון מביא כוח בינלאומי לניו יורק הבינלאומית, הוא זה שאחראי שמדינת ישראל היא מדינת סטארט-אפ, עם 120 חברות בנאסד"ק, שמחציתן הוקמו או מונהגות על ידי בוגרי הטכניון.עם 3 חתני פרס נובל והישגים רבים נוספים."

ראש העיר בלומברג הדגיש את "לוחות הזמנים האגרסיביים" שהציבו שתי האוניברסיטאות, כך שכבר ב-2012 ילמדו בקמפוס החדש תלמידים. הבניינים יושלמו עד 2017 , זאת לאחר שבית החולים ששוכן באי רוזוולט יפונה.

נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא אמר: "אני עומד כאן לפניכם בהתרגשות ובגאווה, זה עתה חזרתי משטוקהולם, שם קיבל פרופסור שכטמן שלנו פרס נובל בכימיה ואני מתרגש כמו שהתרגשתי שם. כשהרמנו את הכפפה והחלטנו לגשת למכרז חשבנו שניו יורק רחוקה מדי מחיפה אבל לשמחתנו מצאנו בה שותף נפלא - את אוניברסיטת קורנל. אנו חוגגים עכשיו 100 שנה להנחת אבן הפינה לטכניון, התמיכה העיקרית באה מניו יורק מהנדבן יעקב שיף, ועכשיו אנו באים לניו יורק וסוגרים מעגל של 100 שנה, מעגל של ניו יורק וחיפה, של קורנל והטכניון".

נשיא קורנל פרופ' דיוויד סקורטון אמר כי "בנינו ברית אסטרטגית עם הטכניון, ונגשים בניו יורק את חזון שתי האוניברסיטאות".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
תגובה ל-6 - הברחת המוחות היחידה היא חוסר בתקנים בארץ,
אני לא מכיר אף בוגר דוקטורט ישראלי שלא העדיף תפקיד בארץ על פני תפקידים בארה"ב. אחד שאני מכיר קיבל עבודה בבן-גוריון ועזב את סטנפורד - הוא מעדיף את החולות על פני חו"ל. האוכלוסיה גדלה פי כמה ב30 השנים האחרונות, אבל מספר התקנים האקדמיים (לא כולל מוסדות פרטיים) כמעט לא השתנה. קמפוס חדש בניו-יורק לא ישנה את מספר התקנים באקדמיה הישראלית. אם כבר, להפך - הפרוייקט יכול להוסיף הרבה יוקרה אקדמית לטכניון, מה שיגרום לתורמים לאפשר בניית מחלקות חדשות ופתיחת תקנים חדשים שיאפשרו לעוד ישראלים להשאר כאן. יתכן גם שיהיו תקנים כפולים - ישראלים שיהיו חצי מהזמן בניו-יורק וחצי מהזמן בארץ, ויקבלו משכורת מהמוסד הניו-יורקי העשיר ועם זאת יחזקו את האקדמיה הישראלית.
הייטקיסט , הרצליה קיפוח  |  20.12.11
לכל התגובות