אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקליס קפיטל צופים האטה משמעותית במשק ב-2012 צילום: מיקי אלון

ברקליס קפיטל צופים האטה משמעותית במשק ב-2012

עם זאת, להערכת הבנק המשק הישראלי לא ייכנס למיתון. המשבר הגלובלי יביא לירידה בצמיחה ל-2.5% ב-2012 בהשוואה ל-4.8% ב-2011; להערכתם בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית ב-0.5% בחצי השנה הקרובה; ממליצים להתרחק מחברות אחזקה

20.12.2011, 13:06 | מעין מנלה
המשק הישראלי יסבול מהאטה משמעותית ב-2012 אך לא ייכנס למיתון, כך מעריכים כלכלני ברקליס קפיטל. המשבר הגלובלי יביא, להערכת לירידה בצמיחת התמ"ג הישראלי ל-2.5% ב-2012 בהשוואה ל-4.8% ב-2011. עם זאת, הצמיחה, לדעת כלכלני ברקליס, תעלה ל-3.3% ב-2013.

"אנו רואים בישראל בכל זאת כאי של יציבות ושקט. האיום הגדול למשק הישראלי מגיע מכיוון הכאוס הגלובלי לצד אי היציבות הגיאו-פוליטית במזרח התיכון", כתבו כלכלני ברקליס. בנק ישראל צפוי להערכתם להוריד בהדרגתיות את הריבית ב-0.5% במהלך חצי השנה הקרובה כאשר השקל יהיה יציב וכך גם רמת האינפלציה.

בתחזית השנתית התייחסו כלכלני ברקליס לפירמידות בישראל וציינו כי מספר משפחות מצומצם מחזיקות בבעלות, או שולטות באחוז משמעותי של תאגידים או נכסים בכלכלה הישראלית. לפחות 11 מתוך 25 מהמניות הגדולות בבורסה הן בעלות קשר מסוים לחברת אחזקות גדולה אחת, או למשפחה כלשהי, הסבירו. לטענתם בעלות צולבת מסבכת עוד יותר את העניינים: החברה לישראל מחזיקה ב-52% מכיל, עזריאלי מחזיקה 5% מלאומי, לאומי מחזיקה ב-5% מפרטנר ואילו פועלים מחזיק ב-5% משטראוס. כלכלני ברקליס מעריכים כי השינוי שצפוי במבנה הזה הוא כמעט ודאי, כשהמהלך הראשון צפוי להפריד בין נכסי חברות פיננסיות לריאליות. בברקליס נוטים להמליץ על החזקת מניות של חברות עם פעילות, ולא חברות אחזקה.

לפי ברקליס ענפי הטכנולוגיה והכימיקלים הם הסקטורים המנצחים בשוק הישראלי במונחי פוטנציאל הרווח, המאזנים והסיכונים הרגולטריות. לכן, ברקליס צופים כי חברות כגון מלאנוקס וכיל יבלטו כאשר המניה המועדפת על ברקליס הא רציו, לה מעניק ברקליס מחיר יעד של 56 אגורות לעומת 33 אגורות ב-14 לדצמבר, תשואה של 70%.

לאור השינויים בשוק וברגולציה ברקליס שליליים על מניות הבנקים והטלקום הישראלי אך העניק המלצת קנייה לבנק הפועלים ולבזק.

ב-2012 צופים בברקליס עלויות והוצאות גבוהים הרבה יותר לחברות בעקבות יישום חלק מעקרונות דו"ח טרכטנברג. הדו"ח צפוי להערכתם להשפיע גם על אחזקות תאגידים, מיזוגים ורכישות, שיעורי המס ותקצוב שנתי כאשר מי שייפגע להערכת ברקליס הוא תחום הטכנולוגיה המתבסס על ייצוא.

תגיות