אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזם הסיבים של חברת החשמל: רפק ובריטיש טלקום צפויות להתמודד יחד במכרז צילום: גיא אסיאג

מיזם הסיבים של חברת החשמל: רפק ובריטיש טלקום צפויות להתמודד יחד במכרז

עוד חברים בקבוצה: משה טרי, לשעבר יו"ר רשות ני"ע וכיום מועמד שר האוצר לתפקיד יו"ר רשות המיסים, ורם בלינקוב, לשעבר הממונה על התקציבים באוצר

21.12.2011, 14:53 | גילעד נס

חברת רפק הודיעה הבוקר כי היא צפויה להתמודד על רכישת נתח השליטה בחברת התקשורת שתפרוס תשתית פס רחב נוספת בישראל על בסיס הסיבים האופטיים של חברת החשמל. החברה שותפה בקבוצה המורכבת מלבדה גם מחברת טריפל-M של אברהם נניקשווילי, יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר ומועמדו של שר האוצר יובל שטייניץ לתפקיד יו"ר רשות המיסים, משה טרי, ומוטי פרידמן, ספקית התקשורת הבריטית בריטיש טלקום, ורם בלינקוב, לשעבר הממונה על אגף התקציבים באוצר.

בלינקוב ומנכ"ל חברת החשמל לשעבר, עמוס לסקר, תכננו לגבש קבוצה שתתמודד על רכישת השליטה במיזם, אולם עיתוי המכרז, שהיה אמור להתרחש סמוך לפרישתו של לסקר מהחברה, והגילוי כי בלינקוב הינו שותפו של לסקר בחברת יעוץ, הביא לביקורת על ניגוד עניינים והשניים נסוגו מכוונתם. על פי חשיפת "כלכליסט", הוא ולסקר הינם שותפים בחברה הנהנית מעמלות המשולמות בגין מכירת רוחב פס של ספקית התמסורת מד נאוטילוס, ולפיכך עשוי בלינקוב עצמו להימצא בניגוד עניינים באם יורשה מיזם התקשורת החדש לרכוש תמסורת בינלאומית ולהפוך לספק אינטרנט ולא רק לספק תשתית.

חברת התקשורת שתקום לאחר סיום המכרז תעשה שימוש בסיבים האופטיים שפרסה עד כה חברת החשמל, ושתפרוס לצורך המיזם בעתיד, על מנת לספק מהירויות של מאות מגהביט לשניה לבתים.

חברת החשמל תורשה להחזיק עד 49% מהחברה החדשה, שתזכה לבלעדיות של עשרות שנים על תשתית הסיבים של חברת החשמל, אך תחוייב להשתמש בעובדי חברת החשמל לצורך פריסת סיבים נוספים ותחזוקת הקיימים. המכרז צפוי להתקיים בעוד מספר חודשים, כאשר בחודש הבא צפויים המשקיעים המעוניינים להשתתף בו להודיע על כוונתם זו לועדת המכרזים שהוקמה לצורך כך. עם זאת, חלק גדול מהמשקיעים טוענים כי תנאי המכרז - הדורשים מעורבות צמודה של חברת החשמל במיזם - ופתיחת תשתיות בזק ו-HOT לשימוש חברות מתחרות, ציננו את התלהבותם הראשונית מהפרוייקט.

רפק, הנסחרת בבורסה בת"א, יצגה בישראל יצרניות ציוד אלקטרוני וציוד תקשורת שונות, בהן ג'נרל אלקטריק, ריית'ון ורוקוול קולינס, ובשנים האחרונות נכנסה לתחום התשתיות באמצעות הקמת תחנת כח מבוססת טורבינות גז בישראל, בשיתוף פעולה עם חברת Veolia. רפק ניסתה בעבר להיכנס לתחום התקשורת המקומי באמצעות רכישת חברת הסלולר מירס מידי מוטורולה בשנת 2009, אך בסופו של דבר נסוגה מכוונה זו ומירס נרכשה בידי פטריק דרהי.

תגיות