אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה פורייה בהייטק: האקזיטים הישראליים הכניסו יותר מ־5 מיליארד דולר צילום: shutterstock

שנה פורייה בהייטק: האקזיטים הישראליים הכניסו יותר מ־5 מיליארד דולר

רכישת קוטנדו מהרצליה על ידי הענקית האמריקאית אקמאי בשבוע שחלף, העלתה את הסכום שבו נמכרו כלל הסטארט־אפים הישראליים ל־5.1 מיליארד דולר ב־2011. רק שנת 2006 היתה מוצלחת יותר מאז שהחלה ספירת האקזיטים לפני עשור

24.12.2011, 22:56 | אסף גלעד

שנת 2011 הפכה לאחת השנים הטובות ביותר בהייטק הישראלי אי פעם עבור המשקיעים: מכירת חברת הסטארט־אפ קוטנדו, העוסקת בהאצת גלישה באתרי תוכן, בשבוע שחלף לענקית האמריקאית אקמאי תמורת 268 מיליון דולר, העלתה את הסכום שבו נמכרו כלל הסטארט־אפים הישראליים השנה אל מעבר לרף ה־5 מיליארד דולר.

מקור: IVC מקור: IVC מקור: IVC

58 חברות הייטק נמכרו עד כה השנה בהיקף כולל של 5.12 מיליארד דולר. עסקת המכירה הגדולה ביותר ב־2011 היתה מכירת מדיה מיינד, ספקית פתרונות פרסום דיגיטליים, ל־DG ב־517 מיליון דולר. במקום השני נמצאת מכירת יצרנית השבבים צורן ל־CSR ב־484 מיליון דולר, כשהעסקה השלישית בגודלה היתה רכישת אנוביט, המתמחה בייעול עבודת זיכרונות פלאש, ב־400 מיליון דולר על ידי ענקית הטכנולוגיה אפל.

שנת 2011 הפכה למעשה לשנה השנייה הפורייה ביותר בהייטק הישראלי אחרי שנת 2006, וזאת מאז החלה חברת המחקר IVC לספור את היקף האקזיטים לפני עשור. שנת 2006 היתה שנה ייחודית בהייטק הישראלי עם אקזיטים בסכום של 10.1 מיליארד דולר. בשנה זאת נחתמו עסקאות ענק כגון מכירת מרקורי ל־HP ב־4.5 מיליארד דולר ומכירת אם־סיסטמס ב־1.6 מיליארד דולר לסאנדיסק. שנת 2007 החזיקה במקום השני בפוריות עד השנה, עם מכירות סטארט־אפים ישראליים בהיקף של 3.3 מיליארד דולר.

כאמור, בסוף השבוע הושלמה רכישת הסטארט־אפ קוטנדו בידי ענקית התקשורת האמריקאית אקמאי. בעקבות העסקה יהפוך מרכז הפיתוח של קונטדו בכפר נטר למרכז הפיתוח הראשון בארץ של אקמאי, שייקרא על שם אחד ממייסדיה, הישראלי דניאל לוין, שנהרג בפיגועי ה־11 בספטמבר בארצות הברית. המרוויחים העיקריים מעסקת מכירת קוטנדו הם קרן סקויה, שהשקיעה בחברה 10 מיליון דולר, ותכניס כעת כ־100 מיליון דולר, קרן בנצ'מרק, שתקבל כ־60 מיליון דולר, וטנאיה שתקבל כ־40 מיליון דולר. מאז הקמתה גייסה קוטנדו 39 מיליון דולר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מסכים עם 2
לא ברור לי איך העילוי של תחום מסויים ושיהיה אפילו לא הנדסי אלה ניהולי, קונה מלכודת דבש של שוקולדים... הרי בכל הכתבה הזאת אין תוכן מלבד הרעיון המרכזי שלה וזה לספר לנו על הפיתוי המתוק של פייסבוק (ואכן , רעיון צ'רלי בממלכת השוקולד במקום העבודה שלך הצליח לעלות בי חיוך). מהנדס שיש עליו תחרות במספר חברות, יבחר בזאת שתציע לו אכול כפי יכולתך? לאן הגענו? אנשים שומעים "חינם" , מוכנים לעזוב הכל בשבילו? גם אם המחיר שלו הוא דולר? ובכלל כל הכתבות האלה על ההייטק לא עושות עלי רושם. בסה"כ סטארט אפ עם מזל, והמזל היחיד זה שהוא עשה את זה לפני הטוויטר שלטעמי מוצלח בהרבה. אין שום חידוש, שום רעיון. להבדיל מאפל שהביאה את המחשב לסלולרי ומילאה את כדור הארץ ב"ננו מחשבים".
לא מסתדר , כלכך  |  25.12.11
2.
אקזיטים הישראלים-מהו מבחן התוצאה ברמה הלאומית!
הגרפים והתוצאות נראות באמת מרשימות ויישר כח לאנשים\חברות פרטיות וציבוריות שעשו את האקזיטים. אבל לדעתי משנת 2006 שנת השיא באקזיטים תעשית ההיטק בדרך החוצה מכאן,כמות החברות,העובדים,ההקיף נמצא בירידה מתמדת!! מניסיון חלק גדול מהחברות הרוכשות לאחר תקופת ביניים מקטינות את הפעילות כאן או גרוע מכך סוגרות אפילו מרכזי פיתוח (על יצור אין מה לדבר-הכל מחוץ לישראל!). ישנם תחומים כמו תקשורת וכו"-ששיכים להיסטוריה (מזל שהתחום הצבאי וקצת הרפואי מחזיקים מעמד,,!) לכן הגורמים כמו המדען הראשי ,משרדי הממשלה צריכים לבדוק איך עוצרים את התופעה!! במיוחד הבריחה של הקנין הרוחני ,, הכותב הוא מנהל בכיר בתעשיות ההייטק הגלובליות
ישראל ישראלי-בכיר בתעשית ההייטק , מרכז  |  25.12.11