אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראותה בלבד צילום: אריאל בשור

לראותה בלבד

העסקית בביסטרו קלמנטיין החדש בתל אביב הובילה למסקנה שבהחלט כדאי לשבת בחצר היפהפייה והמעוצבת במגע קסטיאלי מובהק, אבל רק לכוס קפה

26.12.2011, 09:56 | גלי וולוצקי

ביסטרו קלמנטיין, שנפתח לפני כחודש וחצי בבית חנה בתל אביב, מושך תשומת לב בעיקר בזכות הייחוס - אחד השותפים הוא אלון קסטיאל, נצר לבית העיצוב הוותיק, בליין שהספיק כבר לטבול את ידיו במספר פרויקטים בסצנת הלילה התל־אביבית (המרקיד, המעוז ועוד) וגם מי שמתעתד לפתוח עם חבורת השפים של מסעדת מחניודה הירושלמית מלון בוטיק ומסעדה. הייחוס המשפחתי אכן ניכר בחצר היפה, שרוהטה בחן בספות ובכיסאות במבוק ובשפע עציצים פורחים, ומאפשרת התרווחות נינוחה בשמש החורפית באווירה שמזכירה מקומות מחוץ לעיר.

העסקית בקלמנטיין מציעה במחיר המנה העיקרית (מתוך מבחר של תשע ועוד כמה מנות מיוחדות לאותו יום) גם סלט או מרק למנה הראשונה.

אחרי שיח עילג עם המלצרית, שהתקשתה לשחזר אם הספיישל היומי הוא כבדי עוף על פירה או כבד קצוץ על פירה, הצלחנו לגבש הזמנה. גם התפריטים המודפסים על דף מדפסת סתמי היו מוצלחים הרבה יותר לו היו זוכים לציפוי למינציה, בהתחשב בחריוני היונים המעטרים אותם וגם את השולחנות. זה שהשירות אינו הצד החזק של המקום הבנו כבר בהתחלה, אבל שום דבר לא הכין אותנו לאוכל האנמי וחסר ההשראה שהוגש לנו.

שתי מנות הסלט הירוק שהוגשו לפתיחה (דווקא הזמנו גם מרק ירקות, אבל אחרי שתי דקות התבשרנו שהוא נגמר, אף על פי שהגענו בתחילתו של סרוויס הצהריים) עוד היו סבירות. הן הורכבו מעלי בייבי ירוקים, פרוסות של בצל סגול ופטריות שכנראה נטבלו באיזה רוטב מתקתק, והתערובת כולה היתה טרייה וחביבה.

אך מנת הסלמון במירין (64 שקל) נראתה כאילו נלקחה מקייטרינג חתונות בינוני. הדג נשרף והוגש עם אורז לבן תפל וגושי ועם אפונה ושעועית ירוקה שנראו כאילו הוצאו היישר מהמקפיא, נחלטו והוגשו ללא כל טיפול נוסף - ולו זילוף של שמן זית או בזיקת מעט מלח.

סלמון במירין. ברמה של קייטרינג חתונות בינוני עם ירקות תפלים, צילום: אריאל בשור סלמון במירין. ברמה של קייטרינג חתונות בינוני עם ירקות תפלים | צילום: אריאל בשור סלמון במירין. ברמה של קייטרינג חתונות בינוני עם ירקות תפלים, צילום: אריאל בשור

גם מנת הכבד (תבשיל כבדי עוף, כמובן, ולא כבד קצוץ כפי שסברה לרגע המלצרית, 44 שקל) היתה תפלה וחסרת חן. גם הכבדים זכו ליד אוהבת במטבח, ונראה שהוקפצו בחיפזון עם הבצל והונחו על הפירה (הסביר) ללא כל מחשבה באשר לטעם של המנה, שהיתה בסטנדרט של בשלנים ביתיים לא מוכשרים במיוחד.

היונים עשו סיבוב נוסף על העץ שמעל לראשינו, ואנחנו החלטנו שהתגרינו מספיק זמן בגורל וביכולתן לקלוע למטרה ולספק לנו מזל טוב לחודש שלם. נפרדנו מהחצר היפה בצער מסוים, וסיכמנו שבפעם הבאה, למרות המחיר האטרקטיבי של האוכל, נסתפק בכוס קפה.

שם: קלמנטיין

ז'אנר: קפה־ביסטרו

מיקום: בן גוריון 75 ת"א, 054-5408108

מחיר העסקית: 32–66 שקל, א'־ה' 12:00–17:00

התחככות: אנשים שמתרכזים בעיצוב ולא בטעם

כשרות: אין

שירות: משתדל אך לא מצליח

חניה: בתשלום בחניונים סמוכים

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: דרוש מקצה שיפורים רציני

תגיות