אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שטייניץ על ההסכם עם כיל: "אנחנו צריכים לתקן עיוותים בשכל" צילום: עמית שעל

שטייניץ על ההסכם עם כיל: "אנחנו צריכים לתקן עיוותים בשכל"

שרי התיירות והגנת הסביבה מתנגדים להסכם: "התנהלות משרד האוצר מול כיל בעייתית ולא שקופה. שר האוצר הכשיל הקמת מקומות תעסוקה חדשים והבאת יזמים לאזור ים המלח"

28.12.2011, 14:47 | ליאור בן דוד

שר האוצר העביר היום (ד') תדרוך לעיתונאים בו הציג את ההסכם עם כיל. "העיקרון שאת הרוב הם ממשיכים לשלם. המדינה נותנת 20% על החריגה והם - 80%. כלומר, אם תהיה חריגה שלא נגרמה בעטייה של המדינה הם נושאים בכל החריגה. מבחינה זו זה הסדר טוב מאד. אם המדינה גרמה לחריגה עדיין הם נושאים ברוב".

שטייניץ הוסיף, "אנחנו צריכים לתקן עיוותים בשכל. בדקנו את הנושא והשווינו למה שמקובל במדינות המתוקנות בהקשר זה. אם לא היתה הסכמה, הייתי מכריז על ששינסקי ב'"

מוקדם יותר הבוקר הודיע יו"ר החברה לישראל לשר האוצר כי הוא מקבל את הצעתו לגבי מימון הקציר והעלאת התמלוגים שישולמו למדינה, בתום משא ומתן ארוך שנמשך כ-7 חודשים. לפי ההסכם, כיל תשלם יותר מ-3 מיליארד שקל ובנוסף יוכפל שיעור התמלוגים שתשלם ל-10%.

ההסכם יובא לאישור הממשלה, לאחר אישורו בדירקטוריון חברת כיל.

ארדן ומיסז'ניקוב נגד שטייניץ

במסיבת העיתונאים שנערכה מיד לאחר מכן על ידי השר להגנת הסביבה גלעד ארדן ושר התיירות סטס מיסז'ניקוב, הביעו השרים את תרעומתם על ההסכם שהושג.

"שר האוצר ואני חלוקים לחלוטין לגבי גודל ההישג", אמר ארדן. "דווקא לאחר המחאה החברתית, כשכולנו מדברים על שקיפות בתהליכי קבלת החלטות ועל חלוקה צודקת של המשאבים, משרד האוצר בוחר להתנהל בחוסר שקיפות. כל ההתנהלות של האוצר מול כיל היא מאוד מוזרה שלא לומר בעייתית. אין בה שקיפות, היא לא מערבת משרדי ממשלה רלוונטים, וחלק מהעובדה שההסדר שהושג רע לציבור, רע לסביבה ורע ולתיירות נובעת מהגישה הזאת. אלו העובדות וחשוב שהציבור ידע אותן".

עוד הוסיף ארדן כי "ברגע שקובעים רף מיסויי אחיד – נותנים תמריץ למפעלי ים המלח להגביר עוד ועוד את השאיבה והרווחים לבעלי המניות, כשאף אחד לא קושר בין העובדה שהגדלת השאיבה והיקף הפעילות גוררת נזק אדיר לחלקו הצפוני של ים המלח. כולם מבינים שבהסדר הזה יש מרוויח אחד עיקרי והוא חברת מפעלי ים המלח".

מיסז'ניקוב אמר במסיבת העיתונאים כי "שר האוצר הכשיל היום פעם נוספת הקמת מקומות תעסוקה חדשים והבאת יזמים לאזור ים המלח, והוא מערים קשיים על אנשים המעוניינים לנפוש בארץ. בכך במקום לגלות מנהיגות כלכלית הוא נגרר אחרי הפקידים, מבלי להבין את המטריה. הפיתוח חייב להיעשות יחד עם השיקום. שיקום זה קציר מלח, פיתוח זה כסף לבניית מלונות".

לגבי התנגדות האוצר להקמת קרן ייעודית לפיתוח אזור ים המלח אמר מיסז'ניקוב: "אומרים שמבחינה טכנית אי אשר לייעד את הכסף לפיתוח אזור ים המלח. אם הבעיה היא טכנית – נפתור אותה. אל תשימו את הכסף בקרן, תשריינו את הכסף בהצעת מחליטים. אם לא משריינים את הכסף בהצעת מחליטים זה לא טכני. קרן זו רק סיבה להתנגד. נורא מוזר שביום אחרי שגובש ההסכם שר האוצר מכריז שהוא הולך להגיש הצעת מחליטים לממשלה. הוא צריך לזכור למי ניתנה הפריווילגיה להגיש הצעה כזאת מלכתחילה".

תגיות