אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה באמת עולה ליזמי נדל"ן לבנות? בקרוב התשובות צילום: בלומברג

כמה באמת עולה ליזמי נדל"ן לבנות? בקרוב התשובות

מחקר שהוזמן על ידי משרד השיכון יבדוק את עלות הבנייה האמיתיות ליזמים; אחת המטרות - שחרור קרקעות באזורים שבהם ניתן להוזיל את מחירי הבנייה

28.12.2011, 15:07 | דותן לוי

משרד השיכון והבינוי הזמין מחקר שבסיומו הוא צפוי לקבל נתונים עדכניים על מחירי הבנייה ליזמים. הכוונה למחירים הכוללים את מחירי הקרקעות, עלויות הבנייה, אגרות, רווח יזמי והיטלי פיתוח ותשתיות. את המכרז פרסם האגף למידע וניתוח כלכלי במשרד הבינוי והשיכון, והוא יכלול ניתוח התפלגות הוצאות הבנייה למגורים במבנים שבנייתם הסתיימה בשנים 2009 עד 2010.

המחקר יתבצע כך שהארץ תחולק ל-4 אזורים עיקריים: צפון, דרום, מרכז וירושלים, כאשר בכל אזור ייבדקו מספר טיפוסים של בנייה, החל מצמודי קרקע ועד למגדלים רבי קומות. סקר קודם שבוצע כדי לבחון את נושא עלויות הבנייה לענף המגורים בוצע ביוזמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 1998 (לבניינים שבנייתם הסתיימה בשנת 1995), סקר זה היה מצומצם יותר בהיקף הדרישות מאשר במחקר הנוכחי.

במכרז הנוכחי זכו חברת דקל בשיתוף חברת פז כלכלה והנדסה, ועלותו למשרד השיכון 340 אלף שקל. אחד השימושים הצפויים עם קבלת המחקר הוא ניתוב שיווקי הקרקעות הבאים בהתאם לעלות בכל אזור, כך שבהתאם למחירים באותו האזור יקבע המשרד כמה יחידות דיור ישווקו בו. כמו כן יותאמו סוגי המכרזים לאזורים השונים כך שבמקומות מסוימים ניתן יהיה למקסם את הוזלת הדירות.

לדברי איתי שניידר, מנכ"ל דקל, החדשנות במחקר הינה חישוב מרכיבי עלות הבנייה למ"ר מנקודת כיסו של היזם ולא של הקבלן כפי שנהוג לפרסם בניתוחי עלויות שונים. שניידר מדגיש, כי חשיבות המחקר לענף הנדל"ן הישראלי, הינה במטרה שהוגדרה – לסייע למשרד הבינוי והשיכון לקבל החלטות בנושא סיוע במענקים, סבסוד הבנייה, שינוי במיסוי וכדומה.

"בעשור האחרון מאז הבדיקה האחרונה שנעשתה בנושא, חל זינוק של עשרות ואף מאות אחוזים במחירי הקרקעות כמו גם במגוון תשומות וביניהם חומרי גלם ועלות העסקתו של עובד בענף. כל המרכיבים הללו יילקחו בחשבון במסגרת המחקר כדי להציג תמונה מקיפה של הנעשה בתחום", אמר שניידר.

המחקר עתיד לעבור לידי משרד השיכון באוקטובר 2012,  אך עדיין לא ברור האם ממצאיו יתפרסמו לכלל הציבור.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
50% ממחיר הדירה זה מיסים והטלים לרשויות
לעלויות הבניה בפועל ע"ס כ- 3,000 שקל למ"ר ... יש להוסיף עלויות ארכיטקט, עליות קונסטרוקטור, עלויות מתכנן מערכות חשמל, מתכנן מערכות מיים, מתכנן מערכות תקשורת, מתכנן מערכות גז, מתכנן מערכות מעליות, מתכנן חניה, מתכנן נגשות, יועץ כיבוי אש ועוד .... לאחר מכן, תשלום אגרות בניה, תשלום אגרות פיתוח, אגרות חיבור מים, אגרת כיבוי אש, אגרות ביוב, אגרות מדרכה, סלילת כביש, היטלי השבחה ועוד. בשלב הבא, עלויות הקרקע, מס רכישה על הקרקע, עלוית עו"ד, ומס שבח מקרקעין. רק בשלב זה מתחילים בבניה בפועל, תוך תשלום למפקחים, מכון התקנים, וגורמים נוספים .... בנוסף יש עלויות של מימון וליווי פיננסי לבנק מלווה, עלויות פרסום ושיווק ... ועל הכל יש לגבות עוד מע"מ ע"ס 16% ...
קבלן ותיק  |  02.01.12
11.
ה' זן ומפרנס לכל
בס"ד שבוע טוב לכולם. למה לעסוק במה שמרויח האחר? למה שלא כל אחד יפשפש במעשיו ויתפלל להרויח יותר. בין כה וכה ה' יתברך הוא זן ומפרנס לכל. מאחל לכולכם לרכוש בית צמוד קרקע במיקום שחפץ לבכם. ולזכות לזכות את הרבים . ישר כח מאוהבי ישראל.
יהודי אוהב ישראל , מודיעין  |  31.12.11
10.
מגיב מספר אחד--סמיונוב- אתה טועה ומטעה!!!!!!!!!!!!!!!
עלות הבנייה היא : 2500 ש" ח למטר מרובע --שקל אחד לא יותר. כך שדירת 4 חדרים של כ-100 מ"ר (כולל שטחי שירות ושטחים משותפים) עולה לקבלן --לא יותר מ- 250,000 ש"ח (לא כולל עלות קרקע ופיתוח). המחיר לדוגמא בבאר שבע לדירת 4 חדרים כולל קרקע ופיתוח + עליות נוספות --צריך להיות לא יותר מ- 400,000 ש"ח עד 450,000 ש"ח .
דני , באר שבע  |  29.12.11
לכל התגובות