אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בין לונדון לסידני: תל אביב בין חמש הערים היצירתיות בעולם צילום: עמית שאבי

בין לונדון לסידני: תל אביב בין חמש הערים היצירתיות בעולם

מחקר בדק את ערי העולם לפי קריטריונים של חדשנות ופוטנציאל צמיחה; ישראל התברגה גבוה בזכות האקזיטים; ומי עוד בחמישיה המנצחת?

03.01.2012, 22:08 | אסף גלעד
תל-אביב היא אחת מחמש הערים היצירתיות בעולם, לפחות בכל מה שקשור לחדשנות טכנולוגית - כך פירסמה אוניברסיטת טורונטו במחקר אותו הוציאה. תל אביב כיכבה ברשימה לצד לונדון, סידני, שטוקהולם ושנגחאי, לאחר שנמצאה מתאימה בזכות ארבעה 'מדדי יצירתיות' שנחקרו בפקולטה לניהול באוניברסיטה: טכנולוגיה, כח אדם מומחה, פוטנציאל הצמיחה וסובלנות חברתית.

בנימוקיה, מנתה האוניברסיטה את האקזיטים הרבים שהתבצעו בישראל בתחום ההייטק בשנה החולפת, כאשר ענקיות בינלאומיות כגון פייסבוק, איביי וברודקום רכשו סטארטאפים ישראלים קטנים. עוד מונה המחקר את ההשקעה הגבוהה למו"פ בישראל ביחס לנפש, ואת העובדה כי מהנדסים רבים בארץ מוכשרים עוד בעודם בשירות הצבאי.

הדירוג הציג שתי חברות ישראליות: Face.com, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי פנים בתמונות, ושהטכנולוגיה שלה שולבה ברשת פייסבוק ובמנוע החיפוש הרוסי ינדקס, וחברת Waze, שפיתחה אפליקציית ניווט מבוססת רשת חברתית לנהגים, על אף שאינה יושבת בתל-אביב אלא ברעננה.

לונדון זכתה להיכלל ברשימה בזכות מתחם ההייטק החדש Tech City במזרח העיר הממוקם בשכונת שורדיץ'. המתחם המחודש מאכלס כיום 500 חברות הייטק - בהן Last.fm. מספר חברות ענק כבר הודיעו כי יפתחו משרדים בשכונה, בהן אינטל, סיסקו, ברקליס וגוגל, שהודיעה כי תחכור במתחם בניין בן שבע קומות.

רובע העסקים בלונדון, צילום: אימג רובע העסקים בלונדון | צילום: אימג'בנק / Gettyimage רובע העסקים בלונדון, צילום: אימג

שטוקהולם נכללה ברשימה בזכות מתחם ה-Wireless City הממוקם ברובע קיסטה המעסיק 67 אלף עובדי הייטק. מספר חברות ההייטק הפעילות במתחם קפץ מ-4,000 ל-8,500 בתוך ארבע שנים, רבות הודות לתמיכת הממשלה והעירייה שהזרימו כספים רבים ליצירת חממות הייטק ומרכזי חדשנות.

שטוקהולם, צילום: shutterstock שטוקהולם | צילום: shutterstock שטוקהולם, צילום: shutterstock

סידני נכללה ברשימה בזכות היותה מוקד למשיכת מהגרים מוכשרים הנרשמים ללימודי מקצועות ההייטק, בזכות תכנית התמריצים הממשלתית שנועדה למצב את העיר כבירה הדיגיטלית של המדינה עם השקעה של 43 מיליארד דולר אוסטרלי בתשתיות פס רחב, ובזכות היותה של העיר מוקד משמעותי לייצוא של ציוד תקשורת בשווי של 1.1 מיליארד דולר בשנה.

סידני, צילום: בלומברג סידני | צילום: בלומברג סידני, צילום: בלומברג

גם שנגחאי דורגה ברשימה בזכות מדיניות ממשלתית מרחיקת ראות: הורדת מס ההכנסה ל-15% בלבד מממוצע של 25%, ותכנון כ-100 חממות טכנולוגיות שירוכזו סביב חמישה תחומים טכנולוגיים. סין אמנם איננה מצטיינת ביצירתיות טכנולוגית, המחקר מונה 5,000 חברות המציעות קופונים במודל 'גרופון', אך בעוד סין כולה מדורגת במקום ה- 58 בדירוג המדינות החדשניות של אוניברסיטת טורונטו, שנגחאי עצמה מדורגת בחמישייה הראשונה של הערים החדשניות בעולם.  

שנגחאי, צילום: בלומברג שנגחאי | צילום: בלומברג שנגחאי, צילום: בלומברג

תגיות