אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה לבג"ץ נגד ההסכם עם כיל צילום:עמית שעל

עתירה לבג"ץ נגד ההסכם עם כיל

עמותת אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון הגישו עתירה בטענה כי ההסכם בין המדינה לכיל מבוסס על תשתית עובדתית שגויה

04.01.2012, 07:01 | ליאור בן דוד

המאבק נגד הסכם ים המלח כנראה עוד לא הסתיים. עמותת אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון הגישו אתמול (ג') עתירה לבג"ץ, בטענה כי ההסכם בין המדינה לכיל מבוסס על תשתית עובדתית שגויה. לטענתן, מדובר בהסכם בלתי מידתי הפוגע בעקרונות הצדק החלוקתי ובאינטרס ציבורי רחב.

העותרות ציינו בנוסף כי ההסכם גובש ללא שקיפות ודיון ציבורי מקדים, "באופן המהווה הפרת חובות הממשלה כלפי אזרחיה מכוח עקרונות המינהל התקין". בעתירה מפורטות שגיאות משרד האוצר בחישוב הנתונים שהוצגו לציבור ערב חתימת ההסכם. לדברי אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון, ההנחות השגויות שעליהן התבסס משרד האוצר משליכות על תקינות ההסכם כולו: "הוא הוצג לציבור ככלי המעלה באופן משמעותי את חלקם של המדינה ושל הציבור מפעילות מפעלי ים המלח לסך של 60%. עם זאת, בפועל ההסכם מאפשר למפעלי ים המלח להמשיך לשלם אחוזים אפסיים בהשוואה לרווחיהם העצומים".

שני הארגונים מוסיפים בכתב העתירה כי "האוצר לא עצר לבחון מחדש את הנתונים, זאת על אף שידע כי טעה בנתונים שעליהם התבססה החלטתו לאשר את ההסכם". לטענת העותרות, גם לאחר שהאוצר הגיש תיקון לחישוביו הראשוניים, הוא המשיך לחשב את רווחי ההסכם באופן שגוי. "האוצר חיבר את התמלוגים עם מס החברות ללא התחשבות בכך שהתמלוגים מבטאים אחוזים מהמכירות, בעוד שמס החברות מבטא אחוז מהרווחים", נכתב.

תגיות