אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ירושלים מציע פיקדונות בריבית של 80% מריבית בנק ישראל לכל הלקוחות צילום: אוראל כהן

בנק ירושלים מציע פיקדונות בריבית של 80% מריבית בנק ישראל לכל הלקוחות

הבנק מציע ללקוחות כל הבנקים לבצע את הפיקדון ללא פתיחת חשבון ובכל סכום. לדברי המנכ"ל אורי פז, הציבור היה חוסך עוד שני מיליארד שקל אילו כל הבנקים היו עושים זאת

04.01.2012, 14:19 | מישל אודי

"אנחנו הולכים להפוך את הפירמידה בשוק הפיקדונות" הכריז היום (ד') מנכ"ל בנק ירושלים אורי פז, במסיבת עיתונאים בה הציג את הקמפיין החדש של הבנק – "שיטת המקסימום".

פז הציג סקר לפיו 73 אחוזים מהחוסכים אינם יודעים מהי בנק ישראל וכשני שלישים מהלקוחות אינם מתמקחים עם הבנק על הפיקדונות. פז מסביר שהדבר מאפשר לבנקים לקחת נתח עצום מכספי הריבית אותה יכול לקבל הלקוח, ואף כינה זאת "שיטת המינימום" בה נוקטים הבנקים.

פז השווה את נתוני הפיקדונות של ששת הבנקים הגדולים במשק והראה כי הריביות על הפיקדונות נעות בין 0.38 ל-0.75 אחוזים (לפי התעריף המופיע באתרי הבנק, הנתונים למיקוח) – בהתאם להיקף הפיקדון ולאורך ההפקדה. זאת כאשר ריבית בנק ישראל, ממנה נהנה הבנק היא 2.75 אחוזים.

מעתה, בנק ירושלים מציע אלטרנטיבה לפיה החוסך יקבל 80 אחוזים מריבית בנק ישראל, כך שהיום יוכל הלקוח לקבל ריבית של 2.2 אחוזים, וכאשר הריבית תעלה או תרד, תמיד יישאר הלקוח עם ריבית של 80 אחוזים מריבית בנק ישראל. פז אומר שינקטו בשיטה הזו לאורך זמן וזהו אינו מבצע חד פעמי. עם זאת ציינו שם כי גם יערכו מבצעים חד פעמיים בהם יקבלו הלקוחות 90 ו-100 אחוזים מריבית בנק ישראל.

לקוחות כל הבנקים יוכלו להפקיד בבנק ירושלים ללא פתיחת חשבון וללא הגעה לסניף. הבנק פתח אתר אינטרנט ייעודי שבו יוכלו הלקוחות לבצע הפקדה דרך האינטרנט או מרכז שירות טלפוני. בבנק ירושלים הסבירו שעלות הקמת האתר הייתה כמה מאות אלפי שקלים בנוסף לתפעול המרכז הטלפוני. בבנק מצפים לגייס בשנה הקרובה עשרות אלפי פיקדונות. הבנק מחזיק כשני אחוזים משוק הפיקדונות בישראל.

"בשנים האחרונות נשמע הטיעון שהדבר החשוב בבנקים הוא היציבות ולא התחרות. לכן הוזלת מחירים תפגע ביציבות. הצעד הזה מראה שאפשר לעשות את שניהם – גם שהציבור מרוויח וגם הבנק" אמר במסע"ת הממונה על ההגבלים לשעבר דרור שטרום המנהל כיום את המכון לתכנון כלכלי. הוא ציין כי בנק ישראל מודע לתוכנית הפיקדונות של בנק ירושלים. לדברי שטרום, האינטרנט מאפשר כיום פירוק של השירותים הבנקאיים כך שכיום הצרכן הישראלי יוכל להתאים לעצמו את השירותים באופן המיטבי.

לפי פז, אם כל הבנקים יאמצו את השיטה של הבנק, 2 מיליארד שקל מכספי הציבור שנלקחים ברווח עודף של הבנקים יעברו לצרכנים מדי שנה.

תגיות