אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי מהרווח של חברת רימוני הציבורית נשאר במשפחת רימוני צילום: סי די בנק

חצי מהרווח של חברת רימוני הציבורית נשאר במשפחת רימוני

בני משפחת רימוני מבקשים לאשר מחדש את שכרם, שעלותו נאמדת ב־10 מיליון שקל

05.01.2012, 07:29 | אסף גילעם

תיקון 16 לחוק החברות שולח את משפחת רימוני, בעלת השליטה בחברת מוצרי הפלסטיק הבורסאית הנושאת את שמה, לבקש את אישור בעלי המיעוט להסכמי העסקתם.

ארבעת בני המשפחה המועסקים בחברה מעוניינים לשמור על תנאי השכר הנוכחיים שלהם, שהסתכמו ב־2010 בעלות של כ־9 מיליון שקל, כמחצית מהרווח של החברה באותה שנה - 18.6 מיליון שקל.

תיקון 16 הרחיב את ההגבלה על כפל כהונה על קרובי משפחה המכהנים כיו"ר ומנכ"ל, כך שמשפחת רימוני תיאלץ לקבל אישור של רוב מיוחד מבעלי המיעוט כדי להשאיר את יותם רימוני בתפקיד יו"ר החברה, כאשר בנו דני מכהן כמנכ"ל.

יותם רימוני נהנה מדמי ניהול חודשיים של כ־95 אלף שקל, שעולים באופן אוטומטי ב־5% בכל שנה, ומרכב. בנוסף, נהנה רימוני האב מבונוס של 3% מהרווח לפני מס עד ל־7.17 מיליון שקל, ועוד 5% מההפרש מעבר לכך. באסיפה יובא לאישור גם הסכם הניהול של שלושת הבנים למשפחת רימוני: דני, רפי וגדי.

האחים נהנים משכר חודשי של כ־97 אלף שקל לכל אחד, העלאה של 5% כל שנה, רכב ומענק משותף בהיקף של 9% מהרווח לפני מס עד 7.17 מיליון שקל ו־7% של ההפרש מעבר לכך. מדובר בהסכם חריג בנוף העסקי החדש, שכן בהתאם לקו המוכתב על ידי המוסדיים ואנטרופי, יש נטייה שלא לאשר מנגנוני העלאה אוטומטיים ובונוסים לבעלי שליטה, במיוחד כשהם לא מוגבלים.

דני רימוני מסר כי בני המשפחה היו בקשר עם אנטרופי לפני הוצאת הזימון, אך הדגיש כי ההסכמים לא שונו וכי "אנחנו לא יודעים איך הם יצביעו. מאז ההנפקה לא שינינו את מבנה ההעסקה. השכר קשור לרווח של החברה - אם אין רווח, השכר נחתך. הצגנו תוצאות יפות ב־15 השנים האחרונות וגם ב־2011. תבדקו כמה דיבידנדים חילקנו לאורך השנים. אין בעל מניות שלא היה מרוצה".

תגיות