אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": זיסר מבקש 80 מיליון שקל עבור גאפ ומנגו צילום: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": זיסר מבקש 80 מיליון שקל עבור גאפ ומנגו

אלביט הדמיה מעדיפה למכור את שני מותגי ההלבשה כיחידה אחת, אך לא פוסלת מכירה של כל מותג בנפרד. כפי שנחשף בכלכליסט, החברה קרובה לסכם על מכירת גאפ לבדה לזארה ישראל

05.01.2012, 08:42 | אורנה יפת

אלביט הדמיה שבשליטת מוטי זיסר דורשת עבור מכירת מנגו וגאפ סכום של 80 מיליון שקל (כולל המלאי), כך נודע ל"כלכליסט".

לפני כשנה וחצי דרש זיסר סכום של 100 מיליון שקל. שתי רשתות האופנה מנוהלות במסגרת אלביט קמעונאות, חטיבת הקמעונאות של אלביט הדמיה. בחברה מעדיפים למכור את שתיהן יחדיו מאחר שיש להן מטות משותפים, עובדה המקשה על מכירה של כל רשת בנפרד.

עם זאת, גורמים המקורבים לעסקה אמרו ל"כלכליסט" כי אלביט הדמיה אינה מעוניינת להשקיע משאבים כספיים נוספים בחטיבת הקמעונאות ולכן אם זיסר יקבל מחיר טוב על אחת החברות, הוא יסכים לעסקה שתכלול מכירה של חברה אחת בלבד. גורם בענף האופנה אמר כי אם יימצא קונה שיסכים לרכוש את מנגו וגאפ יחדיו, הוא יידרש להשקעה כספית נוספת של 15 עד 20 מיליון שקל - מעבר לסכום הרכישה. זאת, כדי לשפר את הפעילות של שתי הרשתות.

פתיחת חנות גאפ בעזריאלי, צילום: אוראל כהן פתיחת חנות גאפ בעזריאלי | צילום: אוראל כהן פתיחת חנות גאפ בעזריאלי, צילום: אוראל כהן

בשלב זה, אלביט לא מצאה קונה לשתי החברות יחדיו. לכן חלופה נוספת שנבדקת היא להכניס שותף עסקי לאלביט קמעונאות.

זארה לא רוצה לקנות את מנגו

גאפ ומנגו עומדים על המדף יותר משנה. בעבר התעניינו קסטרו, המשביר וגאון אחזקות ברכישת מנגו אך מדובר היה בפגישות ראשוניות בלבד שלא הבשילו לכדי מו"מ בין הצדדים.

כפי שנחשף השבוע ב"כלכליסט", אלביט מנהלת כעת משא ומתן שקרוב לסגירה עם חברת זארה ישראל, למכירת רשת גאפ לבדה. המכירה כוללת את הסחורה של גאפ ואת כל פעילות רשת החנויות. מדובר בעסקה מורכבת, שכן היא מחייבת קבלת אישור מהחברה הבינלאומית, בעלת המותג גאפ. זארה איננה מתעניינת במותג מנגו, שכן הוא פונה לאותו קהל יעד כמו שלה ואף מתחרה במותג שלה. זארה ישראל היא זכיינית של תאגיד האופנה הספרדי אינדיטקס ומפעילה את רשתות האופנה הבינלאומיות זארה, פול אנד בר, ברשקה ומסימו דוטי (שמונה חנות אחת בלבד בקניון רמת אביב).

"מנגו מונה כיום 25 חנויות וצריך לסגור 10 חנויות כדי שתהיה רווחית יותר, אבל הסגירה עולה כסף. לגאפ חמש חנויות בלבד וצריך לפתוח עוד שבע חנויות לפחות כדי לשפר את מצבה. מאחר שמדובר בחנויות גדולות, נדרשת השקעה של כמה מיליוני שקלים בכל חנות", הסביר גורם בכיר בענף.

מנגו פועלת בישראל משנת 2000. תחילה היא הפעילה חנויות באופן עצמאי וב־2005 זיסר קנה את הזיכיון למותג.

איפה בננה ריפבליק

עם קבלת הזיכיון לגאפ הצהירה אלביט קמעונאות, שנוהלה באותה עת על ידי אריק בן זינו, כי היא תפתח בישראל חנויות למותגים נוספים שבבעלות גאפ העולמית - בננה ריפבליק ואולד נייבי. ההבטחה היתה לפתוח חנות ראשונה של בננה ריפבליק עוד ב־2010, אך הדבר לא קרה.

גאפ פתחה חנות ראשונה בישראל לפני כשנתיים והיקף הפעילות שלה מוערך ב־80 מיליון שקל. היקף הפעילות של רשת מנגו מוערך ב־100 מיליון שקל. הסניפים של גאפ משתרעים על שטחים גדולים של 600–700 מ"ר לעומת סניפי מנגו שהגודל הממוצע שלהם הוא 250 מ"ר לסניף.

אלביט הקפיאה את הרחבת רשת חנויות גאפ בחודשים האחרונים, ככל הנראה מתוך רצון למכור את החברה. אלביט קמעונאות היא גם בעלת הזיכיון למותג הג'ינסים הגרמני "G סטאר", אך הוא אינו כלול בעסקת המכירה. אלביט, שפתחה רק שתי חנויות למותג הזוכה להצלחה עולמית, לא השקיעה ב־G סטאר ולאחרונה אף סגרה את החנות בשדרות ממילא בירושלים. כיום פועלת חנות אחת של G סטאר בדיזנגוף סנטר, ולא מן הנמנע שגם היא תיסגר מחוסר רווחיות.

מאלביט הדמיה נמסר: "אין תגובה".

תגיות