אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החיסכון לפנסיה על פי גיל ייושם מ־2016 צילום: מיכאל קרמר

החיסכון לפנסיה על פי גיל ייושם מ־2016

אגף שוק ההון במשרד האוצר פרסם את טיוטת תקנות המודל הצ'יליאני, שעליו הכריז כבר לפני שנתיים וחצי. על פי המודל גופי הפנסיה יורידו את רמת הסיכון לחוסכים בהתאם לגיל. הנהנים הראשונים: מצטרפים חדשים

05.01.2012, 08:39 | רחלי בינדמן

שנתיים וחצי לאחר שיצא לאוויר העולם, המודל הצ'יליאני, או בשמו העברי "המודל החכ"מ" (חיסכון כספי מותאם - ר"ב), קורם עור וגידים בישראל בדמות טיוטת תקנות שיונחו בימים הקרובים על שולחנה של ועדת הכספים, מפרי עטו של אגף שוק ההון במשרד האוצר, בראשות פרופ' עודד שריג.

הרעיון הבסיסי של המודל הוא התאמת תמהיל החיסכון בתיק ההשקעות הפנסיוני לגילו של החוסך, באופן שבו רמת הסיכון בתיק ההשקעות אמורה לרדת, ככל שהגיל עולה. כיום יותר מ־90% מהחוסכים שלא מבצעים בחירה אקטיבית נמצאים במסלול ברירת המחדל, שבה חוסך בגיל 30 וחוסך בגיל 60 נמצאים באופן פרדוקסלי באותה רמת סיכון.

פרשנות חכ"מים גדולים אחרי שהאוצר התעכב שנתיים וחצי, הוא החליט לא להחליט ולהטיל אחריות על הגופים הפרטיים רחלי בינדמן, 2 תגובותלכתבה המלאה

כעת, חוסך שלא יבצע בחירה אקטיבית ויבחר במסלול חיסכון מתמחה (מסלול מנייתי, מסלול אג"ח וכו') ישויך באופן אוטומטי למסלול חיסכון המותאם לגילו.

הגופים המוסדיים, חברות הביטוח ובתי ההשקעות הם שיצטרכו לבנות את המודל על פי שיקול דעתם כאשר האוצר יכתיב להם כמה תנאים בסיסיים. החוסכים יוכלו לבקש מיוזמתם, אך רק במהלך אקטיבי מצדם, שלא להיכלל במסלול המותאם גיל אלא לעבור למסלול המותאם לגיל מבוגר או צעיר יותר או למסלול מתמחה - מסלול המשקיע רק במניות, מסלול סולידי וכו', אך האוצר קובע באופן פטרנליסטי כי פנסיונרים יוכלו לעבור למסלול אחר (מסוכן יותר) רק ביחס לכספים עודפים שחסכו מעל קצבה מינימלית של 4,000 שקל.

יודגש, כי האוצר לא קבע שום פרמטרים עבור הגופים המוסדיים לרמות הסיכון ואלו כפופים לשיקול הבלעדי של הגופים.

המודל, אם התקנות יעברו אישור חקיקה, ייכנס לתוקף בהדרגה. עד 2013 יידרשו הגופים המוסדיים לבנות את המודלים שלהם ולקבל את אישור האוצר עבורם. מ־2013 המסלולים הכלליים הקיימים כיום ייסגרו לחוסכים חדשים ואלו ייכנסו באופן אוטומטי למסלולי המודל אלא אם ייבחרו אקטיבית במסלול מתמחה. ב־2015 ייושם המודל על חוסכים בני 60 פלוס ורק ב־2016 ייושם המודל על כלל החוסכים הקיימים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
שטייניץ נמאס לי אני מפסיק לשלם מיסים
כמו שאתה עושה-גונב מהעובדים קשה לפרנסתם ומחלק לנהנים ה"מנהלים" את הפנסיה בנקים ועדים ועובדי ציבור אוכלי חינם על חשבוני- ככה אני אחפש ואמצא כל דרך אפשרית לא לשלם מיסים להתחמק מתשלום מיסים ולהקטין את המיסים שאני חייב לשלם כי תפסו אותי בפינה. ואז נראה את הכנסות המדינה ממיסים ומאיפה תביא מליארדים לשלם לאוכלי חינם ממשרד האוצר והבטחון-מאות אלפים שלא עובדים ומקבלים משכורת על חשבוני
חזי  |  06.01.12
3.
2 צודק מאוד וחבל שלא מרחיב מספיק אבל כנראה קצרה היריעה
אני מעוניין להעלות נקודה אחרת..הממשלה בהחלטה הזו דוחה הכל פעמיים..גם דחייה עד 2016 ככה שהסופה הנוכחית של התספורות דמי הניהול הקריסות המחיקות והחלטות של עוד כמה ועדות יהיו ללא קשר וגם דחייה של עוד 30 שנה עד שמישהו יצטרך להתמודד עם זה כי הרי מדובר על מסלולי פנסיה לגיל המבוגר..בינתיים בזמן הזה גונבים אותנו כאן ועכשיו וכל הזמן ובכל מקום
אנארכיה עכשיו , Israel  |  05.01.12
2.
לא משנה איזה מודל זה מצידי שיקראו לזה צ'יציולינה
ביום שיועלה גיל הפרישה מבטל הפקדות לקרן פנסיה ! וכבר עכשיו שוקל לבטל כי למעשה זו גניבה וגזל של כל הציבור לא רק לעיניין העלת גיל הפרישה לנשים. כאשר מחשבים יוצא למעשה שאקבל קצבת פרישה שתהיה שווה לפיצוחיםי לשבת. ובנוסף היה רעיון עלוב של האוצר לבטל את הטבות המס בשיעור 35% ובמקום זאת האוצר יפקיד 200 ש"ח כאילו כל חודש לכל מפקיד . באם עושים חישוב 200X12=2400 ש"ח אך אם ההפקדה המוטבת הינה בתקרה הגבוה ביותר , יוצא למעשה ששוב האוצר גוזל ממני כסף בצורת גזירת ההטבה כך שבמקום שאהנה מניכוי במס של שליש מהפקדה של 1600 ש"ח לחודש אשר בגינם יתקבלו בניכוי כ500 ש"ח אקבל הפקדה שניקראת עוד זובור של האוצר רק 200 ש"ח במקום 500 ש"ח .... האזרחים פשוט לא יודעים אבל משרד האוצר "גונב" להם גם הטבות מס בניכוי. בקצרה חברים שימו לב אתם לא יודעים אך פשוט גונבים אותנו בשיטתיות רבה בחסות החוק! אם תחסכו בבנק כל חודש 1600 ש"ח הפנסיה לגיל הפרישה תהיה הרבה יותר גבוה כאשר המוסדיים גובים דמי ניהול מפרמיה בנוסף דמי ניהול מהצבירה ובנוסף תספורות על גבי תספורות ובנוסף בורסה שלילית ובנוסף מורידים הטבת המס. ולנשים עוד ברוב חוצפתם מעלים את גיל הפרישה . ללא קשר לנשים , כל האמור מתיייחס גם לגברים . יש לבטל לחלוטין פנסיית חובה כי מי שלא חסך כמה שנים טובות לפני הגיעו לגיל 30-35 לפני כניסת תוקף פנסיית חובה למעשה יצא לפנסיה עם קצבה של 2500-3500 ש"ח כלומר אם חוסך עצמאית בבנק , יוכל להגדיל את הפנסיה שלו לכ-4000-5000 ש"ח . אך אם רוצים לעשות ביטוחי חיים ואובדן כושר עבודה , עדיף לעשות רק את הביטוחים הללו שיהיה לו כיסוי . וחיסכון לגיל הפרישה אפשר גם להפקיד כל חודש בבנק ! ולא רק זה , הסכום הוא הוני ולא קצבתי . כך שלמעשה לאף אחד אין ולא תהיה שליטה על הכסף שלכם! ראו הוזהרתם!
פנסיוני  |  05.01.12