אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחטף מהמדפים: הטאבלט ההודי שעולה 40 דולר אזל תוך שלושה שבועות צילום: בלומברג

נחטף מהמדפים: הטאבלט ההודי שעולה 40 דולר אזל תוך שלושה שבועות

1.4 מיליון יחידות של ה"אקאש", שהוצעו למכירה לתושבי הודו בלבד, נמכרו במהירות מרשימה. כעת מפתחת המדינה גרסה מתקדמת יותר של המכשיר

05.01.2012, 16:56 | רפאל קאהאן

הטאבלט "אקאש", שאמור להיות כלי הנשק העיקרי של הודו כדי לצמצם את הפער הדיגיטלי מהעולם המערבי, אזל מהמלאי לאחר פחות משלושה שבועות. לתושבים המקומיים הוצעו ב-14 בדצמבר 30 אלף מכשירים, שנמכרו כולם לאחר שלושה ימים. בהמשך הוגדל ההיצע ל-1.4 מיליון יחידות, אשר אזלו גם הן בימים האחרונים.

המחיר של הטאבלט מסובסד בידי ממשלת הודו, כאשר סטודנטים ותלמידים אף יכולים לקבל הנחה של 50%, וכך בפחות מ-20 דולר. המכשיר נמכר כרגע רק לאזרחי הודו דרך אתר אינטרנט ייעודי. שר התקשורת וחינוך, קאפיל סיבאל, תיאר בשעתו ב"טיימס אוף אינדיה" את הסיבות שהובילו להשקת האקאש, שם שמקורו בסנסקריט ופירושו אתר: "לעשירים יש גישה מלאה לעולם הדיגיטלי לעומת העניים ופשוטי העם שהודרו ממנו. האקאש ישים קץ לפער הזה". 

הגאדג'ט, שפותח על ידי החברה הבריטית דאטה-ווינד בשיתוף עם המכון הטכנולוגי של ראג'אסטאן, אינו מציג עיצוב מרשים, וגם המפרט רחוק מלעמוד בסטנדרט מערבי: הוא כולל מעבד במהירות 366 מגה הרץ, 256 מגה-בייט של זיכרון פנימי, קישוריות WiFi וחריץ הרחבה לכרטיסי זיכרון מסוג מיקרו SD. מערכת ההפעלה שלו היא אנדרואיד 2.2. עם זאת, הדבר מאפשר לממשלה ההודית לשמור על המחיר הנמוך.

משתמשים רבים טענו כי החומרה שמריצה את האקאש חלשה מדי למכשיר שמתיימר להפוך למחשב העיקרי של תושבי הודו. בתגובה החליטה הממשלה ההודית לפתח גרסה מתקדמת יותר שזכתה למעבד משודרג, לקישוריות דור שלישי מובנית ולגרסה 2.3 של מערכת ההפעלה מבית גוגל. מחירו נקבע ל-2,999 רופי, או כ-60 דולר.

פרויקט האקאש הוא המשך ישיר לתוכנית "מחשב נייד לכל ילד" של ניקולה נגרופונטה וארגון ה-OLPC. המחשב של נגרופונטה היה אמור להימכר ב-35 דולר, אך התמחור האמיתי של המחשב הרקיע ל-399 דולר, כאשר חלק הארי מסכום זה סובסד מכספי קרן ה-OLPC והמדינות התורמות - דבר שפגע משמעותית ביוזמה.

תגיות