אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת בדק ומצא: בחמישית ממשרדי עוה"ד ישנן ראיות לניצול מתמחים צילום: חיים צח

התמ"ת בדק ומצא: בחמישית ממשרדי עוה"ד ישנן ראיות לניצול מתמחים

לאחר יותר משנה של חקירה בקרב 22 משרדי עורכי דין, ב-4 משרדים נמצאו ראיות להעסקה אסורה בשעות נוספות; כנגד 3 משרדים הוגשו כתבי אישום

08.01.2012, 13:55 | מיקי פלד

אחרי יותר משנה של חקירה שביצע משרד התמ"ת בקרב 22 משרדי עורכי דין, רק ב-4 מהם נמצאו ראיות להעסקת מתמחים בשעות נוספות בניגוד לחוק. זאת, למרות שידוע כי מדובר בתופעה רחבה מאוד, גם אם לא בהכרח לא חוקית, בה לוקחים חלק כמה מהמשרדים הגדולים ושופטי בית המשפט העליון, כפי שפורסם לאחרונה ב"כלכליסט". כאשר יצאו פקחי התמ"ת בנובמבר 2010 לפשיטה המתוקשרת, הם הצהירו כי בין השאר הם באים לבדוק עדויות רבות על הפרה של חוקי העבודה בקרב מתמחים.

מהתמ"ת נמסר היום (א') כי ב-15 מתוך 22 המשרדים שנבדקו נמצאו ממצאים לביצוע לפחות עבירה אחת על חוקי העבודה, אך במשרד מסרבים לבקשת "כלכליסט" לחשוף את שמות המשרדים בהם נמצאו ההפרות. ממצאים ראשוניים ממבצע האכיפה מעלים כי 13 ממשרדי עורכי הדין שנבדקו לא פירטו כנדרש בחוק את תלושי השכר של עובדיהם. עוד עולה מן הנתונים כי 15 מהמשרדים לא טרחו לנהל פנקס רישום מסודר לשעות העבודה של העובדים. בנוסף, 14 משרדים לא מסרו הודעה בכתב לעובדים על תנאי העסקתם. כנגד 3 משרדים הוגשו כתבי אישום על הפרות של חוקי העבודה וכנגד 4 הוגשו קנסות.

לדברי חזי אופיר, מנהל אגף אכיפת חוקי עבודה במשרד התמ"ת: "על אף שהאגף היה מודע לבעיות בהתייחס להעסקה בתחום זה בעת היציאה למבצע, הנתונים בהחלט מפתיעים. בשונה ממעסיקים רגילים, במקרה האמור מדובר באוכלוסיית מעסיקים ועובדים כאחד שלהם רמת מודעות גבוהה לאמור בספר החוקים. מפתיע ואף מדאיג לגלות כי אפילו בקרב ציבור עורכי הדין אין הקפדה מספקת על קיום חובותיהם של המעסיקים על פי חוק. אגף האכיפה נחוש להמשיך באכיפת חוקי העבודה במגזרים אלו וכן במגזרים אחרים ככל שיידרש, על מנת להבטיח הגנה ראויה לעובדים ושמירה על זכויותיהם לפי חוק".

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
מישהו התבלבל ובגדול - אולי בחמישית מהמשרדים אין ניצול !
אך הבעיה לא רק עם המתמחים, אלא גם ובעיקר עם עורכי הדין שנדרשים לעבוד 12-16 שעות מדי יום באופן קבוע + בסופי שבוע/חגים לסירוגין (וזמינות מסביבי לשעון). לכולם ברור שאחרי 10-11 שעות במשרד אף אחד לא באמת עושה עבודה טובה או יעילה, אבל נהוג ומקובל להישאר במשרד לפחות 12-13 שעות כדי לעשות רושם....וכשיש עבודה "דחופה" (כשלרוב היא לא באמת כזו) אז גם 16-18 שעות. העניין הוא, שהישארות יותר מ-11-12 שעות במשרד על בסיס קבוע (ללא צורך אמיתי), לא מוסיפה כמעט כלום לתפוקה, אך גורמת למירמור אדיר בקרב עורכי הדין כלפי המערכת (השותפים והמשרד כיחידה), מה שבוודאי לא מביא תועלת למשרד.
עו"ד צעיר , משרד גדול מאוד  |  09.01.12
לכל התגובות