אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקוחות סלקום ישלמו יותר על האינטרנט - אבל מהירות הגלישה תעלה צילום: אוראל כהן

לקוחות סלקום ישלמו יותר על האינטרנט - אבל מהירות הגלישה תעלה

החברה תאפשר לבחור חבילות אינטרנט סלולרי לפי מהירות או נפח. במקביל משדרגת סלקום את הרשת: תתמוך בעד 84 מגה-ביט לשניה עד סוף 2012

08.01.2012, 14:50 | גילעד נס

סלקום מתכוונת להציע בקרוב חבילות גישה לאינטרנט הסלולרי בשני מודלים: גלישה ללא הגבלת הנפח הנצרך במהירויות הנמוכות, וגלישה במהירויות גבוהות יותר, אך הגבלה על סך התעבורה של הלקוח. החברה מעלה את מחירי החבילות, אך במקביל מציעה מהירויות גבוהות יותר.

כמה תשלמו?

במקום חבילת גלישה ללא הגבלת צריכה במהירות של 384 קילו-ביט לשניה שתומחרה ב-24.9 שקל לחודש, מציעה החברה חבילה ללא הגבלת צריכה במהירות של 512 קילו-ביט לשניה במחיר של 29.9 שקל לחודש. חבילה במהירות של 1 מגה-ביט לשנייה ללא הגבלת צריכה שנמכרה קודם לכן ב-69.9 שקלים לחודש תוחלף בחבילה ללא הגבלת צריכה אך במהירות של 1.4 מגה-ביט לשניה תמורת 79.9 שקלים לחודש.

חבילה המיועדת למודמים בעלת הגבלה לצריכה של עד 5 גיגה-ביט בחודש ובמהירות של עד 2.8 מגה-ביט לשניה תוצע ב-99 שקלים לחודש, וחבילה במהירות זהה אך ללא הגבלת הצריכה תוצע ב-149.9 שקל לחודש. קודם לכן הציעה החברה באתר שלה חבילה זהה ללא הגבלת צריכה במחיר של 139.9 שקל לחודש. בנוסף, הוצעה חבילה זהה לטאבלטים תמורת 129.9 שקל.

חבילת גלישה למודם סלולרי בנפח 5 גיגה-ביט לחודש, במהירות של עד 2.8 מגה-ביט לשניה, תוצע ב-99 שקלים לחודש. יש לציין כי רמי לוי תקשורת מציע חבילה זהה תמורת 70 שקל (55 שקלים עבור חבילת הגלישה ו-15 דמי שימוש קבועים). חבילה זהה ללא הגבלת גלישה תעלה 149.9 שקלים לחודש.

סמנכ"ל השיווק של סלקום, יוני סבג, הסביר כי חלוקת החבילות כפי שהיא מתבצעת כעת מאפשרת ללקוחות לבחור את החבילה המתאימה לתמהיל השימוש של מכשירם, כאשר חלק מהמכשירים נוטים לצרוך מידע רב יותר אך במהירויות נמוכות, ואחרים משמשים לצריכת שירותים הדורשים מהירות גבוהה יותר. בחבילות המוגבלות בנפחן יוכלו הלקוחות להמשיך ולגלוש במהירות מופחתת לאחר שינצלו את מלוא הנפח שעליו שילמו, וסלקום לא תגבה על הגלישה הנוספת מעבר לרף החבילה.

מרכז שירות של סלקום, צילום: בלומברג מרכז שירות של סלקום | צילום: בלומברג מרכז שירות של סלקום, צילום: בלומברג

כשהמכשיר לא מספיק מהיר

 

בחברות הסלולר לא ממתינים עד שמשרד התקשורת יפעל לפרסום מכרז לתדרי דור 4 בסלולר, ופועלים לשדרוג רשתות הדור השלישי כך שיציעו מהירויות הקרובות למהירויות הדור הרביעי. פלאפון הכריזה לפני מספר שבועות כי היא מתחילה להציע מהירויות של 42 מגה-ביט לשניה בחלק מהאיזורים בישראל, והיום מודיעה סלקום כי בחודשים האחרונים החלה לשדרג את רשת הסלולר והתמסורת שלה כהכנה להיצע של מהירויות אינטרנט גבוהות יותר בעתיד.

על פי החברה, היא משקיעה כ-100 מיליון שקל בפעילות שהחלה כבר ב-2011 ותימשך עד לסוף שנת 2012, שבמסגרתה ישודרגו תחנות הבסיס הסלולריות ברחבי הארץ כך שיוכלו להציע בעתיד מהירויות אינטרנט של עד 84 מגה-ביט לשניה.

הפרוייקט מתבצע באמצעות נוקיה-סימנס ואריקסון, כיוון שהשתיים מספקות לסלקום את ציוד הרשת בשנים האחרונות במקביל – נוקיה-סימנס בצפון ואריקסון במרכז ובדרום. טכנולוגיית הדור השלישי המתקדמת, המכונה HSPA+ או EHSPA, מאפשרת קצב תעבורה תאורטי של עד 168 מגה-ביט לשניה. שדרוג המהירויות מתבצע בעיקר באמצעות שדרוג תוכנה וללא צורך בהחלפת ציוד בתחנות הבסיס, אך הציוד המקורי חייב לתמוך בשדרוגים אלו, ופעילות התשתית של חברות הסלולר בעולם בשנים האחרונות מתמקדת ברכישת ציוד עם הכנה לשדרוג עתידי שכזה.

חברות סלולר רבות בעולם מעדיפות לשדרג את רשתות הדור השלישי שלהן בטכנולוגיות אלו במקום להתקין רשתות דור רביעי, בין אם עקב עיכוב מצד הרגולטור שאינו משחרר תדרים מתאימים לדור הרביעי, או מתוך רצון לחסוך בעלויות של הקמת רשת חדשה אך להציע ללקוחות מהירויות הקרובות לאלו שהיו מקבלים בשנותיה הראשונות של רשת הדור הרביעי.

בסלקום נמנעים מלהצהיר מתי יוצעו מהירויות הגלישה המהירות יותר ללקוחות, וטוענים כי ההיצע יגזר מדרישת הלקוחות וזמינות מכשירי הקצה הרלבנטיים. כיום לא נמכרים בישראל מכשירי קצה המציעים מהירויות הגבוהות מ-21 מגה-ביט לשניה (למעט מודם של חברת נובטל שהושק בעת ההכרזה של פלאפון), ומרבית הטאבלטים והסמארטפונים אף לא מציעים תמיכה במהירויות הגבוהות מ-14.4 מגהביט לשניה. גם מהירויות אלו אינן מאפשרות ללקוח לנצל אותן עד תום כפס רחב אלטרנטיבי לפס הרחב הקרקעי, שכן חבילות הגלישה שלו במהירויות אלו מוגבלות בנפחן.

במקביל משודרגת גם רשת התמסורת הקווית של החברה, המחברת בין תחנות הבסיס הסלולריות לליבת הרשת, ובין תשתית סלקום ונטויז'ן המיועדת לאספקת שירותי תקשורת קוויים. עד לפני מספר שנים הסתמכה סלקום בעיקר על רשת התמסורת של בזק, אולם החליטה לפרוס תשתית עצמאית בכדי להקטין את הוצאותיה בתחום זה ולמנוע עימותים מול בזק שאף הגיעו לשולחנו של הממונה על ההגבלים העסקיים.

תגיות