אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעיה של הגדרה עצמית צילום: אלה סברדלוב קרן

בעיה של הגדרה עצמית

מסעדת בניולה, שנפתחה בפאתי התחנה המרכזית הישנה בת"א, מיצבה עצמה כמסעדת שף עם זיקה צרפתית, אך העסקיות שלה עוד רחוקות מאוד מהצהרת הכוונות

09.01.2012, 09:52 | גלי וולוצקי

מסעדת בניולה (Bagnolet), שנפתחה לפני כחודשיים ברחוב השרון בתל אביב, מכוונת גבוה. היא מגדירה את עצמה מסעדת שף (השף קובי כ"ץ, בעבר במסעדת רוקה), מגישה מטבח באוריינטציה צרפתית, מעוצבת בסגנון אר־דקו מעט נובורישי - וגם גובה מחירים בהתאם.

רמז ראשון לבאות יכולנו לראות במפיות הנייר הפשוטות שהונחו על השולחנות. דווקא חשבנו שהפאסון של המסעדה מחייב מפיות בד. למרבה הצער, ככל שהתקדמה הארוחה, המפיות הפכו לנושא שפחות הטריד אותנו.

העסקית של בניולה מציעה ארבעה מסלולי מחיר (99/79/59/49 שקל), שכולם כוללים מנה ראשונה ומנה עיקרית מתוך מבחר גדול ומגוון יחסית.

בייבי קלמרי סגול עם פולי חומוס, עראק זחלאווי וירקות מדורה (מהעסקית שמחירה 59 שקל) התגלה כגרסה לא מוצלחת של מנה המוגשת כמעט בכל מסעדה בארץ. הקלמרי לא היו איכותיים במיוחד ונותרו צמיגיים, ופולי החומוס הקשים כיסו חציל קלוי - מעין מנה בנאלית שאפילו לא בוצעה כהלכה. כשהמלצרית הזריזה מדי חטפה את הצלחת מתחת לאפנו בטרם סיימנו את המנה, לא הצטערנו.

גם העיקרית ממסלול 59 השקלים התגלתה כמנה מקושקשת, שניסתה לשלב מוטיבים מעולמות שונים מבלי ליצור ביניהם שפה משותפת. בתפריט היא הוגדרה כ"פילה בורי, קרם עגבניות וזעפרן, קוביות בטטה ופטריות נמאקו", ובפועל הוגשו לנו שלושה נתחי בורי זעירים עם מעין מטבוחה גסת טעמים, בטטות מזוגגות ופטריות נמאקו מסיפור אחר. הרושם הכללי בצלחת היה של פלופ.

פילה בורי עם קרם עגבניות וזעפרן, קוביות בטטה ופטריות נמאקו. פלופ בצלחת, צילום: אלה סברדלוב קרן פילה בורי עם קרם עגבניות וזעפרן, קוביות בטטה ופטריות נמאקו. פלופ בצלחת | צילום: אלה סברדלוב קרן פילה בורי עם קרם עגבניות וזעפרן, קוביות בטטה ופטריות נמאקו. פלופ בצלחת, צילום: אלה סברדלוב קרן

אם קיווינו שלפחות העסקית היקרה ביותר תספק את הסחורה, התבדנו. אמנם מנת פטה הכבדים ומרמלדת התפוז התבררה כהכי טובה בארוחה, אבל רק באופן יחסי לשאר. הפטה, שהיה מחומצן בצדדיו, היה סביר, ותו לא.

אך העיקרית של המסלול היקר שברה את שיאי המופרכות בארוחה - היא נקראה "ניוקי ממולא בברנואז שרימפס וחזה אווז מעושן, גבינת בושה בציר סרטנים, תמרים וחמאה", אבל מה שקיבלנו נראה כמו שני קנישס במרקם סמרטוטי, שמולאו בבייבי שרימפס מופשרים ובפיסות קטנות של חזה אווז, ואולי גם בשאריות של בשר צלי. הרוטב היה מתוק להחריד.

התחשק לנו קינוח, אבל פחדנו להסתכן בעוגמת נפש נוספת. האם יש סיבה להגיע לפאתי התחנה המרכזית? למרבה הצער התשובה שלילית. תמורת 99 שקל (ולמעשה גם 59 שקל), תל אביב מציעה מספיק אופציות ראויות בהרבה.

שם: בניולה

ז'אנר: מסעדת שף

מיקום: השרון 14 ת"א, 03-6022813

מחיר העסקית: 49–99 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: תושבי ועובדי האזור

כשרות: אין

שירות: אדיב אך לא מקצועי

חניה: בתשלום, בחניוני הסביבה

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: במחירים האלה יש אופציות טובות בהרבה

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה